Fordelene med power nap og hvordan du gjør det riktig

Tilbake i high school dager kan du ha sovet i noen minutter i klassen eller fikk kjeft av læreren for napping for ofte. Kanskje du hadde gode karakterer til tross for slumring av i mellom leksjoner og begynte å lure på om det var en sammenheng. Eller kanskje du bare føler for trøtt i løpet av dagen og kan ikke synes å holde øyelokkene åpne. Heldigvis, theres en løsning på dine kognitive woes – makt naps . Og overraskende sannhetens de er gode for deg. Hvorfor de gir deg makt? Ordspill til side, lar utforske dem nedenfor.

Hva er en Power Nap?

En power nap er en super kort lur som varer alt mellom 8-30 minutter. det er ikke som dine ettermiddag siesta der du døse av for to eller tre timer. Du kan tenke på en power nap som liksom som en rask matbit for hjernen din. Spør hver vellykkede mennesker eller entreprenør, og de vil fortelle deg at årsaken bak deres produktivitet og topp ytelse er makt napping – det er en av de vaner for å lykkes som synes utrolig rett og slett fra første øyekast.

Fordeler med makt naps

Her er følgende fordelene med makt naps for nybegynnere og for de med mer erfaring i kunsten å lykkes napping:

1. Øker Mood og årvåkenhet

Hvis du har en dårlig dag på jobben og ønsker å treffe på reset-knappen, ta en power nap. Du vil våkne opp følelsen forynget og klar til å ta på seg alt som kommer din vei. Ifølge Harvard Medical School, makt naps gi deg restorative søvn og hjelpe slå søvnløshet.

2. Forbedrer produktiviteten

Din oppmerksomhet span øker når du power nap. Dette betyr økt produktivitet og topp ytelse på jobb. Faktisk, selv NASA gjorde en studie om dette på fag og beviste det. Hvis jobben din er å få flere ting gjort på kontoret og frigjøre tid for avslapping på slutten av dagen, får en power nap – ingen spørsmål.

3. Forbedrer Energy Levels

Strøm naps er et utmerket valg før delta i oppgaver som involverer motoriske ferdigheter, som å skissere en ny brikke, spille piano, eller arbeide med hendene. Siden strøm naps forynge din vei eller tømme ut giftstoffer i hjernen, hjelper det med arbeidsminne og langsiktig tilbakekalling også. Du vil finne deg selv å ta gode avgjørelser i løpet av dagen og opprettholde ro når ting blir tøft.

4. Hjelper Få Slow Wave Sleep (SWS)

Slow Wave Sleep varer i ca 30 minutter og makt naps faller inn under trinn 2 søvn, noe som gir deg all den SWS du trenger. Slow Wave Sleep forbedrer beslutningstaking ferdigheter, i tilfelle du ikke visste. Og hvis du passer på SWS fase i ettermiddag, blir det mye lettere å drive ut i REM søvn om natten.

5. øker testosteronnivå

Enten du er ute etter å forbedre soverommet ytelse eller bli slank og strimlet mens pakking på muskel, makt naps hjelpe deg å øke testosteron. Forskere har bekreftet dette ved å gjøre en studie på testosteronnivået hos menn som sov i fire timer versus de som sov i 8 timer. Strøm napping utløser frigjøring av Human Growth Hormone (HGH) som er det du trenger for å bygge muskler, bli slank, og være din fysiske beste.

6. demper stress markering og øker immunitet

Napping har vist seg å redusere stress markører og gi en pick-me-up til endokrine helse. Dine noradrenalin nivåer gå opp med begrenset søvn og er ansvarlig for fight-og-flight respons og stressende følelser. Ifølge Journal of Clinical Endocrinology og Metabolisme, når du tar en power nap, dine noradrenalin nivåer bli normal, og ikke øke – noe som betyr at du føler deg rolig og mye lykkeligere.

