Gezondere vervanging voedsel voor witte rijst dat we moeten proberen

Witte rijst is een van de belangrijkste bronnen van koolhydraten in onze voeding. Het is heel gebruikelijk in veel van onze favoriete gerechten en zorgt voor een voedzame maaltijd. Het smaakt heerlijk met dal of jus, maar we weten allemaal dat het niet gezond is. Het propt ons met meer calorieën dan we nodig hebben en is verstoken van essentiële mineralen in zijn gepolijste vorm. Daarom is het belangrijk om de inname te verminderen als je op een low carb dieet. U kunt ook vervangen door het met een aantal echt goede alternatieven.

Heerlijke en gezonde alternatieven voor Plain White Rice

Dit zijn gezonde en lekkere alternatieven om witte rijst die u kunt opnemen in uw dieet:

1. trosgierst (Thinai Rice)

Vossestaart gierst is de tweede meest geteelde gierst in de wereld en is overvloedig beschikbaar als rijst. Gierst is rijk aan mineralen zoals ijzer, eiwitten en vezels. Vossestaart gierst wordt aanbevolen om mensen met diabetes, omdat het helpt bij het beheersen van de bloedsuikerspiegel en slechte cholesterol, terwijl het verhogen van de goede cholesterol (HDL) in het lichaam.

Hoe maak je Vossestaart Millet

Vossestaart gierst is net zo eenvoudig om te koken als rijst en volgt precies dezelfde procedure. 1 kop gierst, voeg 2 liter water en bereiden in een snelkookpan 2 fluit.

2. Zwarte Rijst

Zwarte rijst ook wel verboden rijst in het Chinees is zeer oud en niet verrassend, een zeldzame soort van rijst die in India zijn geteeld is al eeuwen. Het wordt voornamelijk geteeld in het Noord-Oosten regio waar het gaat door de naam Chak Hao en de zuidelijke delen van het land, zoals Tamil Nadu, waar het Kavuni wordt genoemd. Zwarte rijst is geladen met vezels en antioxidanten. Het heeft anti-inflammatoire eigenschappen en fungeert als een detoxifier. Het is ook aanbevolen voor diabetici.

Hoe maak Black Rice

Week de rijst in water voor ongeveer 3 uur. Voeg een kopje rijst 2 kopjes water en de druk kook 3 fluit. Laat gedurende 10 minuten op zacht vuur.

3. Navara Rice

Navara rijst is hoogst gerespecteerd tussen de rode rijstvariëteiten om zijn rijke aroma en unieke geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt voornamelijk geteeld in de zuidelijke delen van India en past bij mensen van alle leeftijden want het is handig voor mensen die lijden aan ziekten. Het is voedingswaarde helpt bij de opbouw immuniteit tegen veel van de gemeenschappelijke kwalen. Het is een fantastische spenen levensmiddelen voor zuigelingen en zeer aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Hoe maak je Navara Rice

Net als bij de voorbereiding van zwarte rijst, genieten van de Navara rijst in water gedurende 3 uur. Vervolgens druk koken voor 3 fluitjes en laat het sudderen op een laag vuur gedurende 10 minuten.

4. Quinoa

Afkomstig uit Zuid-Amerika, quinoa is een korrel, dat rijk is aan eiwitten en vrij van gluten. Nu op grote schaal geteeld in India, quinoa is een wonder voedsel voor mensen die met een eiwitrijk dieet. Het is ook gemakkelijk om te koken en in de alledaagse gerechten die bereid zijn in het hele land kan worden opgenomen. Het graan is rijk aan eiwitten, magnesium, vitamine B2, vezels en een lage glycemische index. Dus gebruik deze in plaats van witte rijst en profiteren van maximale voordelen uit het.

Hoe maak je Quinoa

Week de quinoa graan in water gedurende 5 minuten en de ogen spoelen totdat het water begint duidelijk te zien. Plaats de quinoa gespoeld in een rijstkoker en druk koken vergelijkbaar rijst met dezelfde hoeveelheden water quinoa. Indien u wenst om het openlijk te koken, plaats deze in een pan met een gesloten deksel en kook vergelijkbaar met rijst. Voeg wat zout naar smaak.

