Fordelene ved powernap og hvordan du gør det korrekt

Tilbage i dine high school dage, du måtte have sovet i et par minutter i klassen eller fik skældt ud af din lærer til napping for ofte. Måske du havde gode karakterer på trods af faldet i søvn ud i mellem lektioner og begyndte at spekulere på, om der var en forbindelse. Eller måske har du bare føler for træt i løbet af dagen, og kan ikke rigtig følge dine øjenlåg åbent. Heldigvis theres en løsning på dine kognitive problemer – power naps . Og det overraskende truth- de er gode for dig. Hvorfor de giver dig magt? Ordspil til side, lader udforske dem nedenfor.

Hvad er en Power Nap?

En powernap er en super kort lur, der varer et sted mellem 8 til 30 minutter. det er ikke som din eftermiddag siesta hvor du blunde i to eller tre timer. Du kan tænke på en powernap som lidt ligesom en hurtig snack til din hjerne. Spørg hver succesfulde mennesker eller iværksætter og de vil fortælle dig, at grunden bag deres produktivitet og Peak Performance er magt napping – det er en af ​​de vaner til succes som synes bedragerisk simpelthen fra første øjekast.

Fordele ved Power Naps

Her er følgende fordele af power naps for begyndere og for dem med mere erfaring i kunsten at lykkes napping:

1. Øger Mood og årvågenhed

Hvis du har en dårlig dag på arbejdet og ønsker at ramme på reset-knappen, tage en powernap. Du vil vågne op følelse forynget og klar til at tage på noget, der kommer din vej. Ifølge Harvard Medical School, power naps give dig genoprettende søvn og hjælpe slå søvnløshed.

2. forbedrer produktiviteten

Din opmærksomhed span forbedres, når du powernap. Dette svarer til øget produktivitet og Peak Performance på arbejde. Faktisk endda NASA gjorde en undersøgelse om dette på emner og beviste det. Hvis dit job er at få flere ting gjort på kontoret og frigøre tid til afslapning i slutningen af ​​dagen, får en powernap – ingen stillede spørgsmål.

3. Forbedrer energi niveauer

Power lur er et glimrende valg forud for at tage del i opgaver, der involverer motoriske færdigheder, ligesom skitsering et nyt stykke, spille klaver, eller arbejder med hænderne. Da power naps forynge din vej eller rydde de giftstoffer i din hjerne, det hjælper med din arbejdshukommelse og langsigtet tilbagekaldelse også. Du vil finde dig selv at gøre gode beslutninger i løbet af dagen og opretholdelse af ro, når tingene bliver hårde.

4. Hjælper Få Slow Wave Sleep (SWS)

Slow wave sleep varer for omkring 30 minutter og power naps falder ind under fase 2 søvn, giver dig al den SWS du har brug for. Slow wave sleep forbedrer dine beslutningstagning færdigheder, hvis du vidste. Og hvis du passer på SWS fase i eftermiddag, det bliver meget lettere at drive ud i REM søvn om natten.

5. højner testosteronniveauer

Uanset om du ønsker at forbedre dit soveværelse ydeevne eller få magert og strimlet mens pakning på muskel, power naps hjælpe dig med at øge din testosteron. Forskere har bekræftet dette ved at gøre en undersøgelse af testosteron niveauer hos mænd, der sov i fire timer versus dem, der sov i 8 timer. Power napping udløser frigivelsen af ​​din Human Growth Hormone (HGH), som er, hvad du har brug for at opbygge muskler, få magert, og være din meget fysisk bedst.

6. Sænker Stress Markers og øger immunitet

Napping har vist sig at sænke stress markører og give en pick-me-up til dit endokrine sundhed. Dine noradrenalin niveauer gå op med begrænset søvn og er ansvarlige for bekæmpelsen-og-flugt reaktion og stressende følelser. Ifølge Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, når du tager et powernap, dine norepinefrinniveauer forblive normal og ikke øger – hvilket betyder, at du føler dig rolig og meget lykkeligere.

