Fördelarna med power nap och hur man gör det på rätt sätt

Tillbaka i high school dagar du kan ha sovit några minuter i klass eller fick skällde av din lärare för tupplur alltför ofta. Kanske du hade bra betyg trots slummer off mellan lektionerna och började undra om det fanns ett samband. Eller kanske du bara känner för trött under dagen och verkar inte kunna hålla isär ögonlocken. Lyckligtvis Theres en lösning på dina kognitiva elände – power naps . Och den överraskande sannings de är bra på dig. Varför de ger dig makt? Puns åt sidan, låter undersöka dem nedan.

Vad är en Power Nap?

En effekt tupplur är en super kort tupplur som varar var som helst mellan 8 till 30 minuter. det är inte som din eftermiddag siesta där du slumra för två eller tre timmar. Du kan tänka på en power nap som ungefär som ett snabbt mellanmål för din hjärna. Fråga varje framgångsrika människor eller entreprenör och de kommer att säga att anledningen bakom deras produktivitet och topprestanda är makt tupplur – det är en av de vanor för framgång som verkar bedrägligt enkelt från första anblicken.

Fördelarna med energi Naps

Här är de följande fördelarna med energitupplurar för nybörjare och för dem med mer erfarenhet i konsten att lyckas tupplur:

1. Ökar Mood och vakenhet

Om du har en dålig dag på jobbet och vill träffa på återställningsknappen, ta en power nap. Du kommer att vakna upp känslan föryngrad och redo att ta på allt som kommer i din väg. Enligt Harvard Medical School, power naps ger dig reparativ sömn och hjälpa slå sömnlöshet.

2. Förbättrar Produktivitet

Din uppmärksamhet span förbättras när du power nap. Detta kan översättas till ökad produktivitet och topprestanda på jobbet. I själva verket, även NASA gjorde en studie om detta på försökspersoner och visade det. Om ditt jobb är att få fler saker gjorda på kontoret och frigöra tid för avkoppling i slutet av dagen, få en power nap – inga frågor.

3. Förbättrar energi nivåer

Krafttupplurar är ett utmärkt val innan ta del i uppgifter som innebär motorik, som skissa en ny pjäs, spela piano, eller arbetar med händerna. Eftersom krafttupplurar föryngra din väg eller rensa ut gifter i din hjärna, det hjälper med arbetsminne och långsiktig minns också. Du kommer att hitta dig själv att göra bra beslut hela dagen och upprätthålla lugn när det blir tufft.

4. hjälper till att få Slow Wave Sleep (SWS)

Slow Wave Sleep varar i cirka 30 minuter och kraft naps faller under etapp 2 sömn, vilket ger dig all SWS du behöver. Slow Wave Sleep förbättrar dina beslutsfattande färdigheter, om du inte vet. Om du passar i SWS fas på eftermiddagen, blir det mycket lättare att glida ut i REM-sömn på natten.

5. ökar testosteronnivåer

Oavsett om du vill förbättra ditt sovrum prestanda eller få magert och strimlad medan packning på muskler, power naps hjälpa dig att öka din testosteron. Forskare har bekräftat detta genom att göra en studie om testosteronnivåer hos män som sov i fyra timmar kontra de som sov i 8 timmar. Ström tupplur utlöser frisättning av din humant tillväxthormon (HGH) vilket är vad du behöver för att bygga muskler, få mager, och vara din fysiska bäst.

6. Sänker Stress Markörer och Ökar Immunitet

Napping har visat sig sänka spännings markörer och ger en pick-me-up till din endokrina hälsa. Dina noradrenalin nivåer går upp med begränsad sömn och är ansvariga för kampen-and-flight respons och stressande känslor. Enligt Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, när man tar en power nap dina noradrenalin nivåer hålla normal och inte ökar – vilket innebär att du känner dig lugn och en mycket gladare.

