Fördelarna med att cykla varje dag och varför du bör göra det

Cykling är en verksamhet som kombinerar oändliga kul med massor av motion för kroppen. Det tar dig från punkt A till punkt B samtidigt bränna kalorier och ger dig en bra konditionsträning. Om du funderar på att ta upp cykling, här är några intressanta saker du bör veta om det.

10 fantastiska fördelarna med Cykling att alla bör Reap

Här är några hälsofördelar av cykling motion som ska tvinga dig att använda cykeln mer.

1. främjar hälsa och bygger muskler

En av fördelarna med cykling varje dag är att det är en hel kropp träning eftersom det innebär användningen av alla muskler börjar från armarna till fötterna. Det hjälper till att bränna fett, främjar svettning och ger en bra hjärt träna för alla som cyklar i mer än 20 minuter. Eftersom det finns olika motstånd inblandade i cykling, främjar också byggandet av muskler som stärker ben, rygg och axlar. Ökningen av muskelmassa hjälper också bränna mer fett även i vila.

2. Främjar psykiskt välbefinnande

Det är väl etablerat att människor som regelbundet tränar har i allmänhet en god psykisk välbefinnande. En studie visade att människor som hade en aktiv livsstil som involverar övningar av olika slag, inklusive cykling gjorde 32 procent högre än stillasittande personer. Motion har effekten av att öka stämningen genom frisättning av endorfiner som är naturliga smärtstillande kroppen behöver för att läka. Dessa kemikalier öka vårt humör och hjälpa oss att må bra hela dagen. Cykla i den öppna är också till hjälp för människor som lider av depression.

3. Hjälper Med viktminskning

När det gäller att förlora vikt, är matte ganska enkel. Om du bränner mer kalorier än du förbrukar kommer du gå ner i vikt. När du cyklar för viktminskning bör du veta att ju mer påfrestande cyklingen är, desto mer kommer du att bränna. Cykla på landsbygden kommer att hjälpa dig att bränna någonstans mellan 400-1000 kalorier beroende på hur länge du är på det och det är svårt att terrängen. Försök cykla på olika platser varje dag för en ny utmaning för din kropp och bränna fler kalorier.

4. Reducerar Stress

Stress är orsaken till en rad sjukdomar bland människor. Det leder till viktökning, diabetes, astma, ångest, matsmältningsproblem, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom, depression och många fler. Cykling är ett bra arbete ut som hjälper dig att slå stressen och samtidigt förbättra din fysiska välbefinnande. Att gå för cykelturer på landsbygden med föränderliga natur och vackra nya vyer har en positiv effekt på ditt humör och minskar stress.

5. Förbättrar hjärnfunktion

Cykling i naturen innebär samordning av kropp och själ med delad andra beslutsfattande förmåga. Ridning väl kräver att du vara fokuserad och uppmärksam på allt som kommer i din väg och därmed startar hjärnans funktion. Denna aktivitet tycks krävande på utsidan, men i verkligheten är det mycket effektivt för att rensa sinnet att hjälpa dig att slappna av. Det främjar också tillväxten av nya celler i hippocampus del av hjärnan som ytterligare skyddar dig från neurodegenerativa sjukdomar.

6. Förbättrar Fitness

Regelbunden cykling bidrar till att upprätthålla övergripande fysisk kondition. Rida på bergs terräng eller slätt arbeta hela dina muskler att bränna omgivande fett. Bästa cykla motion för att minska mage är att gå off-road på en smuts spår, så det fungerar magmusklerna och bränner fett. Cykling förbättrar också uthållighet, flexibilitet, lungkapacitet, benstyrka och muskelmassa. Till skillnad från andra former av träning, inte cykla inte känna att du lägger möda på motion som alla muskelgrupper i kroppen tenderar att arbeta i samordning.

7. hjälper förbättra sömnen

Det borde inte överraska dig att efter en bra träningspass, du kan sova bättre. Fysisk kondition är direkt relaterad till kvaliteten på sömnen, och cykling varje dag främjar god sömn. Det är särskilt effektivt bland dem som har sömnproblem och leder stillasittande liv. Även den bästa tiden att gå för en åktur är på kvällen, cykla när som helst under dagen är bra för att hjälpa dig somna.

8. Det är en utmärkt Medel för Commute

Det finns ett antal fördelar med cykla till jobbet. Till att börja med, cykla till jobbet är hälsosamt. Du får massor av motion på väg till jobbet som också har den extra fördelen av att hålla din hjärna skarp och alert hela dagen. Varje dag pendlar på ett motorfordon kan konsumera en del av dina pengar i form av bränslekostnader och att inte tala om; det förorenar miljön. Slutligen, om du är i en myllrande stad, pendling via cykel kan vara snabbare än kollektivtrafik eller en bil som du inte hållas tillbaka av trafiken.

9. Bygger din Social Circle

Om du ofta pendlar på cyklar, theres en bra chans att du kommer att stöta på likasinnade. Cykling klubbar är ett bra ställe att träffa nya människor och öka din umgängeskrets. Cykla med gamla vänner är också ett bra sätt att få en bra tid med människor nära dig.

10. Förbättrar Övergripande Produktivitet

Cykling uppdateras ditt sinne varje dag och håller kroppen frisk. Båda dessa bidrar en bättre känsla av välbefinnande och ökad produktivitet oavsett om det är på jobbet eller skolan.

Säkerhetstips att tänka på medan Cykling

I likhet med alla andra övningar, det finns säkerhetstips som du behöver för att hålla i åtanke.

  • Investera i bra skyddsutrustning som hjälm, armbåge och knä vakter. Du kommer att behöva det.
  • Bär högteknologiska fiber kläder avsedd för cykling. Det fördelar svett bättre och materialet är vanligen reflekterande, vilket gör dig mer synlig för andra på vägen.
  • Köp en cykel med god fjädring och breda däck som grepp vägen väl.
  • Använd hästsko sadlar för bättre komfort och omfördela trycket från höfterna. Ställ in handtaget och sitthöjd för korrekt hållning.
  • Undvik att lyssna på hög musik när du är på väg.
  • Följ trafikreglerna.
  • Var försiktig varje gång du tar en sväng eller byta körfält. Använd alltid handsignaler.
  • bär alltid tillräckligt med vatten med dig.
  • Använd reflekterande dekaler eller installera ett stroboskop i ryggen.
  • Se upp för bilar som drar över framför dig; de kan öppna sina dörrar utan förvarning.

Vanliga frågor

1. Hur mycket ska du cykla dagligen för bästa resultat?

Den tid som du behöver spendera cykling beror på hur mycket du planerar att bränna genom motion varje dag och vad ditt kaloriintag är. I genomsnitt är en timmes cykling bra nog för de flesta människor att få hälsofördelar från övningen. Stadig och regelbunden cykling bränner cirka 300 kalorier per timme, och det beräknas att bränna minst 2000 kalorier per vecka genom motion är bra för hälsan. För dem som inte kan göra en timme är tillräckligt för att hålla dem friska hälsofördelarna med att cykla 15 minuter om dagen rigoröst.

2. Cykling Versus Running, vilket är bättre?

Både cykling och löpning ger kroppen bra övning och arbeta olika uppsättningar av muskler. Men det är att köra en stor genomslagskraft motion och mer ansträngande på kroppen och är inte lämplig för alla. Cykling är en mjukare sätt att bränna fler kalorier varje dag jämfört med att köra.

Cykling är en mycket effektiv övning som är både roligt och hjälper till att bränna en massa kalorier. Regelbunden cykling har många hälsofördelar som gör det till en perfekt övning för människor i alla åldrar.