Glutenfri ingredienser för din blodtyp

Många glutenfria produkter är inte väl smält. Tandköttet och bindemedel i bakverk kan orsaka kramper, uppblåsthet, gas eller förstoppning.

Glutenfria bakning och din blodtyp

Många glutenfria produkter innehåller tandkött och bindemedel som efterliknar effekten av gluten och de sällan passar någon av blodgrupp. Guargummi, dragantgummi, gummi arabicum och även xantangummi upprörd också nedbrytning av stärkelse och kolhydrater när konsumeras i stora mängder på en regelbunden basis. I själva verket, varje bindemedel inklusive sago, tapioka eller potatismjöl som inte passar din blodgrupp kan också orsaka kramper, vind, halsbränna och en tung känsla i bröstet eller buken.

Enligt doktor Peter D’Adamo, expert på blodtyp äta, är detta eftersom de bindemedel innehåller störande element för vår blodtyp. Enligt hans intensiv forskning, kan de hämmar upptaget av näringsämnen, eller ens agglutinera blodet i vissa fall. De påverkar negativt immunsystemet och störa matsmältningen, absorptionen av näringsämnen och metabolism i allmänhet. Detta är nästan lika illa som att äta gluten i första hand!

Dessutom, se till att bröd och kakor mjöl ersättare passar din blodgrupp. Om inte, kan du fortfarande uppleva matsmältnings upprör, höjde histaminnivåer eller tecken på intolerans såsom dålig matsmältning, viktökning, försvagat immunförsvar och så vidare. Det är därför jag har öppnat en specialiserad kanal för att vägleda dig: World utan gluten; för din blodgrupp.

Riktlinjer för glutenfri bakning bäst lämpade för alla typer av blod: spannmål och baljväxter

Spannmål och baljväxter för alla blodtyper

Millet korn och mjöl, quinoa och korn och mjöl, gröna och gula ärter och deras mjöl, ris (alla former utom vildris), riskli, rismjöl. Alla vita bönor: cannellini, haricot, smör bönor.

Korn och baljväxter: Limited Lämplighet

Amaranth inte för B1 (utsöndrande). Det är mycket näringsrik och kan malas till mjöl. Bovete (soba) inte för B, AB, O2 (icke-utsöndrande). För att göra en susa deg, är bovetemjöl eller kornen indränkt i vatten i 2-3 dagar i solen för att främja tillväxten av naturliga jäst. Black eyed bönor (ko ärta) bäst för O och A. I Sydafrika kallas de swartbekkies. De är ett utmärkt substitut för spräckliga kidneybönor som används i mexikanska och afrikanska rätter.

Majs / majs, sockermajs, popcorn och torkade produkter endast för A1 (secretor). Även majs glutenfri, många människor inte tolerera det, särskilt i stora, täta mängder på en regelbunden basis. Det är endast lämpligt som stapelföda för A-secretors men fortfarande kan GMO förorenat. (Den udda cob av organiskt sockermajs eller en skopa av popcorn är inte ett allvarligt brott för de övriga blodtyper är inte heller en wee bit av polenta då och då..) Adzuki (små röda) bean och svart bönor: inte för B , AB. Fava bönor inte för AB2 och O2 (icke-secretors) Oförenliga lektiner de innehåller kan orsaka allvarliga problem för andra typer blod som äter dem regelbundet.

Kikärtor eller chana mjöl (garbanzo böna) endast för O1 (secretors). Detta innebär att hummus inte lämpar sig för någon annan typ blod. Du kan göra hummus eller en modifierad dhal av andra kokta pulser, i synnerhet från gul ärta mjöl eller ärter. Även en burk njur- eller cannellini bönor gör en stor hummus. Spräcklig njure bönor, marin bönor bara för A2 (icke-utsöndrande) och B. För andra typer blod de kan störa sköldkörteln, immunitet och orsaka viktökning och matsmältningsbesvär. Linser, pinto bean inte för B, O1 (utsöndrande).

Lins groddar tycks vara lämpliga för alla typer blod på grund av de förändringar som sker. De är då mer som en grön grönsak, lägre stärkelse och lektiner. Dhal och poppadums är gjorda av linser. Använda alternativa mjöl och pulser som passar din blodgrupp. Lima bönor bara för B, O. Mung bean endast för A, kan O. grodda mungbönor vara OK, men det är bäst att testa din tolerans.

