Friska nötter och frön du bör äta varje dag

Nötter och frön är super friska och de flesta av oss inte äter tillräckligt av dem. De är en stor naturlig källa till vitaminer, mineraler, protein, fett och fibrer. Jag har ätit massor av nötter och frön som en del av min anti-cancer diet sedan januari 2004 och jag tror att du bör också.

Beroende på vars lista du läser, nummer ett hälsosam mutter är antingen mandel eller valnöt, men det finns inget sätt att verkligen rangordna dem. Den hälsosamma mutter är den med de näringsämnen din kropp behöver mest på en viss dag. Naturligtvis ingen vet vilken som det är. Så den bästa strategin är att äta en mängd.

Här är de friskaste nötter:

Mandel har så mycket kalcium som mjölk, och innehåller magnesium, vitamin E, selen och massor av fibrer. De kan sänka kolesterolet och bidra till att förebygga cancer.

Valnötter är extremt bra för hjärtat och hjärnan, och innehåller ellagsyra en cancer-fighting antioxidant.

Pekannötter har massor av vitaminer och mineraler som vitaminer E och A, folsyra, kalcium, magnesium, koppar, fosfor, kalium, mangan, B-vitaminer, och zink. Och de hjälpa till att sänka kolesterolet.

Paranötter är en bra källa till protein, koppar, niacin, magnesium, fibrer, vitamin E, och en stor källa till selen.

Ceder Muttrar / pinjenötter har Vitamin A, B, D, E, P och innehåller 70% av kroppens erforderliga aminosyrorna.

Cashewnötter är rika på mineraler som koppar, magnesium, zink, järn och biotin. De är faktiskt en fettsnål nöt, och liksom olivolja, de har en hög koncentration av oljesyra, vilket är bra för hjärtat. Enligt Dr Andrew Saul, en stor handfull cashewnötter ger en till två tusen milligram tryptofan, som rivaler recept antidepressiva Prozac.

Obs: Cashewnötter rekommenderas inte för cancerpatienter på grund av potentiella nivåer av svamp

Här är de friskaste frön:

Linfrön är definitivt överst på min lista. Två msk marken linfrö per dag är perfekt och lätt att lägga till havregryn eller smoothies. Barleans kallpressad Organic Flax Oil är den bästa källan till moder omega-3 (bättre än fiskolja) och lignaner, super antioxidanter som hjälper till att bekämpa cancer. Den innehåller också en hel del fiber och kan minska risken för hjärtsjukdomar, stroke och diabetes.

Chia frön är otroligt friska frön rika på omega-3 oljor, protein, antioxidanter, kalcium och fibrer.

Hampfrön är en certifierad superfood med egenskaper förebyggande cancer och hjärtsjukdomar. De är mycket protein och fiber, med balanserad omega 3 och 6 fettsyror.

Solrosfrön hjälper också förhindra hjärtsjukdomar och cancer med fytokemikalier, folat, vitamin E, selen och koppar.

Pumpafrön är bra för immunförsvaret med massor av antioxidanter (karotenoider), omega-3 fettsyror och zink.

Sesamfrön är en bra källa till kalcium, magnesium, zink, fibrer, järn, B1 och fosfor. De kan sänka blodtrycket och skydda mot leverskador. Sesamfrön har också kopplats till förebyggande av många sjukdomar som artrit, astma, migrän, menopaus, benskörhet, och kan även minska PMS-symptom.

Tahini är en jord sesamfrö pasta som är populär ingrediens i Mellanöstern rätter som vi äter, liksom hummus.

Slutligen aprikoskärnor (aka aprikoskärnor) , äpple frön och andra bittra frukten frön innehåller Amygdalin aka Vitamin B17, som har otroligt starka anti-cancer egenskaper. Det finns många fall av människor som botade sin cancer med aprikos kärnor ensam! Den farmaceutiska Laetrile, som är en koncentrerad form av Amygdalin, har använts i cancerkliniker utanför USA i över 50 år. Jag dedikerade en hel post till aprikoskärnor här.

