Glutenfri Ingredienser til din blodtype

Mange glutenfri produkter er ikke godt fordøjet. Tandkødet og bindemidler i bagværk kan forårsage kramper, oppustethed, gas eller forstoppelse.

Gluten fri Bagning og din blodtype

Mange glutenfri produkter indeholder tandkød og bindemidler, der efterligner virkningen af ​​gluten og de sjældent passer nogen af ​​blodtyper. Guargummi, tragacanthgummi, gummi arabisk og endda xanthangummi forstyrret også fordøjelsen af ​​stivelse og kulhydrater, hvis det indtages i store mængder på en regelmæssig basis. Faktisk enhver bindemiddel herunder sago, tapioca eller kartoffelmel, der ikke passer til din blodtype kan også forårsage kramper, vind, halsbrand og en tung fornemmelse i brystet eller maven.

Ifølge doktor Peter D’Adamo, eksperten på blodtype spise, er det fordi de bindemidler indeholder forstyrrende elementer til vores blodtype. Ifølge hans intensiv forskning, kan de hæmme optagelsen af ​​næringsstoffer, eller endda agglutinerer blodet i nogle tilfælde. De er til skade immunsystemet og forstyrre fordøjelse, optagelsen af ​​næringsstoffer og metabolisme i almindelighed. Det er næsten lige så slemt som at spise gluten i første omgang!

Sørg også for, at de brød og kage mel udskiftninger passer til din blodtype. Hvis ikke, kan du stadig opleve fordøjelsesproblemer, forhøjet histamin niveauer eller tegn på intolerance såsom dårlig fordøjelse, vægtøgning, svækket immunforsvar og så videre. Det er derfor, jeg har åbnet en specialiseret kanal til at guide dig: Verden uden gluten; til din blodtype.

Retningslinjer for glutenfri bagning bedst egnet til alle blodtyper: Korn og bælgfrugter

Korn og bælgfrugter for alt blod Typer

Hirse korn og mel, quinoa og korn og mel, grønne og gule flækærter og deres mel, ris (alle former undtagen vilde ris), ris klid, rismel. Alle hvide bønner: cannellini, haricot, smør bønner.

Korn og bælgfrugter: Begrænset Egnethed

Amaranth ikke for B1 (sekretor). Det er meget nærende og kan slibes til en mel. Boghvede (soba) ikke for B, AB, O2 (ikke-udskiller). Til fremstilling af en sough dej, er boghvedemel eller grits gennemvædet i vand i 2-3 dage i solen for at fremme væksten af ​​naturlige gær. Black eyed bønner (ko ært) bedst for O og A. I Sydafrika de kaldes swartbekkies. De er en fremragende erstatning for plettet kidneybønner, der anvendes i mexicanske og afrikanske retter.

Majs / majs, sukkermajs, popcorn og tørrede produkter kun for A1 (udskiller). Selvom majs er glutenfri, at mange mennesker ikke tåle det, især i store, hyppige mængder på regelmæssig basis. Det er kun egnet som en af ​​kosten for A-sekretorer men kan stadig GMO forurenet. (Den ulige kolber af organisk sukkermajs eller en scoop af popcorn ikke er en alvorlig forbrydelse for de andre blodtyper heller er en wee udsnit af polenta nu og da..) Adzuki (små røde) bean og sort kidneybønner: ikke for B , AB. Favabønne ikke for AB2 og O2 (ikke-sekretorer) Inkompatible lektiner, de indeholder, kan forårsage alvorlige problemer for andre blodtyper, der spiser dem regelmæssigt.

chana mel (garbanzo bønne) kun for O1 (sekretorer) Kikært eller. Det betyder, at hummus ikke egner sig til enhver anden blodtype. Du kan lave hummus eller en modificeret dhal ud af andre kogte bælgfrugter, især fra gul ært mel eller flækærter. Selv en dåse nyre eller cannellini bønner gør en stor hummus. Plettet nyre bønne, marineblå bønne kun for A2 (ikke-udskiller) og B. For andre blodtyper de kan forstyrre skjoldbruskkirtlen, immunitet og forårsager vægtforøgelse og fordøjelsesbesvær. Lentil, Pinto bønner ikke for B, O1 (udskiller).

Linser spirer synes at være egnet til alle blodtyper på grund af de ændringer, der finder sted. De er så mere som en grøn grøntsag, lavere i stivelse og lektiner. Dhal og poppadums er lavet af linser. Brug alternativ mel og impulser, der passer til din blodtype. Lima bønner kun til B, O. Mung bønne kun for A, kan O. spiret Mung bønner være OK, men det er bedst at teste din tolerance.

