Fördelarna med kokos vatten för hälsan, särskilt för viktminskning

De flesta av oss kör till den goda kokos vatten när vi har magen problem, särskilt diarré. Coconut vatten är naturens bästa lösningen för uttorkning och hjälpmedel för att snabbt återställa elektrolyt balansen i kroppen. Men människor snabbt upptäcker att denna ödmjuka dryck har en hel del andra fördelar också.

Hur fungerar Coconut Water Hjälp i viktminskning?

Det finns mer att ödmjuka kokos vatten än rehydrering skicka en släng av diarré. Här är några av de sätt på vilka du kan avsevärt förbättra din viktminskning med kokos vatten.

1. Vatten Mål och mättnad Quotient

Coconut vatten är ett bra sätt att avsluta ditt vatten mål. Vi vet att det kan bli tråkigt att dricka allt vatten under dagen. Ersätta en av dina dagliga 8 glas vatten med en servering av kokos vatten kan göra dig en värld av bra. Bonusen är: kokos vatten har också en hög mättnads ​​kvoten. Detta innebär att det kommer att hjälpa dig att hålla mättnadskänsla, stävja olägliga cravings och hetsätning.

2. Bättre än energidrycker

Kokos vatten är packad med mineraler, särskilt kalium. Den har också en bra mängd naturligt socker och mättade fetter också. Så det är en av de bästa energidrycker naturen har att erbjuda. Vi vet att många energidrycker, sportdrycker och befästa vatten packa också en bra mängd onödiga socker och kalorier. Så varför inte gå naturligt?

3. No More uppblåsthet

Coconut vatten är den perfekta helt naturliga diuretikum. Ett diuretikum är ett ämne som gör att du … kissa. Så dricka ett glas kokos vatten varje dag kan hjälpa dig att minska vattenansamling. Det är en av de bästa lösningar för uppblåsthet.

4. Hög Fiber

Fiber är frånvarande i de flesta drycker – inklusive vatten, cola, läsk, elektrolyter, etc. Så kokos vatten kan hjälpa dig att packa extra fiber i din kost – och vi vet redan fördelarna med fiber för viktminskning. Inte bara hjälpa dig att känna full, raderar det tarmarna effektivt och även upprätthåller blodsockernivån och därmed medhjälp viktminskning.

5. Slagsmål Kolesterol

Coconut vatten hjälper dig att behålla en hälsosam lipidprofil. Kolesterol och dess derivat är nära kopplade till viktminskning och många andra livsstilssjukdomar (som diabetes, fetma, hjärtproblem, etc.) – som alla kan undvikas genom att inkludera kokos vatten i din dagliga kost.

6. Förbättrad Metabolism

Kokos vatten, på grund av dess fiber och proteininnehåll, hjälper till att påskynda ämnesomsättningen. Detta kommer i sin tur att göra din kropp bränner fler kalorier, påskynda viktminskning.

Näringsmässiga fördelar av att dricka Coconut Water

Det finns mer än bara fördelar viktminskning som bör göra du överväga att lägga kokos vatten till din dagliga kost.

1. Bättre Hud

Coconut vatten hjälper spola gifter ur. Det är därför en bra naturlig botemedel mot akne och finnar. Dricker varje dag för klarare hud.

2. Bättre Njurar

Coconut vatten är ett diuretikum mat och därmed hjälper njurarna att fungera bättre. Det är ett naturligt sätt att hålla njursten bort också.

3. Bättre Immunitet

De olika vitaminer i kokos vatten – som tiamin, riboflavin, niacin, etc. att bekämpa vanliga infektioner. Coconut vatten är också anti-virus och anti-bakteriell i naturen. Perfekt för att hålla säsongen förändring relaterade sjukdomar borta.

4. Bättre Blodtryck

Denna fördel av kokos vatten kommer från dess förmåga att reglera blodcirkulationen. Fiberinnehållet håller även blodsockret i schack, vilket därigenom minimerar blodtryckfluktuationer.

5. Bättre Digestion

Coconut vatten innehåller en hel del enzymer som katalas, fosfor, och många fler. De reglerar metaboliska aktiviteten i kroppen, hålla matsmältningen på rätt spår.

6. Bättre Elektrolytbalansen

Socker, vitaminer, mineraler och fett i kokos vatten gör den till den perfekta naturliga oral vätskeersättning.

7. No More Free Radicals

Kokos vatten innehåller ett viktigt enzym som kallas peroxidas. Det hjälper att bli av fria radikaler i kroppen – de saker som gör dig ålder.

8. Inga fler Migrän

Magnesium är nära kopplat till migrän. Det har föreslagits att en magnesiumbrist är ansvarig för de flesta fall av migrän. Kokos vatten, lastas med magnesium, kan bidra till att lösa migrän.

9. No More Blues

Tro det eller ej, kan kokosnöt vatten också hjälpa till att bekämpa depression, anledningen är, återigen, magnesium.

Användbara tips för att dricka Coconut Water

Coconut vatten bör inte förvaras när den tas bort från kokos och bör konsumeras färska. Undvik kyl den. Det är också bäst att inte lägga socker eller ens någon form av artificiellt sötningsmedel till drycken. Bara njuta av dess naturliga smak.

När ska dricka

Även om du kan ha kokos vatten bara om någon tid på dagen, kan du optimera denna faktor för att maximera dess fördelar. Drick kokos vatten:

  • omedelbart efter ett träningspass
  • som förfriskning efter en lång dag
  • efter att ha tillbringat många timmar i solen
  • 20 minuter före en måltid (för att styra måltid portioner)

Hur mycket att dricka

Det är oftast bäst att ha en servering av kokos vatten om dagen. Det bästa sättet att beräkna mängden kokos vatten du konsumerar är att ha kokos vatten rakt ut i friska anbud kokos. Konsumerar vattnet i ett anbud kokos om dagen är perfekt. En av de saker som folk får fel om kokos vatten är hur mycket drycken.

Det är viktigt att notera att kokos vatten – samtidigt som mycket god – står också högt på socker och fett båda. En enda kopp kokosvatten innehåller 6,3 g socker och 3-4% av din dagliga RDA av mättat fett. Medan kroppen behöver båda dessa näringsämnen, för mycket kan faktiskt vända din viktminskning.

FAQ på Coconut Water för viktminskning

1. Hur mycket Coconut Water ska jag dricka per dag?

Det rekommenderas att hålla kokos vattenintag till en portion per dag (1 portion är vatten av en färsk anbud kokos eller en kopp).

2. Vad händer om jag dricker Coconut Water Daily?

Du kommer att skörda alla dess fördelar. Men också hålla i minnet att det är viktigt att stödja viktminskning med kokosvatten med korrekt guidade kost modifieringar och motion. Bara dricka kokosnöt vatten kommer inte att hjälpa dig gå ner i vikt. Vara smart.

3. Hur många kalorier finns det i Coconut Water?

En enda kopp kokos vatten har 46 kalorier. Kom dock ihåg att 25 av dessa kalorier kommer från socker som finns i den.