De flesta sojaprodukter: (. Icke-secretors) tofu, mjölk, tempeh inte för B, O2 Men jästa sojaprodukter som miso och sojasås kan vara fördelaktigt i vissa fall. Tamarind böna bara för B, AB. (En liten mängd smak en curry skulle inte vara alltför allvarlig för alla typer blod, men inte 3x per dag, varje dag.) Sorghum endast för A, B2 (icke-secretors). Sorghum är en bra standby för frukostflingor och bakning och är glutenfri. Det är en populär afrikansk spannmål, särskilt för att brygga öl. Jäst sorghum är mindre störande för andra blodgrupper. (Ät inte de gröna stjälkar och kärnor eller ge dem till djur. De innehåller cyanid och andra dödliga kemikalier.)

Teff (injera) endast för O, A2 (icke-secretors) Denna lilla korn gör en bra ersättare för vete, som glutenfri. I Etiopien en pannkaka av jäst teff mjöl kallas injera är deras basföda. Tapioka (kassava) maniok endast för för A, B2 (icke-utsöndrande), O1 (utsöndrande). Den fina tapioka mjöl gör en bra bindemedel för att ersätta gluten i de flesta bakning recept för dessa blodgrupper. Där maniok odlas, är det en basföda. Även bladen kokas och ätas som spenat. Sago produkter inte för AB. För alla andra blodgrupper gör fint sago mjöl ett bra bindemedel för användning med andra bakingredienser som ersättning för gummi baserade bindemedel som egentligen inte lämpar sig för alla typer blod.

Spannmål och baljväxter inte för några Blood Type på en glutenfri diet

Alla veteprodukter, korn, Essene bröd, Ezekiel bröd, spelt, råg, havre / kli innehåller gluten, oavsett är lämpliga för din blodgrupp. Om du inte tål gluten, sedan undvika dem också. Sojabönaprodukter som inkluderar det yttre membranet är riskabla. Speciellt sojamjölk gjord av en hel sojabönor. Läs etiketten! Detta beror på att det yttre höljet innehåller potenta trypsininhibitorer som inte inaktiveras under bearbetningen. Detta kan orsaka obegränsad celldelning och replikering. Om det finns en möjlighet till cancer, är det dåliga nyheter. Den sojabönor är östrogena, gynnar cellreplikation i första hand. Detsamma gäller soja förekommer i djurfoder.

Deg förbättrande medel lämpar sig för alla blodtyper

Ägg ger glutenliknande fördelar och förbättra näringsvärdet. (* Inte för veganer). Bakpulver (från soda och citronsyra), äpple pektin, bagerijäst, agar. Jäsning bovete eller teff några dagar förbättrar smeten används för att göra pannkakor. Apelsin, citron och grapefrukt märg. Denna unika teknik ger också mer fibrer, pektin och nyttiga näringsämnen till bakverk.

Deg förbättrande medel: Limited Lämplighet

Potatismjöl för AB, B1 (secretors). Denna fina stärkelse lägger en elastisk, gummiliknande textur till bakning, så begränsa mängden till 10 ml per 250 ml ris eller mjölblandningen. Att äta stora mängder av produkter som innehåller det orsakar svår matsmältningsbesvär i några av de andra blodgrupper. (Min man är blodgrupp A-secretor och kan inte smälta det alls! Lyckligtvis han inte vete eller gluten intoleranta.) Tapioka mjöl för A, B2, O1 (utsöndrande). Lägga 10-15 ml av den fina stärkelse per 250 ml av rismjöl eller blandad mjöl. Om du inte kan köpa mjöl, prova mala det, men det är fortfarande alltför gritty. Du kan prova blötläggning och matlagning tapioka till en gelé. Använda en del av detta och blanda den med den flytande delen av ditt recept för att få det mjuk och krämig.

Försök om 30 ml gelé per 250 ml mjöl. Sago mjöl inte för AB. Lägga 10-15 ml per 250 ml av rismjöl eller blandad mjöl. Om du inte kan hitta den fina stärkelse, försöka laga den och använda gelé, blandas med den våta ingredienser. Försök om 30 ml gelé per 250 ml mjöl. Kokt sötpotatis: inte för A. kokt eller microwaved och sedan skalade, kan en sötpotatis vara mosade med lite rismjöl och formas till en bulle för stekning och bakning. Kokt sötpotatis ökar också en tårta blandning om du använder ägg.

Alla blodgrupper undvikas:

Dragantgummi, karragenan, guargummi, xantangummi och gummi arabicum. (Om oundviklig eller socialt tafatt, kanske lite inte orsaka alltför mycket obehag, utan snarare inte inkludera dem i dina recept.) Du kan hänvisa till mina riktlinjer för fett, oljor, mejeriprodukter och socker för mer information om bakning ingredienser. När du vet vad din blodgrupp dras sedan upp en lista över vad du ska använda från och med nu. Det finns gott om blodgrupp listor tillgängliga på internet, men se till att de innehåller listor för din utsöndrande status. Några av de äldre inte gör det. Kom ihåg att undvika gluten längs vägen.