Hals cracking: er det trygt eller skal vi bry deg om det?

Mange av oss liker å knekke våre ledd og nakke cracking er også en av dem. Der noen av oss kan gjøre dette for å føle seg avslappet andre kan gjøre det av ren vane. Uansett være grunnen, er det viktig å vite om en kort eufori som du opplever ved å knekke nakken din er verdt det eller er det noen tilhørende risiko som du bør være klar over. Hold leser dette innlegget og lære mer om halsen sprekker og hvorvidt denne praksisen er trygt for deg?

Hva er Neck Cracking og hva som gjør at Cracking Sound?

Den dukker eller halsen er sprukket gode resultater når du gjør raske bevegelser i nakken som løsner leddbånd og ledd av nakken din. Halsen cracking er lik den krakking av fingre, tær, knoker eller andre deler av kroppen. Her er noen grunner som gjør cracking lyd i halsen:

1. På grunn av Bevegelsen

Når fibrene er festet til muskler og ben, kjent som ligamenter og sener, noe bevege seg fra sin plass, og deretter komme tilbake til sin opprinnelige posisjon, resulterer det i en kneppende lyd. Lyden oppstår også når leddene bevegelse bevirker tetthet i ligamenter.

2. På grunn av leddgikt

Når dette bein sykdom oppstår, det påvirker ordnede leddene. Den sømløs mobilitet av brusk blir kompromittert, og leddflaten blir også grovere, som fører til sprekker lyd.

3. Fordi av gass som siver ut fra leddene

Det er en væske til stede i våre ledd og bein som bistår sine jevn bevegelse. Denne væske består av oksygen, karbondioksyd og nitrogen. Vår halsen består av fasett leddene som inneholder kapslene rundt dem. Disse kapslene er fylt med gass og enhver bevegelse i disse sammenkoblede ledd resulterer i å unnslippe fra gassbobler, noe som fører til sprekkdannelse lyd.

Er det noen fordeler av Cracking Neck?

Vel, den vanligste fordelen at man kjører fra halsen sprekker er for å lindre smerte. Her er noen andre halsen en utmerket fordeler:

  • Det hjelper å redusere smerter i korsryggen
  • Det hjelper i håndteringen av en migrene
  • Det hjelper i å senke nakkesmerter

Hvis du velger hals knipser for å få lindring fra noen av de plager som er nevnt ovenfor, er det foreslått at du får hjelp fra en profesjonell kiropraktor.

Er det risikabelt å knekke halsen?

Mange kiropraktorer bruker cervicalcolumna manipulasjon eller hva vi vanligvis refererer til som halsen sprekker teknikk, for å gi lindring fra ulike typer smerte. Men det er noen tilhørende risiko forbundet med halsen sprekker som du bør være klar over:

1. Det kan resultere i Blodpropp

Noen ganger halsen cracking kan føre til sprekker av blodårer i halsen. Dette kan føre til blodpropp i halsen. Denne tilstanden kan bli kritisk da det kan hemme oksygentilførsel til hjernen.

2. Det kan føre til Stoke

Lurer hvor halsen er sprekkdannelse og slag er tilkoblet, godt, er det en sammenheng. Dette kan skje når arterien som fører blod til hjernen blir sprengt. Denne sprekker kan føre til hjerneslag. Folk som er mer enn 60 år er mer utsatt for det.

3. Det kan føre til mangel på mobilitet

Når du knekke nakken din, er det en risiko for skade på bindevev i ryggraden. Med vanlig å trene av halsen sprekkdannelse kan det bli redusert bevegelighet i leddene, og det kan derfor føre til tilstander som arthritis.

4. Det kan føre til Artrose

Hver gang nakken sprekkdannelse praktisert det øker trykket i nakken ledd. Når dette er gjort for en mer utvidet periode eller på regelmessig basis, kan det føre til ustabilitet i nakke muskler og ledd. Dette fører til svekkelse av bein og muskler, og som resulterer i slitasjegikt.

Dette er noen plager som kan bli utløst på grunn av praksisen med halsen sprekker.

Ved å søke etter Chiropractic Care?

