Grunden og hvordan man behandler abdominal stramning i graviditeten

Graviditet er en spændende tid i en kvindes liv, men det sikker bringer med sig selv en masse mærkelige symptomer. Hvis du er gravid, på nogle dage, kan du føle en stramning fornemmelse i maven. En stramning fornemmelse i maven kan være generende, men det er almindeligt. Du kan opleve det fra det første trimester af selve graviditeten.

Det er normalt et tegn på abort i de første uger, for tidlig fødsel, eller normale sammentrækninger. Denne stramning sensation kan vare ved i retning af de sidste par måneder af graviditeten. Her er den historien om, hvad det er, og hvorfor du kan opleve abdominal stramning under graviditeten.

Hvad er Abdominal Stramning under graviditet?

Abdominal stramning er helt normalt under graviditet. Som din graviditet forskud, kan din mave føler stiv. Som dagene går, kan ubehaget eskalere som maven bliver hård som en sten. Med stram mave i andet trimester, kan du opleve runde ligament smerter eller skarp smerte i maven. I 3. trimester, kan abdominal stramning være et tegn på arbejdskraft.

Abdominal Stramning i tidlig graviditet (det første trimester af graviditeten)

Abdominal stramning i den tidlige graviditet eller i det første trimester kunne være på grund af forskellige årsager, der er forklaret nedenfor.

1. Udstrækning

I det første trimester af graviditeten, en kvindes livmoder strækker hurtigt at gøre plads til den voksende fosteret. Dette kunne føre til skarp smerte eller mavekramper. I dit første trimester, kan du også opleve skarpe skydning smerter på siderne af maven på grund af den strækning og forlængelse af musklerne.

2. Abort

I første trimester af graviditeten, oplever du en stramning fornemmelse i maven, og du oplever smerte, så det kunne være et tegn på en abort. Hvis stramning fornemmelse i maven er i virkeligheden, et symptom på en abort, det vil blive ledsaget af andre symptomer som smerte og kramper i lænden, pletblødning eller blødning, og passage af væv eller væske fra skeden. Hold øje med disse tegn, især hvis du er mindre end 20 uger henne. Men det er mest almindeligt før 12. uge.

3. Forstoppelse / Gas

Forstoppelse og gas er et fælles problem i graviditeten, og de fleste kvinder oplever det. Under graviditet, hvis du har en stramning fornemmelse i maven, kan det være på grund af gas eller forstoppelse. Du kan have mavesmerter, som kan være meget smerteligt.

Abdominal Stramning i andet trimester af graviditeten

Som din krop fortsætter med at vokse i andet trimester, vil jagende smerte langs siderne af livmoderen fortsætter også, dette kaldes runde ligament smerter. Som din livmoder udvider, de runde ledbånd placeret langs siden af ​​livmoderen strækning også, som kan forårsage smerte. Du kan opleve det endnu mere, hvis du prøver at bøje sig ned eller forsøge at stå efter at have siddet længe.

I det andet trimester af graviditeten, chancerne er, at din mave kan føles stram og ubehagelig på grund af Braxton-Hicks veer. Braxton-Hicks veer eller praksis sammentrækninger kan begynde så tidligt som den fjerde måned af graviditeten. Disse sammentrækninger er ikke så smertefuldt som egentlig arbejdskraft, men de gør forberede livmoderen til at være klar til arbejdskraft og levering. Braxton-Hicks veer er meget almindelige og forårsage ubehag og smerte. De opstår ofte, når du har sex eller når du træner.

Abdominal Stramning i slutningen af ​​graviditeten (den tredje trimester af graviditeten)

De voksende foster og dens bevægelser er ansvarlige for abdominal stramning sent i graviditeten. Da den abdominale rum deles af fosteret og de indre organer, maven buler og strækninger. Fedtet deponeret under huden strækker det også yderligere. Den gastriske problem i det sidste trimester er også årsagen til stramning af maven. Men hvis stramningen varer længere end normalt, kan det være et tegn på arbejdskraft.

Almindelige årsager til trykken i maven under graviditet

En kvinde oplever fysisk uro under graviditeten. Det kunne være på grund af endeløse årsager. Hvis du har en stramning fornemmelse i maven, kan det være på grund af følgende årsager.

1. Detached Placenta

Moderkagen er liv støtte til den voksende fosteret. Det er gennem moderkagen, at barnet får sin mad og næringsstoffer. Men i nogle tilfælde endda før leveringen, placenta kan løsne sig fra livmoderen væg. I tider som denne, begynder livmoderen bliver fastere end normalt. Dette resulterer i en stramning af maven.