Gör Nut äter här

Jordnötter räknas inte eftersom de är tekniskt baljväxter (bönor). Jordnötter kan innehålla cancerframkallande mögel kallas aflatoxin, och de är ökända för att vara en av de mest bekämpningsmedel förorenade grödor. Om du äter jordnötter, organiska rostade jordnötter eller jordnötssmör är din säkraste insats. Jag föredrar att äta organiska mutter smör som mandel smör, solrosfrö smör och valnöt smör.

Omfamna din inre Hippie

Jag gillar att gå till huvuddelen delen av Whole Foods (där de stora plastkärl av nötter är) och köpa ett par pounds av ekologiskt utsäde och nötter . Jag tar dem hem och blanda ihop dem i min Super Trail Mix. Ät dem direkt ur påsen, kasta lite i en skål för familjen, eller kasta in i en smoothie, i gröt eller på en sallad. Hursomhelst, ett par nävar min Super Trail Mix varje dag kommer att rocka din kropp med super näringsämnen. Så gå vidare och omfamna din inre hippie, kasta på ett par Birkenstocks med strumpor, pendla dig i patchouli, och ladda upp på vissa trail mix. Jag gillar att hålla en skål ut för alla att mellanmål på hemma, och en tupperware behållare i bilen till mellanmål på när jag är ute och omkring.

Jag köper inte stekt, saltat, honungsglaserat, kanderade, eller andra speciella smak nötter. Stekning muttrar omvandlar fetter till en ohälsosam form och de flesta kryddor är tillverkade av konstgjorda smakämnen, kemikalier och konserveringsmedel, innehåller MSG, och är höga i natrium. Organiska råa eller rostade nötter är bra.

Om du vill maximera de näringsämnen som du får från nötter, kan du blöta dem i destillerat eller renat vatten över natten. Detta hjälper till att neutralisera enzymhämmare som kan påverka nedbrytning och absorption av näringsämnen i frön och nötter. Det kan också bidra till att minska mängden bekämpningsmedel på dem om de inte är ekologiskt odlade.

Enkla Blötläggning Vägbeskrivning:

Placera 4 koppar nötter i en skål med tillräckligt destillerat vatten för att täcka nötterna helt. Lägg en matsked celtic havssalt. Detta hjälper neutralisera enzymhämmare. Olika frön och nötter har olika blöt gånger, men det enklaste tumregeln att komma ihåg är att låta dem suga 7 timmar (över natten). Du många eller kanske inte gillar smaken av fuktig nötter, så du kommer att behöva torka dem i en dehydrator eller ugn i 12-24 timmar. Om du gör det i ugnen, hålla temperaturen i 150 grader och flytta dem runt på pannan då och då. Varje ugn är olika så det kan ta lite experimenterande för att få den perfekta torktid räknat ut. Och eftersom detta är i huvudsak en 24-timmars process är det vettigt att göra flera stora partier åt gången. Efteråt jämföra smaken av de blötlagda och torkade nötter kontra icke-indränkt nötter. Du kanske blir förvånad över att finna de smakar bättre, beroende på muttern och din smak.

Ett undantag: Cashewnötter bör blöt 6 timmar eller mindre och behöver torka ut snabbt vid 200-250 grader eller så kan de få funky.

Excalibur Dehydrator är dehydrator som de flesta hälso experter använder och rekommenderar.

Här är en inköpslista kan du kopiera, klistra in och skriva ut:

Mandel
Valnötter
Pecans
Brasilien Nötter
Cedar Nötter
Cashewnötter
solrosfrön
Pumpa frön
mandel, cashewnötter eller solros Seed Smör
tahini

Resten av fröna jag nämnde inte fungerar mycket bra i trail mix eftersom de är för små och alla hamnar längst ned. En av mina favorit snackbarer är Nutiva Hampfrö Bar . Den är gjord med ekologisk hampa, lin, solros, pumpafrön och sötad med honung. Det är en super välsmakande sätt att få några super friska frön i din kost. De har också en Flax & russin Bar, och en lin, hampa och Chocolate Bar .