Glutenfri Ingredienser for din blodtype

Mange glutenfrie produkter er ikke godt fordøyd. Tannkjøttet og bindemidler i bakevarer kan føre til kramper, oppblåsthet, gass eller forstoppelse.

Glutenfri Baking og din blodtype

Mange glutenfrie produkter inneholder tannkjøttet og bindemidler som etterligner virkningen av gluten og de sjelden passer noen av blodtyper. Guargummi, tragantgummi, tannkjøtt arabisk og selv xantangummi også opprørt fordøyelsen av stivelse og karbohydrater når konsumert i store mengder på en jevnlig basis. Faktisk noe bindemiddel inkludert sago, tapioka eller potetmel som ikke passer din blodtype kan også forårsake kramper, vind, halsbrann og en tung følelse i brystet eller magen.

Ifølge doktor Peter D’Adamo, ekspert på blodtype spise, er dette fordi bindemidler inneholder forstyrrende elementer for vår blodtype. Ifølge hans intensiv forskning, de kan hemme opptaket av næringsstoffer, eller til og med agglutinere blod i noen tilfeller. De ugunstig effekt på immunsystemet og forstyrre fordøyelse, absorpsjon av næringsstoffer og metabolismen generelt. Dette er nesten like ille som å spise gluten i første omgang!

Sørg også for at brød og kake mel utskiftninger passer din blodtype. Hvis ikke, kan du fortsatt oppleve fordøyelsesproblemer, hevet Histamin nivåer eller tegn på intoleranse som dårlig fordøyelse, vektøkning, svekket immunforsvar og så videre. Dette er grunnen til at jeg har åpnet en spesialisert kanal for å veilede deg: Verden uten gluten; for din blodtype.

Retningslinjer for glutenfri baking som passer best til alle blodtyper: Korn og belgfrukter

Korn og belgfrukter for alle blodtyper

Millet korn og mel, quinoa og korn og mel, grønne og gule erter og deres mel, ris (alle former bortsett fra vill ris), riskli, ris mel. Alle hvite bønner: cannellini, haricot, smør bønner.

Korn og belgfrukter: Limited Egnethet

Amaranth ikke for B1 (sekretor). Det er svært næringsrik og kan være grunnen til et mel. Bokhvete (soba) ikke for B, AB, O2 (non-sekretor). For å gjøre en sough deig, er bokhvete mel eller gryn dynket i vann i 2-3 dager i solen for å fremme veksten av naturlig gjær. Black Eyed Bean (ku ert) best for O og A. I Sør-Afrika de kalles swartbekkies. De er en utmerket erstatning for flekkete kidneybønner brukes i meksikanske og afrikanske retter.

Mais / mais, mais, popcorn og tørkede produkter bare for A1 (sekretor). Selv om kornet er glutenfri, mange mennesker ikke tolerere det, spesielt i store, hyppige mengder på en jevnlig basis. Det er bare egnet som en stift mat for A-secretors men kan fortsatt være GMO forurenset. (Odd cob av organisk mais eller et scoop av popcorn er ikke et alvorlig lovbrudd for de andre blodtyper er heller ikke en wee bit av polenta nå og da..) Adzuki (liten rød) bønner og svart kidneybønner: ikke for B , AB. Fava bønne ikke for AB2 og O2 (ikke-secretors) Inkompatible lektiner de inneholder kan føre til alvorlige problemer for andre blodtyper som spiser dem regelmessig.

Kikert eller chana mel (garbanzo bønner) bare for O1 (secretors). Dette betyr at hummus ikke er egnet for en hvilken som helst annen blodtype. Du kan lage hummus eller en modifisert dhal ut av andre kokte pulser, spesielt fra gul ert mel eller gule erter. Selv en boks med nyre eller cannellinibønner gjør en stor hummus. Spettet snittebønne, marine bønne bare for A2 (non-sekretor) og B. For andre blodtyper de kan forstyrre skjoldbruskkjertelen, immunitet og fører til vektøkning og fordøyelsesbesvær. Linse, pinto ikke bønne for B, O1 (sekretor).

Linse spirer ser ut til å være egnet for alle blodtyper på grunn av de endringer som skjer. De er da mer som et grønne grønnsaker, lavere i stivelse og lektiner. Dhal og poppadums er laget av linser. Bruk alternativ mel og pulser som passer din blodtype. Lima bønne bare for B, O. Mung bønne bare for A, kan O. spiret mungbønner være OK, men det er best å teste din toleranse.