7. Napping Forbedrer reaksjonstid

Hos eldre er makt napping kjent for å forbedre reaksjonstiden og øke emosjonelle helse. Og ikke bare hos eldre, fordelene har blitt studert med medisinsk personell, piloter, soldater, og folk som ikke får nok søvn. Faktisk, kan du reversere en natt med søvnmangel ved å ta flere strøm naps i løpet av dagen.

8. hever kreativitet

Heres en hemmelig Da Vinci brukes til å sove hver fjerde time. Og han var veldig kreativ. Men vi trenger ikke å være Da Vinci til power nap. Strøm naps har vist seg å øke kreativiteten siden de forbedre motoriske ferdigheter og gjenopprette mental funksjon. Ifølge en undersøkelse utført av forskere ved Neuroscience forsamlingen i New Orleans tilbake i 2012, en sti på 15 personer viste at deltakerne som napped viste en økning i høyre hjerneaktiviteten som er ansvarlig for kreativitet og fantasifull tenkning.

Hvordan power nap å høste fordelene?

Du kan høste fordelene av makt naps ved å gjøre dem riktig. Heres din guide til makten napping å oppleve fordelene:

1. Hold deg til 30 minutter topper

Hele søvnsyklus er delt inn i 5 etapper – Stage 1 og 2 blir dedikert til Slow Wave Sleep and Stage 3-5 overgangen til REM (Rapid Eye Movement) som er når du begynner å drømme. Var opptatt av trinn 1 og 2, siden det er spekteret hvor kraften napping ligger.

Også, hvis du går utover den 30-minutter risikerer klargjøring for REM og hvis du blir avbrutt på dette stadiet, vil du våkne opp følelsen groggy og ikke uthvilt. Den effektive metoden er å holde power nap lengde til ikke mer enn 30 minutter for å høste fordelene.

2. Slå av lyset

Invester i en søvn maske, noen bind for øynene eller gardiner for rommet ditt, og sørge for at det ikke er noen avbrudd når du forbereder å drive av og gjøre mest mulig ut av power nap varighet. Hvis du ikke kan sove i 20 til 30 minutter rett, dele den opp i 6 eller 10-minutters biter hele dagen.

3. Nap mellom 13:00-15:00

Dette er den tiden var groggy eller treffer en ettermiddag nedgangen, noe som gjør det en perfekt tid til å power nap. Ditt ideelle power nap tid bør være mellom 13:00-15:00. Hvorfor? Fordi vår døgnrytme sier så basert på vår biologiske design.

4. ikke Nap 3 timer før sengetid

Fordi dette vil kaste tidsplanen søvn i uorden og la deg følelsen sove ute, trøtt og grinete neste dag. Hvis du gjør lur, sørg for å få plass i veien før den 3-timers mark før sengetid – selv om du går glipp av 13:00-15:00 vinduet.

5. Bruk en alarm eller en Timer

Hvis Theres ingen å vekke deg opp, stille inn tidsur. Det hjelper og var sikker på det.

6. Bruk White Noise eller Sleep Music

Få en fin par av støydempende hodetelefoner og spille hvit støy eller sove musikkspor med det. Dette vil bidra til å skape en kraft napping miljø, og hvis ditt hjem er for bråkete, få et par øreplugger og be noen til å våkne opp etter 30-minutter (hvis den personen er pålitelig). Det er også sove apps tilgjengelig for Android og iOS disse dager som lar deg trykke på en knapp og la deg slumre av – våkner du så snart nap er over.

Strøm naps Arent mystiske eller magiske elementer. Theyve blitt vitenskapelig bevist å arbeide og Theres et helt samfunn dedikert til å studere og utforske dette konseptet også. Faktisk makt naps faller under panseret på polyphasic sove og genier fra renessansen var mestere i denne sovende metoden. Vel, er den gode nyheten – nå vet du hva det er og hvordan du kan gjøre den jobben for deg. Husk at hver person er unik som betyr at power nap timings eller miljø vil variere. Nøkkelen takeaway er å tilpasse det på en dag som det fungerer for deg.