Hoe de oorzaken van het niet om gewicht te verliezen na de zwangerschap te bestrijden

Iedereen praat over de geneugten van de zwangerschap – de 9 maanden durende reis van transformatie, het gevoel van uw baby schoppen in je buik, die regelmatig echografie check-ups, luisteren naar hun hartslag, en de lijst gaat maar door. Maar wat de mensen in het algemeen niet praten over de minder romantische kant van het verhaal – de ochtendmisselijkheid, stemmingswisselingen, en ja, de gewichtstoename.

Velen van ons proberen echt moeilijk om te gaan over het verliezen van die kilo’s na de oplevering; immers de moeders algehele gezondheid en conditie is belangrijk, niet alleen voor haar, maar ook voor haar kind. Echter, ondanks diverse inspanningen, vinden we ons vaak niet in staat om gewicht te verliezen. Waar komt het probleem liggen? Zijn we niet goed eten, of helemaal te oefenen genoeg of is de reden iets anders?

De medisch advies om gewicht te verliezen na de bevalling is om het rustig aan doen, vooral als je een C-sectie levering hebben gehad. In de meeste gevallen is een goede oefening regime en een voedzame, evenwichtige voeding zijn in staat om de truc te doen. Maar als je merkt dat je niet in staat om gewicht maakt niet uit wat te verliezen, mag de fout ligt niet in je eten of uit te oefenen. Per artsen, zijn minder bekende maar BIG redenen die bijdragen aan een vrouw onvermogen om gewicht te verliezen na de zwangerschap. Zoek uit of een van deze redenen kunnen hinderen uw post-zwangerschap gewicht te verliezen, en te begrijpen hoe je het kunt oplossen.

1. Insomnia – Gebrek aan slaap

Omdat het een nieuwe moeder is een enorme taak inderdaad, en het houdt je verliest uw slaap (letterlijk) over alles met betrekking tot uw baby. Echter, als je slaap beroofd, de hormonen die de eetlust beïnvloeden krijgen onevenwichtig. Je lichaam versnelt ghreline productie (die verantwoordelijk is voor het verhogen van de honger) en vertraagt ​​de productie van leptine (verantwoordelijk voor de regularisatie van eetlust). In feite, artsen zeggen dat mensen die slapen vier uur of minder in een dag hebben meer kans om meer calorieën dan iemand die goed slaapt verbruikt.

Oplossing: Artsen suggereren dat zelfs als uw babys slaapcyclus onregelmatig is, moet je proberen om je lichaam te trainen om een consistent schema te houden, in het bijzonder met betrekking tot voedsel. Het eten van precies hetzelfde op exact hetzelfde tijdstip elke dag helpt reguleren je hormonen en uw eetlust. Trouwens, probeer en coördineren van de nacht voedingen met je partner en maak er een punt om een dutje te doen wanneer je kunt overdag te vangen.

2. Schildklier Gewichtstoename

Hormonale onbalans na de zwangerschap is niet nieuw voor ons. Echter, schildklier probleem is een strijd veel vrouwen worstelen met zonder het te weten de omvang van de impact ervan. Als u tijdens uw zwangerschap voor / last van problemen met de schildklier, zal dit een voortdurende strijd voor jou.

De schildklier is verantwoordelijk voor de snelheid van het energieverbruik in een menselijk lichaam. Als er een storing in de werking ervan, het verliezen van gewicht wordt een enorme uitdaging, zelfs als je vermindering van de calorie-inname. Als afgezien van het onvermogen om gewicht te verliezen heb je ervaren frequent haaruitval, blijvende vermoeidheid, slechte huid, en een gevoel van depressie, moet u uw schildklier niveaus in te checken.

Oplossing: Een volledige check-up is een must. Ook, afgezien van regelmatige lichaamsbeweging, raadpleeg dan een diëtist voor een schildklier-specifiek dieet dat u zal helpen zorgen voor uw voedingsbehoeften. De juiste medicatie, lichaamsbeweging en voeding is de sleutel tot het oplossen van dit probleem.