De fleste soyaprodukter: (. Ikke-secretors) tofu, melk, ikke tempeh for B, O2 Men gjærede soyaprodukter som miso og soyasaus kan være nyttig i noen tilfeller. Tamarind bønne bare for B, AB. (En liten mengde av smaken en karri ville ikke være for alvorlig for noen blodtype, men ikke 3x per dag, hver dag.) Sorghum bare for A, B2 (ikke-secretors). Sorghum er en god standby for frokostblandinger og baking og er glutenfri. Det er en populær afrikansk frokostblanding, spesielt for ølbrygging. Gjæret sorghum er mindre forstyrrende for andre blodtyper. (Ikke spis de grønne stilkene og korn eller gi dem til dyrene. De inneholder cyanid og andre dødelige kjemikalier.)

Teff (injera) bare for O, A2 (ikke-secretors) Denne lille korn gjør en god erstatning for hvete, blir glutenfri. I Etiopia, en pannekake av gjæret teff mel kalt injera er deres viktigste næringskilden. Tapioca (kassava) maniok eneste for for A, B2 (ikke-sekretor), O1 (sekretor). Den fine tapioca mel gjør et godt bindemiddel for å erstatte gluten i de fleste bakervarer oppskrifter for disse blodtypene. Hvor maniok er vokst, er det en stift mat. Selv bladene er kokt og spist som spinat. Sago produkter ikke for AB. For alle de andre blodtyper, gjør bot sago mel et godt bindemiddel for å bruke med andre bakeingredienser som en erstatning for tannkjøttbaserte bindemidler som egentlig ikke er egnet for alle blodtype.

Korn og belgfrukter ikke for noen blodtype på en glutenfri diett

Alle hvete produkter, bygg, Essene brød, Esekiel brød, spelt, rug, havre / kli inneholder gluten, uavhengig av å være egnet for din blodtype. Hvis du ikke tåler gluten, så unngå dem også. Soya-bønne-produkter som inneholder den ytre membran er risikabelt. Spesielt soya melk laget av en hel soya. Les etiketten! Dette er fordi den ytre tildekning inneholder potente trypsininhibitorer som ikke er inaktivert i løpet av behandlingen. Dette kan føre til ubegrenset celledeling og replikasjon. Hvis det er en mulighet for kreft, er det dårlige nyheter. Soyabønne er østrogen, favoriserer cellereplikasjon i den første plass. Det samme gjelder soya stede i hundefôr.

Deig Forbedre Agenter Passer for alle blodtyper

Egg gir gluten som fordeler og forbedre den ernæringsmessige verdien. (* Ikke for veganere). Bakepulver (soda fra og sitronsyre), eple pektin, bakegjær, agar. Fermen bokhvete eller teff for noen dager forbedrer batter brukes til å lage pannekaker. Appelsin, sitron og grapefrukt marg. Denne unike teknikken legger også mer fiber, pektin og nyttige næringsstoffer til bakevarer.

Deig Forbedre Agents: Limited egnethet

Potetmel for AB, B1 (secretors). Dette fine stivelse gir en elastisk, gummiaktig konsistens til baking, slik at mengden begrenses til 10 ml per 250 ml ris eller melblandingen. Spise store mengder av produkter som inneholder det forårsaker alvorlig fordøyelsesbesvær i noen av de andre blodtyper. (Min mann er blodtype A-sekretor og kan ikke fordøye det hele tatt! Heldigvis er han ikke hvete eller gluten intolerante.) Tapioca mel for A, B2, O1 (sekretor). Legg 10-15 ml av den fine stivelse pr 250 ml av rismel eller blandet mel. Hvis du ikke klarer å kjøpe mel, prøv sliping det, men det er fortsatt altfor modig. Du kan prøve soaking og matlaging tapioca til en gelé. Bruk noe av dette, og bland den med væsken del av oppskriften for å få den glatt og kremet.

Prøv om 30ml gelé per 250ml mel. Sago mel ikke for AB. Legg 10-15 ml pr 250 ml av rismel eller blandet mel. Hvis du ikke kan finne den fine stivelse, prøve å tilberede det og bruke gelé, blandet med de våte ingrediensene. Prøv om 30ml gelé per 250ml mel. Kokt søtpotet: ikke for A. Kokt eller varmes i mikrobølgeovn og deretter skrelles, kan en søt potet moses med litt ris mel og formes til en Patty for steking og baking. Kokt søtpotet forbedrer også en kake blanding hvis du bruker egg.

Alle blodtyper unngås:

Tragantgummi, karragenan, guargummi, xantangummi og tannkjøtt arabisk. (Hvis uunngåelig eller sosialt vanskelig, kanskje litt ikke føre for mye ubehag, men heller ikke inkludere dem i dine oppskrifter.) Du kan referere til mine retningslinjer for fett, oljer, meieriprodukter og sukker for mer informasjon om bakeingredienser. Når du vet hva din blodtype deretter utarbeidet en liste over hva du skal bruke fra nå av. Det er nok av blodtype lister tilgjengelig på internett, men sørg for at de har lister for sekretor status. Noen av de eldre som ikke gjør det. Husk å unngå gluten underveis.