Fordelene ved å drikke varmt vann for helse

Du må har ofte hørt om de helsemessige fordelene av drikkevann. Du vet også at å drikke varmt vann første om morgenen eller rett før du sovner er gunstig, ikke sant? Men hvor ofte drikker du varmt vann i morgen eller før du går til sengs? Regelmessig drikke varmt vann kan gi deg en hel masse fordeler, blant annet næring til hud og hår, og det tar også vare på det samlede systemet.

Hvordan drikke varm Water forbedre din helse?

Å drikke varmt vann på tom mage er en norm mange av oss følge. De som starter sin dag ved å gjøre det sverger til sine fordeler. La oss dykke litt og lære mer om sine fordeler.

1. detoxes kroppen

Å drikke varmt eller lunkent vann detoxifies kroppen og renser systemet ved å skylle ut fremmedelementer og toksiner. Ved å drikke varmt vann, kroppstemperaturen øker og fører kroppen til å svette. Giftstoffer i kroppen vår blir deretter spyles ut gjennom svette, som renser blodstrømmen også.

2. Forbedret Fordøyelse

Å drikke varmt vann i morgen hjelpemidler i fordøyelsen. Den herder oppblåsthet, surhet og gass. Varmt eller varmt vann bidrar til å bryte ned maten raskere enn kaldt vann. Derfor kan drikke varmt eller varmt vann før eller etter et måltid gjør fordøyelsen enkel og rask.

3. Forbedret avføring

Et glass eller to av varmt vann på tom mage hjelpemidler i effektiv avføring og hindrer forstoppelse. Å drikke varmt vann første om morgenen hjelper i å løse opp fett og matrester. Dette bidrar til at maten skal passere gjennom tarmen og eliminere alle typer problemer med fordøyelsen. Du kan også drikke det før hvert måltid og i løpet av dagen også.

4. forbedret blodsirkulasjon

Inntaket av varmt vann bidrar til å forbedre og stimulere enkel blodsirkulasjonen i kroppen. Riktig blodsirkulasjonen hjelper i å gjennomføre viktige næringsstoffer og oksygen til alle organer i kroppen jevnt. Regelmessig inntak av varme eller varmt vann hjelper til å oppløse fett som samler seg i nervesystemet og renser også blodet fra giftstoffer, for derved å forbedre blodsirkulasjonen. Videre er varmen i vannet utvider arterier og vener som gjør mer plass for blodet å strømme.

5. Skin Care

Det bremser ned prosessen med aldring av huden og fjerner kviser og urenheter. Når varmt vann kommer inn i systemet (dvs. kroppen vår), automatisk renser det den innenfra. Dette rengjørings på innsiden hjelper rense kroppen for giftstoffer. Å drikke varmt vann bringer også ut svette som fjerner porene i huden og hindrer kviser eller andre hud-relaterte problemer.

6. Fremmer Fitness

Varmtvannsforbruk gjør kroppen føles lett og aktiv. Det forbedrer utholdenhet, noe som i sin tur gjør deg fysisk form. Giftstoffer er å bebreide for dårlig hud og hår; de også føre til tretthet som gjør at folk sløv. Så når du drikker varmt vann regelmessig, spyler det ut alle giftstoffer fra systemet og hjelper kroppen din fungerer godt.

7. Hjelper med vekttap

Regelmessig drikke varmt vann hjelper deg å miste vekt. Når varmt vann går inn i kroppen vår, det brenner kalorier ved å øke metabolic rate. Å drikke varmt vann før et måltid undertrykker også sult og gjør at du spiser mindre. Drikkevann varmt vann blandes med saften av en sitron på tom mage bidrar til å løse opp fett, noe som resulterer i vekttap.

8. Gir smertelindring

Akkurat som å trykke på en varm komprimere mot en skade eller dyppe føttene i varmt vann gir deg lindring fra smerter og smerter, på samme måte, drikke varmt vann kan lette revmatiske og leddgikt smerte. Siden smerter vanligvis oppstår på grunn av dårlig blodsirkulasjon i kroppen, kan drikke varmt vann å overvinne problemet ved å fjerne toksiner fra blodet, noe som forbedrer blodstrømmen.

9. Gir Nasal Relief

Å drikke varmt vann hjelper i å fjerne nese- og hals lunger. Når man drikker varmt vann, tar man i damp som fjerner lunger i nesegangen. Videre varmt vann som du drikker gir varme til slimhinnene og botemidler en sår hals.

