Het beste voedsel voor een goede gezondheid van de borst

Hier zijn top 5 voedingsmiddelen voor een goede gezondheid borst:

cruciferous Veggies

Broccoli, boerenkool, kool, bloemkool, boerenkool allen behoren tot deze groep. Naast het feit dat rijk aan vitamine A en C, kruisbloemige groenten zijn rijk aan fytochemicaliën genoemd indolen en sulforafaan. Deze antioxidanten zijn in staat om te vechten kanker te helpen door het neutraliseren van giftige stoffen en kankerverwekkende stoffen. Zij hebben niet alleen het risico op het ontwikkelen van borstkanker te verminderen, studies bleek ook dat ze ook kunnen voorkomen van borstkanker terug te keren onder de overlevenden van borstkanker. Kookmethodes zal een verschil in gehalte aan voedingsstoffen te maken. Gebruik snel kookmethodes, zoals blancheren voor een minuut of braden.

Plantaardige eiwitten

Talrijke studies bleek dat een dieet met meer plantaardige eiwitten, in plaats van vlees, zijn beschermend van de ontwikkeling van borstkanker. Het eiwit krachtpatser, linzen en peulvruchten zijn voedingswaarde supersterren in hun eigen recht. Niet alleen zijn ze rijk aan eiwitten, maar ook vezels, foliumzuur, ijzer en een scala aan antioxidanten. Zwarte bonen, bijvoorbeeld, zijn net zo hoog in antioxidant anthocyanen als cranberry’s!

Lijnzaad

De meeste mensen weten dat vlas zaden zijn een goede bron van omega-3, goed voor het hart en de hersenen. Inderdaad, lijnzaad zijn ook rijk aan lignanen. Lignan levert vezels en is een bron van antioxidanten fyto-oestrogenen. Onderzoekers vinden dat lignine in lijnzaad geeft hoopvolle resultaten in de strijd tegen kanker, vooral borstkanker. Men denkt dat lignanen metabolieten kunnen binden aan oestrogeenreceptoren, waardoor remming van het begin van oestrogeen gestimuleerde borstkanker. Als u meer lijnzaad te nemen in uw dieet, is het belangrijk dat u de werkelijke zaden, niet lijnzaadolie te eten.

Vettige vis

Vette vis helpt bevorderen van een goede gezondheid van de borst om twee redenen: ze zijn rijk aan omega-3 en vitamine D. Een grootschalig onderzoek bleek dat de omega-3 uit vis hebben krachtige anti-angiogene effecten. Wat dat betekent is dat ze de bloedvaten kunnen stoppen met groeien binnen een tumor. Een andere kanker studie toonde aan dat de hogere vitamine D-niveaus in lichamen zijn geassocieerd met een lager risico op borstkanker. Om de blootstelling aan kwik te beperken, kiest vette vis die lager op de voedselketen, zoals ansjovis, haring, makreel of sardines.

Kurkuma

Met behulp van kurkuma om ziekte te behandelen is geen nieuw idee. In feite is kurkuma al eeuwen gebruikt in de praktijk van de traditionele Chinese en Indiase geneeskunde aan een breed scala van gezondheidsproblemen te behandelen. Maar Westerse wetenschappers hebben nog maar net begonnen om het verband tussen kanker en kurkuma verkennen in de afgelopen jaren. Onderzoekers van de Universiteit van Texas Anderson Cancer Center gevonden dat in het laboratorium muizen, werkzame stof kurkuma’s, curcumin arresteerde de uitzaaiing van borstkanker, terwijl ook de schadelijke toxische effecten van een veel gebruikte drug chemotherapie verminderen. Hoewel het nog te vroeg om aan te bevelen kurkuma als een actieve behandeling van borstkanker, het is echt geen kwaad om een ​​paar meer-curry gerechten op basis van toe te voegen aan uw dieet!