Folk som praktiserer halsen sprengning på en jevnlig basis og føler ingen smerter eller ubehag kan ikke være nødvendig å besøke deres kiropraktor for noen hals cracking behandling. Men hvis du opplever smerte eller uro i å gjøre det samme, så du må vurdere halsen er sprengning av en kiropraktor. En profesjonell og utdannet kiropraktor vil bidra til å samkjøre leddene og kan hjelpe deg med å gi lindring av smerte. Her er noen forhold som kan tyde på at du søker chiropractic omsorg:

  • Hvis kroniske smerter i nakken er erfarne, som ikke ser ut til å avta eller forsvinne med tiden
  • Dersom noen form for svelling er til stede på den hals som kan føre på grunn av skade, infeksjon eller væskeansamling
  • Hvis det oppstår et problem i å bevege nakken ledd, som kan være på grunn av alderdom eller helsemessige forhold som osteoarthritis

5 trygge måter å knekke nakken

Alder er en av de mest kritiske faktorene for å bestemme risikoen forbundet med halsen sprekker. Dette betyr at hvis du er ung eller muskler og ledd er i god form, er det mindre sannsynlig for deg å opprettholde noen skade eller skade ved å gjøre halsen sprekker trening. Men for å være sikker på at du gjør det riktig, og uten å skade deg selv, skal vi diskutere noen effektive og tryggere måter å knekke nakken din:

1. Hodet vippes Method

Stå rett eller sitte oppreist og holde nakken rett. Nå, uten slouching, tilt hodet til den ene siden, og bli der i noen sekunder. Kom tilbake til sentrum og gå på den andre siden. Hvis du ikke hører halsen sprekk i første farten, kan du gjenta vippe hodet på motsetninger sider for et par ganger. Hvis nakken fremdeles ikke knekke, kan du prøve å trykke ned på motsatt side av der hodet er skjev på.

2. Skum Roller Technique

Denne teknikken krever et skum valse. Legg deg ned på bakken med ryggen godt å berøre gulvet og armene hviler på sidene. Plasser skum roller under halsen. Nå forsiktig heve rygg og setemuskler av bakken og begynne å rulle halsen på skummet. Flytte frem og tilbake med valsen under halsen. For å gi ekstra støtte til nakken, kan du plassere hendene under hodet ditt mens du flytter på valsen. Du kan overføre denne berg ned til korsryggen også. Vær avslappet og fortsette å kaste halsen på skum til du hører en høy lyd i halsen.

3. The Head Lift

Stå oppreist og brette ryggen i imidlertid avstå fra tucking det for vanskelig. Ved å rulle hodet, sakte rotere hodet mot høyre hvis du føler smerte på venstre side eller slå mot venstre hvis du opplever smerter i høyre side. Hold roterende hodet i sirkulære bevegelser, men ikke glem å målrette de områdene som skadet mest. Du vil høre en knitrende lyd som du gjør det. Når som helst mens du gjør denne øvelsen hvis du opplever smerte eller ubehag, bør du slutte umiddelbart.

4. Fist And Cup Method

Sitt eller stå i oppreist stilling. Hold nakken rett. Lag en knyttneve med venstre hånd og plassere den på venstre side av haken. Nå, forsiktig øve press fra din knyttneve mot høyre side. Gjør det samme med venstre hånd. Alternativt kan du bruke hånden til koppen ansiktet på den ene siden og deretter ved å utøve press på motsatt side. Avstå fra å legge for mye press. Du kan høre en knallbra lyd som gjør disse trinnene.

5. Cup og nå Way

Dette er en av de mest brukte metoder for halsen sprekkdannelse. Men sørg for at når du knekke nakken benytte denne teknikken, nakkemusklene er strukket og løsnet opp. Lage en kopp fra håndflaten og legger inn på den ene siden av ansiktet, slik at haken er plassert i fordypningen, og fingrene er på kinnene. Nå tar den andre hånden fra baksiden av nakken din og ta hodet fast med den. Nå flytter begge hendene, øve press fra begge ender. Sørg for at tillate fast, men forsiktig press fra begge hendene. Hold gjør dette til du hører en knallbra lyd. Det samme kan gjøres for å fjerne trykket fra den andre siden.

Noen av metodene som er nevnt ovenfor er en flott måte å lindre smerter og press fra halsen. Imidlertid er det anbefalt å utøve full diskresjon i å gjøre det, og sørg for at du ikke gå over mens du gjør disse øvelsene.

Neck cracking er en flott måte å slippe press fra leddene og også i å gjøre du føler deg bra. Du må imidlertid sørge for at du følger den riktige måten å gjøre det på, og også sørge for at du ikke følger denne praksisen på en jevnlig basis. Lære den rette måten å gjøre denne teknikken fra din lege eller kiropraktor for å unngå unødvendige risikoer.