10. Forbedrer Hår Helse

Drikkevann varmt vann hindrer tørr hodebunn, som i sin tur forbedrer hår helse. Hodebunnen blir hydrert og fuktig når du regelmessig drikker varmt vann, og som et resultat, er det ingen eller mindre dannelse av død hud i hodebunnen. Det gjør også håret skinnende og skinnende, siden varmt vann stimulerer nervene ved hårrøttene.

11. lindrer menstruasjonssmerter

Ved hjelp av en varm komprimere i magen og også drikkevann varmt vann med jevne mellomrom gir lindring under smertefulle menstruasjonssmerter. Kombinasjonen av det varme vann komprimere mot magen og varmen av vann som forbrukes i hoveddelen bidrar til å lette smerte ved å slappe magemusklene.

12. Forenkler Achalasia Pain

Det bidrar til å lette symptomene på akalasi, en tilstand der mat ikke går ned greit inn i magen. Siden varmt vann hjelper i å løse opp matrester og fett, det hjelper folk med akalasi å svelge og fordøye maten bedre, spesielt fet mat eller kjøtt.

Er det noen hud-relaterte fordeler av å drikke varmt vann?

Folk bør drikke minst 2 liter vann hver dag for å holde huden hydrert og sunn. Men visste du at du kan få bedre resultater hvis du drikke varmt vann i stedet for vanlig romtemperert vann? Forbruker varmt vann gir følgende fordeler for huden.

1. Cures Akne

Det botemidler acne og alle typer hudinfeksjoner. Å drikke varmt vann gjør at du svetter, som åpner opp skins porene. Dårlig fordøyelse er også en viktig årsak til hudproblemer; derfor når du drikker varmt vann, hjelpemidler det god avføring og sunn fordøyelse, kvitte kroppen for giftstoffer.

2. Hindrer Aldring

Å drikke varmt vann regelmessig kan forebygge aldring av huden og gjør huden din ser strålende og unge. Varmt vann reduserer eller hindrer dannelsen av døde celler. Døde celler gjøre huden ser veldig grov og kjedelig. Dessuten er den kroppslige giftstoffer som viser seg skadelig for huden spyles ut av varmt vann gjennom svette, urin eller faeces.

3. Hindrer tørr

Huden blir sunn og lyser. Det er også stopper huden fra å dreie tørr og kjedelig. Varmt vann holder huden hydrert. Blodsirkulasjonen øker, som et resultat av hvilken huden blir glatt og strålende.

4. Andre fordeler

Å drikke honning med varmt vann i huden gjør underverker. Det revitaliserer immunitet og hindrer hud-allergier. Honning, som har anti-bakterielle egenskaper når de blandes med varmt vann, hindrer hud problemer ved å bekjempe frie radikaler. Folk utsatt for pollen allergi kan øke kroppens motstand ved å ta lokal honning med varmt vann regelmessig.

Hvordan er Drikkevann varmt vann Gunstig for håret?

Å drikke varmt vann ikke bare fylles huden din, men håret ditt også. La oss lære om sine fordeler.

1. Gjør Hair Silky

Den forynger håret og gjør håret glatt og myk. De nerver på tuppen av hårroten må være sterke for å beskytte håret mot skader. Dette kan gjøres ved å drikke varmt vann som gir næring til røttene og gjør håret sunt, skinnende og skinnende.

2. fremmer hårvekst

Jevnlig drikker varmt vann hjelpemidler hårvekst og forhindrer også håret falle. Hver hårsekken sies å ha en viss mengde vann. Når dette er tapt, blir håret dehydrert og slutter å vokse. Drikkevann varmt vann forhindrer denne tilstand ved å øke cellene i hodebunnen og fremmer også hårvekst.

3. forebygger flass

Det hindrer også flass og forhindrer at hodebunnen blir tørr og flassende på grunn av dehydrering. Når varmt vann kommer inn i systemet, hydrater det håret og hodebunnen og hjelper bedre blodsirkulasjon. Dette i sin tur bidrar i fuktighetsgivende hodebunnen og hindrer hodebunnen fra å bli tørr og flassende. Alt du trenger å gjøre er å drikke minst 3 til 4 glass varmt vann hver dag og se flass forsvinner fra hodebunnen.