5. Bruine rijst

Wisselen van bruine rijst met witte is een eenvoudiger stap voor wie op zoek naar gezondere alternatieven voor witte rijst. Omdat volkoren, bruine rijst behoudt alle voedingsstoffen die verloren gaan wanneer het wordt gepolijst tot wit. Bruine rijst heeft een vollere smaak en ongeveer vier maal het vezelgehalte witte rijst samen met andere mineralen zoals fosfor, mangaan, selenium, niacine, thiamine en vitamine B6.

Hoe maak Brown Rice

Bruine rijst is het best gekookt in een kleine pan met een deksel om al zijn goedheid te behouden. Meng 1 kopje bruine rijst met twee kopjes water en kook in de pan voor 35-45 minuten, afhankelijk van de consistentie die u wilt. Laat het geheel nog 10 minuten en niet uitspoelen.

6. bamboe Rice

Bamboe rijst is een soort van heerlijke wilde rijst dat wil zuidelijke delen van India gemeen. Het is eigenlijk het zaad dat komt uit een bloeiende bamboe die aan het einde van zijn levensduur. Aangezien de bloei patroon onvoorspelbaar is de beschikbaarheid van de korrels is niet stabiel. Het is echter zeer gewild om zijn vruchtbaarheid verbeterende eigenschappen. Bamboe rijst is ook rijk aan vitamine B6 en eiwitten.

Hoe maak je Bamboo Rice

Spoel 1 kopje bamboo rijst met schoon water en laten weken in water gedurende 30 minuten. Druk koken geweekte rijst met 2,5 liter water gedurende 6 fluit en laat op laag vuur gedurende 10 minuten. Als er wat water links, gebruiken voor soepen of jus zoals het is zeer voedzaam.

7. Barley

Gerst is gekweekt voor meer dan 10.000 jaar als voedsel voor mens en dier. Het is gebruikelijk is soepen en stoofschotels en vormt de basis van een aantal alcoholische dranken. Gerst wordt ook aanbevolen voor diabetische mensen als het regelt de bloedsuikerspiegel en verlaagt cholesterol.

Hoe maak je Barley

Barley duurt langer om te koken. Voeg een kopje gerst tot drie kopjes water in een pan en breng aan de kook. Verminder de vlam, sluit het deksel en laat het geheel 45-60 minuten gaar.

8. Farro

De oude Italiaanse tarwekorrel wordt in de volksmond bekend als Farro. Het is een oude stam van harde tarwe uit West-Azië die populair is in Italië. Farro wordt nu op grote schaal gebruikt in andere continenten zoals Europa en Noord-Amerika. Het is bekend om zijn hoge vezels en eiwitgehalte en is rijk aan B-vitaminen en magnesium ook. Het graan heeft een nootachtige smaak en stevige structuur en we zijn zeker dat u zult genieten van het eten van Farro. Het is echter best vermeden door mensen die gluten intolerant.

Hoe maak je Farro

Farro koken, voeg een kopje graan tot 2 kopjes water en breng het aan de kook in een pan. Bedek de deksel, zet het vuur laag, en laat het voor 40 minuten tot de korrels al het vocht geabsorbeerd en gaar zijn.

9. Amaranth

Soortgelijke quinoa, amarant is een oude graan die zit vol met eiwitten, vezels, ijzer, calcium en heeft een lage koolhydraten. Het was een hoofdbestanddeel van de Maya’s en Azteken en wordt gewaardeerd om zijn moutige en licht nootachtige smaak. Het kan worden gecombineerd met andere granen en toegevoegd aan soepen en stoofschotels.

Hoe maak je Amaranth

Voeg 3 liter water aan een kopje amarant en breng het aan de kook in een pan. Het vuur lager en laat 20 minuten sudderen totdat al het water is opgenomen.

10. Bulgur

Een ander gezond alternatief voor witte rijst is bulgur, dat is gemakkelijk beschikbaar zijn. Dit graan is geladen met anti-oxidanten en alle essentiële vitaminen en mineralen. Het graan gaat goed met een scala aan algemene gerechten. Dus, ter vervanging van uw witte rijst met bulgar nu.

Hoe maak je Bulgur

In een pan, voeg 2 kopjes water 1 kopje bulgur en breng het aan de kook. Dek af met een deksel en laat gedurende 15 minuten en laat overmaat water.