7. Napping Forbedrer Reaction Time

Hos ældre er magt napping kendt for at forbedre reaktionstider og øge følelsesmæssige sundhed. Og ikke kun i de ældre, har de fordele, blevet undersøgt med medicinsk personale, piloter, soldater, og folk, der ikke får nok søvn. Faktisk kan du vende en nats søvn afsavn ved at tage flere effektniveauer lur i løbet af dagen.

8. hæver Kreativitet

Heres en Secret Da Vinci bruges til lur hver fjerde time. Og han var virkelig kreative. Men vi behøver ikke at være Da Vinci til powernap. Power lur har vist sig at øge kreativiteten, da de forbedrer dine motorik og genoprette den mentale funktion. Ifølge en undersøgelse foretaget af forskere ved Neuroscience møde i New Orleans tilbage i 2012, et spor på 15 personer, viste, at deltagere, der lodden viste en stigning i højre-hjerne aktivitet, som er ansvarlig for kreativitet og fantasifuld tænkning.

Sådan powernap at høste fordelene?

Du kan høste fordelene af power naps ved at gøre dem rigtigt. Heres din guide til magten napping at opleve fordelene:

1. Stick til 30 minutter toppe

Hele din søvn cyklus er opdelt i 5 faser – Stage 1 og 2 bliver dedikeret til slow wave sleep og fase 3 til 5 overgang ind i REM (Rapid Eye Movement), der er, når du begynder at drømme. Vedrørte trin 1 og 2, da det er spektret hvor magt napping ligger.

Også, hvis du går ud over den 30-minutter risikerer du klargøring til REM og hvis du bliver afbrudt på dette tidspunkt, vil du vågne op følelse groggy og ikke udhvilet. Den effektive metode er at holde din powernap længde til ikke mere end 30 minutter for at høste fordelene.

2. Turn Off the Lights

Invester i en søvn maske, nogle bind for øjnene eller gardiner for dit værelse, og sørg for der er ingen afbrydelser, når du forbereder at drifte og få mest ud af din powernap varighed. Hvis du ikke kan lur i 20 til 30 minutter lige, splitte den op i 6 eller 10-minutters bidder i løbet af dagen.

3. Nap Mellem 01:00 til 03:00

Det er den tid var groggy eller ramte en eftermiddag nedturen, hvilket gør det det perfekte tidspunkt at powernap. Din ideelle powernap tid bør være mellem 13:00 til 15:00. Hvorfor? Fordi vores døgnrytme siger så baseret på vores biologiske design.

4. ikke lur 3 timer før sengetid

Da dette vil smide din søvn tidsplan i uorden og efterlader dig følelsen søvn berøvet, træt, og mærkelig den næste dag. Hvis du gør lur, skal du sørge for at passe det i vejen, før den 3-timers-mærket før sengetid – også selvom du glip af 01:00 til 03:00 vindue.

5. Brug en alarm eller en Timer

Hvis theres ingen til at vække dig, indstille en timer. Det hjælper og var sikker på.

6. Brug White Noise eller Sleep Music

Få et flot par støjreducerende hovedtelefoner og spille hvid støj eller søvn musiknumre med det. Dette vil bidrage til at skabe en magt napping miljø, og hvis dit hjem er for støjende, få et par ørepropper og spørge nogen til at vække dig op efter de 30 minutter (hvis denne person er pålidelig). Der er også sove apps til rådighed for Android og iOS disse dage, som lader dig ramt en knap og lad dig slumre off – vågner du op, så snart din lur er forbi.

Power lur Arent mystiske eller magiske elementer. Ve er videnskabeligt bevist, at arbejde og theres et helt samfund dedikeret til at studere og udforske dette koncept også. Faktisk power naps falder under kølerhjelmen af ​​polyfasisk sovende og genier fra renæssancen var mestre i denne sovende metode. Nå, den gode nyhed er – nu ved du, hvad det er, og hvordan man kan gøre det arbejde for dig. Husk, at hver person er unik, hvilket betyder dine powernap tider eller miljø vil variere. Nøglen takeaway er at tilpasse det på en dag, at det virker for dig.