Er det noen bivirkninger av å drikke varmt vann?

Som omtalt i ovennevnte segmenter, drikke varm eller varmt vann har mange fordeler når det kommer til helse, hud og hår fordeler. Men vet du at det å ta for mye av det kan vise seg å være skadelig også? Nedenfor finner du noen av de bivirkninger av å drikke varm / varmt vann.

  • Hvis vanntemperaturen er for varmt, kan det brenne eller skålde din lepper, tunge og munn fôr. Dette kan føre til smerter på grunn av blemmer og munnsår, som kan hindre deg fra å spise eller drikke noe i flere dager.
  • Når du drikker varme eller varmt vann i overkant, til arbeidet med nyrene skylle ut giftstoffer fra kroppen din øker. Dette arbeidet overbelastning på nyrene viser seg å være skadelig.
  • Å drikke for mye varmt vann kan svekke elektrolytter i blodet. Dette kan føre til hjernecellene til å hovne opp, og personen kan oppleve alvorlig hodepine.
  • Overflødig varmtvannsforbruket kan gjøre tannemaljen erodere. Dette fører til følsomhet for tennene mens de spiser eller drikker noe varmt eller kaldt.
  • Varmt vann kan være mer forurenset enn kaldt vann siden giftstoffer løses lettere i varmt vann. Derfor, drikke varmt vann som er blitt kokt godt og deretter kjølt ned til lunken temperatur.
  • Inntak av overskudd av varmt vann kan føre til at blodvolumet for å øke og siden årer som fører blod er i en lukket sløyfe; det kan føre til trykk, som kan i sin tur føre til høyt blodtrykk og hjerteproblemer.
  • Varmt vann fungerer som et vanndrivende. Det kan oppfordre deg til å urinere ofte eller kan være vanskelig for deg å kontrollere avføring, forårsaker du mye ubehag.
  • Drikker for mye av varme eller varmt vann kan føre til at du svetter mye, som et resultat av hvor du kan oppleve uro, svimmelhet og kvalme.

ofte stilte spørsmål

Noen ofte stilte spørsmål knyttet til drikkevann varmt eller varmt vann er som følger:

1. Er drikke varm vann trygt for gravide?

Det er trygt for gravide å drikke varmt eller varmt vann. Det hindrer forstoppelse, som er et vanlig problem under svangerskapet og holder huden fuktet og strålende. Under graviditet, er det viktig å holde kroppen din godt hydrert, som forbruket av varmt vann gjør. Men for å unngå komplikasjoner, som blemmer og scalds i tungen og munnen, bør gravide unngå veldig varmt vann. Overforbruk av varmt vann bør også unngås for å holde unna hodepine, oppblåsthet, svimmelhet, kvalme og hyppig vannlating.

2. Når er den beste tiden på dagen å drikke varmt vann?

Det er ingen fast tid til å drikke lunkent eller varmt vann. Men det sies at å drikke 2 glass varmt vann første om morgenen på tom mage, helst med en dash av sitron og en spiseskje honning kan gjøre underverker. Drikke varmt vann før et måltid, og like før du går til sengs om kvelden. Videre drikkevann lunkent vann (varme) etter et måltid bidrar til å bryte ned matpartikler og bidrar også til å løse opp fett i tilfelle av oljeholdig mat. Personer som lider av Achalasia bør også drikke varmt vann etter et måltid for å presse maten ned spiserøret.

3. Hvor mye varmt vann bør jeg drikke på en dag?

Drikker 2 glass varmt vann om morgenen på tom mage sies å forebygge en rekke helseproblemer som hodepine, forstoppelse, fordøyelsesbesvær, nyrestein, høyt blodtrykk, blodsukker etc. Men forbruker 6 – 8 glass varmt vann daglig er tilstrekkelig nok til å holde kroppen, håret og huden fuktig og få de generelle helsemessige fordeler.

Hvis du drikker varmt vann for å gå ned i vekt, så litt sitron og honning sammen med det kan fremskynde metabolske rate, noe som resulterer i hurtig vekttap. Å drikke varmt vann med sitron kan også hjelpe god fordøyelse. Men det er ikke tilrådelig å drikke varmt vann etter trening, siden kroppstemperaturen er allerede høy da.

Som alt, drikke varmt vann har sine fordeler og ulemper. Men å ta det i moderate mengder er tilrådelig å få fordelene og unngå sine ulemper.