Glutenvrij Ingrediënten voor uw Bloedgroep

Veel glutenvrije producten zijn niet goed verteerd. Het tandvlees en bindmiddelen in gebakken goederen kunnen krampen, een opgeblazen gevoel, gas of constipatie veroorzaken.

Glutenvrij Bakken en je bloedgroep

Veel glutenvrije producten bevatten tandvlees en bindmiddelen die de werking van gluten nabootsen en ze zelden passen in elke van de bloedgroepen. Guargom, tragacantgom, Arabische gom en zelfs xanthaangom verstoren ook de vertering van zetmeel en koolhydraten wanneer het in grote hoeveelheden op een regelmatige basis. In feite kan elk bindmiddel met inbegrip van sago, tapioca of aardappelmeel die niet past bij uw bloedgroep kan ook krampen, wind, brandend maagzuur en een zwaar gevoel in de borst of de buik veroorzaken.

Volgens dokter Peter D’Adamo, de expert op het gebied bloedgroep eten, dit komt omdat de bindmiddelen storende elementen voor onze bloedgroep bevatten. Volgens zijn intensief onderzoek, kunnen zij de opname van voedingsstoffen te remmen of zelfs agglutineren het bloed in sommige gevallen. Ze negatieve invloed hebben op het immuunsysteem en interfereren met de spijsvertering, de opname van voedingsstoffen en de stofwisseling in het algemeen. Dit is bijna net zo slecht als het eten van gluten in de eerste plaats!

Zorg er ook voor dat het brood en cake meel vervangingen past bij uw bloedgroep. Zo niet, dan kunt u nog steeds spijsverteringsproblemen ervaren, verhoogde histamine niveaus of tekenen van intolerantie, zoals een slechte spijsvertering, gewichtstoename, verzwakte immuniteit en ga zo maar door. Dit is de reden waarom ik een gespecialiseerde kanaal om u te begeleiden heeft geopend: Wereld zonder gluten; voor uw bloedgroep.

Richtlijnen voor glutenvrij bakken best geschikt is voor alle bloedgroepen: granen en peulvruchten

Granen en peulvruchten for All Bloedgroepen

Gierst graan en meel, quinoa en graan en bloem, groene en gele spliterwten en hun meel, rijst (alle vormen behalve wilde rijst), rijstzemelen, rijstmeel. Alle witte bonen: cannellini, haricot, boter bonen.

Granen en peulvruchten: Limited Geschiktheid

Amarant niet te B1 (secretor). Het is zeer voedzaam en kunnen worden vermalen tot meel. Boekweit (soba) niet te B, AB, O2 (non-secretor). Voor het maken van een sough deeg, boekweitmeel of de korrels worden geweekt in water voor 2-3 dagen in de zon om de groei van natuurlijke gist te promoten. Black eyed bonen (cow pea) het beste voor O en A. In Zuid-Afrika worden ze genoemd swartbekkies. Ze zijn een uitstekende vervanger voor gespikkelde bruine bonen gebruikt in de Mexicaanse en Afrikaanse gerechten.

Graan / maïs, zoete maïs, popcorn en gedroogde producten alleen A1 (secretor). Hoewel maïs vrij is gluten, veel mensen niet tolereren, vooral in grote, frequente hoeveelheden op een regelmatige basis. Het is alleen geschikt als basisvoedsel voor A-uitscheiders maar kan toch GGO besmet. (Het vreemde cob van organische zoete maïs of een bolletje van popcorn is niet een ernstig misdrijf voor de andere bloedgroepen Ook is een klein stukje van polenta nu en dan..) Adzuki (klein rood) bonen en zwarte bonen: niet voor B , AB. Fava bean niet voor AB2 en O2 (non-secretors) inwerkende lectinen die ze bevatten kan leiden tot ernstige problemen voor andere bloedgroepen die ze regelmatig eten veroorzaken.

Kikkererwten of bloem chana (garbanzo boon) alleen voor O1 (secretors). Dit betekent dat hummus niet geschikt voor andere bloedgroep. U kunt hummus of een gemodificeerde dhal uit andere gekookte peulvruchten, vooral uit gele erwten bloem of spliterwten. Zelfs een blikje nier- of cannellinibonen maakt een grote hummus. Gespikkelde bruine bonen, witte boon slechts A2 (niet-secretor) en B. Voor andere bloedgroepen kunnen schildklier, immuniteit verstoren en leiden tot gewichtstoename en indigestie. Linzen, kievitsboon niet voor B, O1 (secretor).

Linzespruiten lijken geschikt voor alle bloedgroepen te wijten aan de veranderingen die plaatsvinden. Vervolgens worden ze meer als een groene groente, lager zetmeel en lectines. Dhal en poppadums zijn gemaakt van linzen. Gebruik alternatieve meel en peulvruchten aan te passen je bloedgroep. Lima boon alleen voor B, O. Mung bean alleen voor A, kan O. Ontsproten mung bonen OK zijn, maar het is het beste om uw tolerantie te testen.