7. Napping Förbättrar Reaktionstid

Hos äldre är power napping känt för att förbättra reaktionstider och öka emotionella hälsa. Och inte bara i de äldre, har fördelarna studerats med medicinsk personal, piloter, soldater och människor som inte får tillräckligt med sömn. I själva verket kan du vända en natt av sömnbrist genom att ta olika effekttupplurar under dagen.

8. Höjer Skapande

Heres en Secret Da Vinci brukade sova var fjärde timme. Och han var verkligen kreativa. Men vi behöver inte vara Da Vinci till power nap. Krafttupplurar har visat sig öka kreativitet sedan de förbättrar din motorik och återställa mental funktion. Enligt en studie av forskare vid Neuroscience-mötet i New Orleans tillbaka i 2012, ett objekt på 15 personer visade att deltagare som ruggade visade en ökning i höger hjärnaktivitet som är ansvarig för kreativitet och fantasifulla tänkande.

Hur power nap att skörda frukterna?

Kan du dra nytta av krafttupplurar genom att göra dem rätt. Heres din guide till makten tupplur att uppleva fördelarna:

1. Stick till 30 minuter toppar

Din hela sömncykel är uppdelad i 5 steg – Steg 1 och 2 är avsedd för Slow Wave Sleep och Steg 3-5 övergår i REM (Rapid eye movement) som är när du börjar drömma. Handlade stadium 1 och 2, eftersom det är det spektrum där effekt tupplur ligger.

Dessutom, om du går utöver 30: e minuten du riskerar iordningställande för REM och om du blir avbruten i detta skede kommer Du vaknar känner groggy och inte utvilad. Den effektiva metoden är att hålla din power nap längd till högst 30 minuter för att skörda frukterna.

2. släcka ljuset

Investera i en sovmask några ögonbindlar eller gardiner för ditt rum, och se till att det finns några avbrott När du förbereder sig för att glida iväg och göra det bästa av din power nap varaktighet. Om du inte kan sova i 20 till 30 minuter raka, dela upp den i 6 eller 10-minuters bitar under hela dagen.

3. Nap Mellan 01:00 till 15:00

Detta är den tid var groggy eller slå en eftermiddag lågkonjunktur, vilket gör det perfekt tid att power nap. Din ideala power nap tid bör vara mellan 1:00 till 03:00. Varför? Eftersom vår dygnsrytm säger så baserat på vår biologiska design.

4. inte nap 3 timmar innan läggdags

Eftersom detta kommer att kasta din sömn schema i oordning och lämnar dig känslan sömnbrist, trött och cranky nästa dag. Om du gör tupplur, se till att montera den i väg innan 3-timmars märke före sänggåendet – även om du missar 13:00 till 15:00 fönstret.

5. Använd ett larm eller en timer

Om theres ingen att väcka dig, ställa in en timer. Det hjälper och var säker på det.

6. Använd White Noise eller Sleep Music

Få ett trevligt par brusreducerande hörlurar och spela vita brus eller sova låtar med det. Detta kommer att hjälpa till att skapa en effekt tupplur miljö och om ditt hem är för bullrig, få ett par öronproppar och be någon att väcka dig efter 30 minuters märke (om personen är tillförlitlig). Det finns också sova apps tillgängliga för Android och iOS i dessa dagar som låter dig slå på en knapp och låta dig snooze off – vakna upp dig så fort din tupplur är över.

Krafttupplurar Arent mystiska eller magiska inslag. De har finnas vetenskapligt bevisat att arbeta och theres ett helt samhälle tillägnad studera och utforska detta koncept också. I faktum krafttupplurar faller under huven på polyfasiskt sova och genier från renässansen var mästare i denna sovande metod. Tja, är de goda nyheterna – nu vet du vad det är och hur man kan få det att fungera för dig. Tänk på att varje människa är unik vilket innebär att dina power nap timings eller miljö kommer att skilja sig. Nyckeln takeaway är att anpassa den i dag att den fungerar för dig.