Finns det bör alla livsmedel undvikas under amning

Vissa ammande mammor tycker att de kan äta vad de vill. Även om det är sant att vissa starkt smaksatt livsmedel kan förändra smaken av mjölken, de flesta barn tycks njuta av en mängd av bröstmjölk smaker! Generellt är de dominerande smaker av din kost, vare sig sojasås eller chilipeppar var i fostervatten under graviditeten.

Foster svälja en hel del fostervatten före födseln, så när de smakar dessa smaker igen i sin mammas bröstmjölk, är de redan vana vid dem. Ibland ett barn kommer att vara kinkig på bröstet eller gruvor när du äter en särskild mat. Om du märker ett mönster, undvika att mat för ett par dagar. För att testa om att livsmedel verkligen var orsaken, återinföra det en gång och se om det finns en effekt.

Livsmedel för att undvika under amning

Mödrar rapporterar att barn motsätter oftast till dessa livsmedel:

Choklad

Kryddor (kanel, vitlök, curry, chilipeppar)

Citrusfrukter och juice, som apelsiner, citroner, lime och grapefrukt

jordgubbar

Kiwi frukt

Ananas

De gasfyllda planteras (lök, kål, vitlök, blomkål, broccoli, gurka, och paprika)

Frukt med en laxerande effekt, såsom körsbär och plommon

En daglig kopp eller två av kaffe är bra, men för mycket koffein kan störa ditt barns sömn eller göra honom noga. Kom ihåg att koffein finns även i vissa läsk, te och over-the-counter läkemedel. Det är också okej att ha en tillfällig alkoholhaltig dryck, men har mer än en drink ökar din alkoholhalt i blodet till den grad att alkoholen kommer in mjölken. Om du planerar att ha mer än en drink i taget, vänta två timmar per drink innan återuppta omvårdnad (eller sjuksköterska, så har ditt glas vin). Det finns ingen anledning att pumpa och dumpa om brösten är fulla och det är fortfarande inte tid att mata ditt barn. Måttlig eller drickande är definitivt rekommenderas inte under amning. En gammal wive berättelse tyder på att mörk öl ökar mjölkproduktionen, men nya studier tyder på detta inte är sant och att alkohol, i själva verket minskar mjölkproduktionen.

Om ditt barn har allergiska symptom (såsom eksem, kinkighet, trängsel, eller diarré), kan de ha orsakats av något som han har regelbunden kontakt med, såsom tvål, mögel eller livsmedel han äter själv. Eller han kan reagera på mat du äter som hamnar i hans system via bröstmjölken. Det kräver oftast lite detektivarbete för att räkna ut exakt vad som orsakar känsligheten. Om du tror att något äter du orsakar problem för ditt barn, är det oftast något du har ätit två till sex timmar före utfodring. De vanligaste syndarna inkluderar komjölk, följt av soja, vete, ägg, nötter och majs eller majssirap.

Prata med ditt barns läkare innan du utelämnar några livsmedel från din diet. Om att undvika ett livsmedel kan orsaka en näringsmässig obalans (till exempel om du eliminera alla mejeriprodukter), kan du behöva se en nutritionist för råd om att ersätta andra livsmedel eller ta kosttillskott. Fortsätt att ta din prenatal vitamin så länge barnet fullt ammas för att täcka eventuella luckor i din egen diet.