De meeste sojaproducten: (. Non-secretors) tofu, melk, tempeh niet voor B, O2 Echter, gefermenteerde soja producten zoals miso en soja saus kan nuttig zijn in sommige gevallen. Tamarinde boon alleen voor B, AB. (Een kleine hoeveelheid smaakstof een curry niet te ernstig voor bloedgroep zou zijn, maar niet 3x per dag, elke dag.) Sorghum alleen A, B2 (niet secretors). Sorghum is een goede stand-by voor ontbijtgranen en bakken en is glutenvrij. Het is een populaire Afrikaanse granen, in het bijzonder voor het brouwen van bier. Gefermenteerde sorghum minder storend voor andere bloedgroepen. (Eet niet de groene stengels en granen of geef ze aan dieren. Ze bevatten cyanide en andere dodelijke chemicaliën.)

Teff (injera) alleen voor O, A2 (niet-secretors) Deze kleine korrels zich goed vervanger voor tarwe, gluten vrij zijn. In Ethiopië een pannenkoek gefermenteerde meel teff genoemd injera hun basisvoedsel. Tapioca (cassava) maniok alleen voor A, B2 (niet-secretor), O1 (secretor). De fijne tapioca bloem maakt een goed bindmiddel om gluten te vervangen in de meeste bakken recepten voor deze bloedgroepen. Waar maniok opgewassen is, dan is een belangrijk voedselgewas. Zelfs de bladeren worden gekookt en gegeten als spinazie. Sago producten die niet voor AB. Voor alle andere bloedgroepen, sago fijn meel zich goed bindmiddel voor gebruik met andere bakingrediënten ter vervanging van gom gebaseerde bindmiddelen die niet echt geschikt voor elk type bloed.

Granen en peulvruchten niet voor elke Bloedgroep op een glutenvrij dieet

Alle tarweproducten, gerst, Essene brood, Ezechiël brood, spelt, rogge, haver / zemelen bevatten gluten,, ongeacht of ze geschikt zijn voor uw bloedgroep. Als u geen gluten verdragen, dan voorkomen dat ze ook. Soja producten die het buitenmembraan omvatten riskant. Vooral sojamelk vervaardigd uit een hele sojaboon. Lees het etiket! Dit komt doordat het omhulsel bevat krachtige remmers van trypsine die tijdens de verwerking zijn geïnactiveerd. Dit kan onbeperkte celdeling en replicatie veroorzaken. Als er een mogelijkheid van kanker, is het slecht nieuws. De sojaboon is oestrogene begunstiging celreplicatie in de eerste plaats. Hetzelfde geldt onderhavige huisdiervoeders soja.

Deeg verbeterende middelen geschikt voor alle Bloedgroepen

Eieren geven gluten-achtige voordelen en het verbeteren van de voedingswaarde. (* Niet voor veganisten). Bakpoeder (van soda en citroenzuur), appel pectine, bakkersgist, agar. Vergisten van boekweit of teff voor een paar dagen verbetert het beslag wordt gebruikt voor het maken van pannenkoeken. Sinaasappel, citroen en grapefruit merg. Deze unieke techniek voegt ook meer vezels, pectine en nuttige voedingsstoffen aan gebak.

Deeg verbeterende middelen: Limited Geschiktheid

aardappelmeel AB, B1 (secretors). Deze fijne zetmeel voegt een veerkrachtig, rubberachtig textuur aan het bakken, zodat de bedragen 10ml per 250ml rijst- of bloemmengsel beperken. Het eten van grote hoeveelheden producten die het veroorzaakt ernstige indigestie in sommige van de andere bloedgroepen. (Mijn man is bloedgroep A-secretor en kan niet verteren het helemaal! Gelukkig is hij niet van tarwe of gluten intolerant.) Tapiocameel voor A, B2, O1 (secretor). Voeg 10-15 ml van het fijne stof per 250ml rijstmeel of gemengde meel. Als u niet in staat om het meel te kopen, probeer het slijpen, maar het blijft ook zanderig. U kunt probeer weken en het koken van de tapioca met een gelei. Gebruik een aantal van deze en meng het met het vloeibare deel van uw recept te krijgen glad en romig.

Probeer ongeveer 30ml jelly per 250ml meel. Sago meel niet voor AB. Voeg 10-15 ml per 250ml van rijstmeel of gemengde meel. Als u de fijne zetmeel niet kunt vinden, probeer het koken en het gebruik van de gelei, gemengd met de natte ingrediënten. Probeer ongeveer 30ml jelly per 250ml meel. Gekookte bataat: niet te A. Gekookt of correct en dan geschild, kan een zoete aardappel worden fijngestampt met wat rijstmeel en omgezet in een pasteitje voor bakken en braden. Gekookte zoete aardappel verbetert ook een cakebeslag als u eieren.

Alle soorten bloed te voorkomen:

Tragantgom, carrageenan, guargom, xanthaangom en Arabische gom. (Indien noodzakelijk of sociaal onhandig, misschien een beetje niet leiden tot te veel ongemak, maar hoeft ze niet op in uw recepten.) U kunt verwijzen naar mijn richtlijnen voor vetten, oliën, zuivel en suiker voor meer informatie over het bakken van ingrediënten. Als je eenmaal weet wat uw bloedgroep wordt vervolgens een lijst van wat je gaat gebruiken vanaf nu opgesteld. Er zijn tal van bloedgroep lijsten beschikbaar op het internet, maar zorg ervoor dat ze bevatten lijsten voor uw secretor-status. Sommige van de oudere niet. Houd u aan gluten langs de weg te vermijden.