2. Pres på maven

Når barnet i livmoderen begynder at gro stor, livmoderen lægger pres på maven. Det er da, at maven udvider sig, hvilket gør det stift. I 2. trimester, som barnet vokser fostervandet også automatisk øger som udvider maven.

3. Gas og oppustethed

En afbalanceret og sund kost er et must under graviditeten. Spise de forkerte slags mad kan føre til gas, som kunne bloat din mave at du føler dig mere urolig og utilpas.

4. Babys Bevægelser

Dine babys spark og bevægelser kan gøre dig kildne og giggly. Du kan føle dig godt og lettet på at vide, at dit barn klarer sig fint, men med hans hver bevægelse, kan din mave får strammere udefra.

5. Braxton-Hicks sammentrækninger

Braxton-Hicks veer ligner arbejdskraft sammentrækninger, men ikke det samme. Disse sammentrækninger kan gøre din mave meget stram og stiv. For nogle kvinder, kan Braxton-Hicks sammentrækninger starte så tidligt som i andet trimester, og andre kan opleve dem lige rundt levering.

6. Graviditet problemer

Stivhed i maven kan være forårsaget på grund graviditetsrelaterede komplikationer som en abort eller ektopisk graviditet (en tilstand, hvor de befrugtede æg sig i æggelederen stedet for livmoderen).

7. Nearing Leveringstid

Sammentrækninger og stivhed i din mave under dit forventede leveringsdato kunne være vanskelig. Du kan føle, at du går ind arbejdskraft, men det kan være en falsk alarm også. Du skal lære at skelne mellem Braxton-Hicks veer og den faktiske arbejdskraft. For det, tid dine veer – Braxton-Hicks veer det meste sidste i cirka 30 sekunder til 1 minut. Desuden de kommer kun en gang eller to gange i timen hele dagen. Med ændringen af ​​position, stivhed maven går også væk. Men det er ikke tilfældet under fødslen. Tidsrummet mellem to på hinanden følgende sammentrækninger under fødslen er ikke meget, og de sidste i en længere periode.

8. Overspisning

Mange kvinder tror, ​​at under graviditet, bør de følge den gamle forestilling om at spise for to. Men det er ikke sandt. Hvis du spiser for to under graviditeten, vil du ende med overspisning. Dette vil igen, kan gøre din mave stramt og stiv.

9. Forstoppelse

Forstoppelse er meget almindeligt under graviditet. Det er ikke på grund af en usund kost. Det er på grund af livmoderen trykker på tarmen. Desuden tilsættes frigivelse af progesteron i kroppen sinker mavetarmkanalen og dermed en gravid kvinde kan føle forstoppelse. Forstoppelse kan gøre din mave stiv og hård.

Behandling for abdominal Stramning i Graviditet

Hvis din mave føles stram og stiv under graviditet, her er hvad du kan gøre.

  • Hvis det er et mildt tilfælde af abdominal stramning, drikke masser af vand og frisk frugtsaft for at holde dig hydreret.
  • Nogle gange, hvordan du sidde eller stå afgøre forekomsten af ​​Braxton-Hicks veer. Hvis du oplever, mens du sidder eller står, forsøger at ændre din position. Prøv at sætte dine ben op eller ligger ned.
  • ikke komme op fra en stol eller seng for hurtigt. Tag dig god tid til at gøre det.
  • Kontakt din læge og få dig masseres godt.
  • Tag et varmt brusebad eller et badekar. Du kan også bruge varmt vand poser eller varmepuder.

Disse hjem afhjælpende foranstaltninger vil aflaste stivhed i din mave. Hvis du er mindre end 37 uger henne og mærke symptomer på tidlig fødsel ligesom blødning, øget tryk i bækkenet, eller fortsat udsivning af væske fra skeden, straks kontakte lægen. Bortset fra disse symptomer, bør du også tale med din læge, hvis du har haft 4-6 sammentrækninger i en time.

Hvornår bør du tilkalde en læge?

En hård mave under graviditeten kunne være på grund af mange grunde. Du bør dog ringe til lægen, hvis:

  • Tætheden i maven under graviditeten bliver mere intens og smertefuld.
  • Du har en hård mave under graviditeten og du oplever åndedrætsbesvær.
  • Hvis tætheden forekommer mere end fire gange i en time.