Fleste sojaprodukter: (. Ikke-sekretorer) tofu, mælk, tempeh ikke for B, O2 imidlertid fermenterede sojaprodukter som miso og sojasauce kan være gavnligt i visse tilfælde. Tamarind bønne kun for B, AB. (En lille mængde af smag en karry ikke ville være alt for alvorlig til enhver blodtype, men ikke 3x om dagen, hver dag.) Sorghum kun for A, B2 (ikke-sekretorer). Sorghum er en god standby til morgenmadsprodukter og bagning og er glutenfri. Det er en populær afrikansk korn, især til ølbrygning. Fermenteret sorghum er mindre forstyrrende for andre blodtyper. (Spis ikke de grønne stilke og kerner eller give dem til dyr. De indeholder cyanid og andre dødelige kemikalier.)

Teff (injera) kun for O, A2 (ikke-sekretorer) Denne lille korn gør en god erstatning for hvede, bliver glutenfri. I Etiopien, en pandekage af gæret teff mel kaldet en injera er deres basisfødevarer. Tapioka (cassava) maniok kun for A, B2 (ikke-udskiller), O1 (udskiller). Den fine tapioka mel gør en god bindemiddel til at erstatte gluten i de fleste bageopskrifter for disse blodtyper. Hvor maniok dyrkes, det er en af ​​kosten. Selv bladene er kogt og spist ligesom spinat. Sago produkter ikke for AB. For alle de andre blodtyper, fin sago mel gør en god bindemiddel til brug med andre bagning ingredienser som en erstatning for tyggegummi baserede bindere, der ikke rigtig egnet til enhver blodtype.

Korn og bælgfrugter ikke for Enhver blodtype på en glutenfri diæt

Alle hvede produkter, byg, Essene brød, Ezekiel brød, spelt, rug, havre / klid indeholder gluten, uanset at være egnet til din blodtype. Hvis du ikke tåle gluten, så undgå dem også. Soja produkter, der indeholder den ydre membran er risikabelt. Især sojamælk lavet ud af en hel soja. Læs etiketten! Dette skyldes den ydre afdækning indeholder potente trypsininhibitorer, der ikke inaktiveres under forarbejdningen. Dette kan medføre ubegrænset celledeling og replikation. Hvis der er mulighed for kræft, er det dårlige nyheder. Sojabønnen er østrogene, begunstige cellereplikation i første omgang. Det samme gælder for soja til stede i dyrefoder.

Dejforbedrende egnede til alle blodtyper

Æg giver gluten-lignende fordele og forbedre den ernæringsmæssige værdi. (* Ikke for veganere). Bagepulver (fra soda og citronsyre), æblepektin, bagegær, agar. Fermentering boghvede eller teff i et par dage forbedrer dej anvendes til fremstilling af pandekager. Appelsin, citron og grapefrugt marv. Denne unikke teknik tilføjer også mere fiber, pektin og gavnlige næringsstoffer til bagværk.

Dej Forbedring befuldmægtigede: Begrænset Egnethed

Kartoffel mel til AB, B1 (sekretorer). Denne fine stivelse tilføjer en elastisk, gummiagtig tekstur til bagning, så begrænse den mængde, 10 ml pr 250ml ris eller mel blandingen. Spise store mængder af produkter, der indeholder det forårsager alvorlige fordøjelsesbesvær i nogle af de andre blodtyper. (Min mand er blodtype A-sekretor og kan ikke fordøje det overhovedet! Heldigvis er han ikke er hvede eller gluten intolerante.) Tapioka mel til A, B2, O1 (sekretor). Tilføje 10-15 ml af den fine stivelse pr 250 ml af rismel eller blandet mel. Hvis du ikke er i stand til at købe mel, prøv slibning det, men det er stadig alt for grynet. Du kan prøve iblødsætning og madlavning tapioka til en gelé. Brug nogle af dette, og blande det med den flydende del af din opskrift til at få det glat og cremet.

Prøve om 30ml gelé per 250 ml mel. Sago mel ikke for AB. Tilføje 10-15 ml pr 250 ml af rismel eller blandet mel. Hvis du ikke kan finde den fine stivelse, prøve madlavning det og brug af gelé, blandet med de våde ingredienser. Prøve om 30ml gelé per 250 ml mel. Kogt søde kartofler: ikke for A. Kogt eller microwaved og derefter skrællet, kan en sød kartoffel mosede med lidt ris mel og formes til en patty til stegning og bagning. Kogt sød kartoffel øger også en kage blanding, hvis du bruger æg.

Alle typer blod undgås:

Tragacanthgummi, carrageenan, guargummi, xanthangummi og gummi arabicum. (Hvis uundgåelig eller socialt akavet, kan en lille ikke forårsage for meget ubehag, men snarere omfatter ikke dem i dine opskrifter.) Du kan henvise til mine retningslinjer for fedtstoffer, olier, mejeriprodukter, og sukker for mere information om bagning ingredienser. Når du ved, hvad din blodtype derefter udarbejdet en liste over, hvad du vil bruge fra nu af. Der er masser af lister blodtype tilgængelig på internettet, men sørg for at de omfatter lister for din sekretor status. Nogle af de ældre ikke. Husk at undgå enhver gluten undervejs.