forebyggelse Brystkræft: Hvordan man kan reducere risikoen for brystkræft

Hvis du er bekymret for brystkræft, kan du spekulerer på, om der er ting, du kan tage hen imod forebyggelse af brystkræft. Nogle risikofaktorer, såsom familie historie, kan ikke ændres. Men der er livsstilsændringer, du kan gøre for at sænke din risiko.

Hvad kan jeg gøre for at mindske min risiko for brystkræft?

Livsstilsændringer er blevet påvist i undersøgelser for at mindske risikoen for brystkræft, selv i høj-risiko kvinder. Følgende er ting, du kan tage for at sænke din risiko:

  • Begrænse alkohol. Jo mere alkohol du drikker, jo større er din risiko for at udvikle brystkræft. Den generelle anbefaling er baseret på forskning om effekten af alkohol på risikoen for brystkræft er at begrænse dig selv til mindre end 1 genstand om dagen som selv små mængder øger risikoen.
  • Lad være med at ryge. Akkumulere tyder en sammenhæng mellem rygning og risikoen for brystkræft, især i præmenopausale kvinder. Hertil kommer, at ikke rygning er en af de bedste ting du kan gøre for din generelle sundhed.
  • Styr din vægt. At være overvægtige eller fede øger risikoen for brystkræft. Dette gælder især, hvis fedme opstår senere i livet, især efter overgangsalderen.
  • Vær fysisk aktiv. Fysisk aktivitet kan hjælpe dig med at opretholde en sund vægt, hvilket til gengæld hjælper med at forhindre brystkræft. For de fleste raske voksne, Department of Health og Human Services anbefaler mindst 150 minutter om ugen af moderat aerob aktivitet eller 75 minutters energisk aerob aktivitet ugentligt, plus styrketræning mindst to gange om ugen.
  • Amme. Amning kan spille en rolle i forebyggelse af brystkræft. Jo længere du amme, jo større beskyttende virkning.
  • Grænse dosis og hormonterapi. Kombination hormonbehandling for mere end tre til fem år øger risikoen for brystkræft. Hvis du tager hormonbehandling for menopausale symptomer, så spørg din læge om andre muligheder. Du kan være i stand til at håndtere dine symptomer med nonhormonal behandlingsformer og medicin. Hvis du beslutter, at fordelene ved kortvarig hormonbehandling opvejer risiciene ved at bruge den laveste dosis, der virker for dig og fortsætte med at have din læge overvåge den tid du tager hormoner.
  • Undgå udsættelse for stråling og miljøforurening. Medicinsk billeddannelse, såsom computertomografi, anvende høje doser af stråling. Mens flere undersøgelser er nødvendige, tyder nogle forskning en sammenhæng mellem brystkræft og bestråling. Reducer din eksponering ved at have sådanne tests kun når det er absolut nødvendigt.

Kan en sund kost forebygge brystkræft?

Spise en sund kost kan nedsætte din risiko for visse former for kræft, samt diabetes, hjertesygdomme og slagtilfælde. For eksempel kan kvinder, der spiser en middelhavskost suppleret med ekstra jomfru olivenolie og blandede nødder har en nedsat risiko for brystkræft. Middelhavet kost fokuserer på mest på plante-baserede fødevarer, såsom frugt og grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter og nødder. Folk, der følger middelhavskosten vælge sunde fedtstoffer, som olivenolie, end smør og fisk i stedet for rødt kød. Fastholdelse af en sund vægt også er en nøglefaktor i forebyggelsen af ​​brystkræft.

Er der en sammenhæng mellem p-piller og brystkræft?

Der er tegn på, at hormonel prævention, som omfatter p-piller og spiral (pessarer), som frigiver hormoner, øger risikoen for brystkræft. Men risikoen anses for meget lille, og det falder efter du stoppe med at bruge hormonel antikonception. En nylig undersøgelse, der er angivet en sammenhæng mellem hormonelle præventionsmidler og brystkræft bestemt en ekstra brystkræft kunne forventes for hver 7.690 kvinder, der bruger hormonel prævention i mindst et år.

Diskuter dine svangerskabsforebyggende muligheder med din læge baseret på dine særlige behov. Overvej også fordelene ved hormonal prævention, såsom kontrol menstruationsblødning og mindske risikoen for andre kræftformer, herunder endometriecancer og ovariecancer.

Hvad kan jeg ellers gøre?

Vær på vagt om opdagelse af brystkræft. Hvis du bemærker nogen ændringer i dine bryster, såsom en ny klump eller hudforandringer, skal du kontakte din læge. Også, så spørg din læge hvornår man skal begynde mammografi og andre screeninger baseret på din personlige historie.