3. Too Much Postnatale of Nursing Eten

Na de bevalling, de oudsten in de familie aan een gezonde postnatale dieet voor ons. Hoewel dit is vaak saai, is het de bedoeling om je melkproductie en de hulp te stimuleren in uw lichaam het herstel van de bevalling. Hoewel dit voedzaam dieet is zeker zeer gezond en goed voor je lichaam, er is zoiets als te veel van het goede. Heel vaak, de postnatale dieet bestaat uit items zoals noten (bijv Panjeeri), bruine rijst, bakkerij items, en ghee laddoos. Deze zijn rijk aan vetten. Wanneer u meer calorieën dat je kunt branden verbruikt, zal het krijgen opgeslagen als vet.

Oplossing : Vergeet niet bewust van je porties grootte te zijn en proberen te voorkomen dat over-reclameonderbrekingen of toe te geven aan cravings. Als u problemen ondervindt met het beheersen van portiegroottes, bespreek dit dan met een diëtist.

4. Over Exertion

Wacht, hoe kan dit gewichtsverlies vertragen? Het uitoefenen van jezelf moet meer gewichtsverlies betekenen, toch? Niet noodzakelijk. Als u denkt dat de uitgaven die extra 45 minuten op de sportschool gaat u snellere resultaten te geven, is het tijd om te heroverwegen. Als per experts, overexerting niet alleen brengt u een verhoogd risico op letsel en verzakking, het kan ook uw gewichtsverlies inspanningen te stoppen. Artsen ook adviseren tegen te veel cardio als het stimuleert je eetlust te veel.

Oplossing: In plaats van te kiezen voor een hoge intensiteit training, ga dan voor weerstand opleiding dat de grote spiergroepen in de meest effectieve manier is gericht. Een 25 minuten trainen twee keer per week moet het lukken. Houd ook de cardio lage impact, zoals het verhogen van de intensiteit langzaam zal u een effectiever en duurzamer resultaat. Zorg ervoor dat je contact op met uw arts voordat u begint met een postnatale fitness-programma of de toetreding tot de sportschool. Je moet wachten tot ten minste zes weken, vooral als je een C-sectie levering hebben gehad.

5. Stress / emotioneel eten

Na uw bestelling, bent u zeker hoog op emoties – en een breed scala aan emoties ook. We denken vaak dat het eten van onze uitweg van die plotselinge aanvallen van depressie is de enige oplossing. Dit is de reden waarom vaak hebben we de neiging om binge op ongezond voedsel en op vreemde tijdstippen van de dag (of nacht). Maar voordat u bereiken voor uw koelkast om uzelf een bolletje ijs te dienen, stoppen en denken – ik echt nodig dit op dit moment? De kans is groot dat u weet dat u niet.

Oplossing: In plaats van het vinden van troost in eten, het nemen van leuke activiteiten met uw kleintje. Zet hem in een wandelwagen en ga voor een wandeling, of gewoon deelnemen aan yoga te helpen kanaliseren van uw energie. Binge eating zal nooit helpen.

6. lekkende darm

Zo raar het ook mag klinken, dit is een veel voorkomende post-zwangerschap probleem onder vrouwen. Borstvoeding kan een laag niveau van oestrogeen, die uw maagdarmkanaal (GI) van invloed kan zijn ontstaan. Dit kan leiden tot hyper-intestinale permeabiliteit, beter bekend als lekkende darmsyndroom. Volgens artsen is deze verhoogde permeabiliteit in de darmen ook gekoppeld aan een verhoogde viscerale (diepe) vet. Wanneer het maagdarmkanaal niet naar behoren functioneert, is er moeite met de spijsvertering. Resultaat: het onvermogen om gewicht te verliezen.

Oplossing: Probeer met inbegrip van probiotica in uw dieet met spijsverteringsenzymen. Als u last heeft van dit probleem te bespreken met uw arts en de consumptie van zuivelproducten te minimaliseren. U kunt er ook voor kiezen om een glutenvrij dieet.