Faptele de nutriție și beneficiile pentru sănătate de orez brun

Orez ( Oryza sativa ) este un aliment de bază și a culturilor primare cultivate peste tot în lume. Există mai multe tipuri diferite de orez – inclusiv basmati cu bob lung, orez negru, orez alb și orez lipicios (sau Clei) – dar , în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, nu toate sunt create egale. Beneficiile pentru sănătate orez brun sunt parțial datorită modului în care se prepară, în conformitate cu Fundația Mateljan George pentru Foods Healthiest Lumii , care promovează beneficiile unei alimentații sănătoase. Orezul brun este un bob întreg, ceea ce înseamnă că ea conține trei părți ale miezului grăunței: stratul exterior, umplut cu fibre numită tărâțe, miezul bogat în substanțe nutritive numit germeni, iar stratul de mijloc cu amidon numit endosperm, potrivit Harvard TH Chan Scoala de Sanatate Publica(HSPH). Exterior cocii, necomestibil este îndepărtat.

Orez alb, în schimb, este un rafinat de cereale, ceea ce înseamnă că tărâța și germenii au fost eliminate, lăsând doar endosporilor, spune HSPH. (Fuselajul exterior este , de asemenea , eliminate.) Acest proces benzi departe mult din fibre si nutrienti. Unele dintre aceste substanțe nutritive -inclusiv vitamine B si fier – se adaugă înapoi la „îmbogățit“ orez alb, dar din fibre nu se adaugă din nou, potrivit American Heart Association (AHA).

profilul nutrițional

Orezul brun este un aliment foarte nutritiv. Este un bob întreg , care este relativ scăzut în calorii (216 calorii per ceasca), bogate în fibre, gluten și pot fi încorporate într – o varietate de feluri de mâncare. Rice Federația SUA constată că orezul brun nu contine trans-grasimi sau colesterol. Ea are doar urme de grăsime și de sodiu. Aici sunt faptele de nutriție pentru orez brun, în conformitate cu US Food and Drug Administration, care reglementează etichetarea produselor alimentare prin Legea Etichetarea nutrițională și educație:

beneficiile pentru sănătate orez brun

Beneficiile pentru sănătate ale orezului brun sunt în mare parte din cauza aceasta fiind un întreg de cereale. Potrivit HSPH, fibrele din orez brun ajuta la scaderea colesterolului, se mută deșeuri prin tractul digestiv, promovează plinătate, și poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Orezul brun este considerat un nivel scăzut „indice glicemic“ alimente. Indicele glicemic (IG) se referă la cât de repede și cât de mult un aliment ridica o persoană de zahăr din sânge dupa masa, in functie de HSPH . Min alimente cu indice glicemic au un rating de 55 sau mai puțin; GI medie pentru orezul brun este 55. Orez alb are un IG medie de 64, ceea ce face un aliment mediu GI. Studiile anterioare au aratat o legatura intre o dieta bogata in GI si diabet de tip 2.

Mai mult decât atât, unele dintre fitochimicale si mineralele gasite in cereale integrale pot fi asociate cu un risc mai mic de anumite tipuri de cancer, spune HSPH. Ca parte a unui regim alimentar sanatos de ansamblu, cereale integrale poate ajuta la imbunatatirea nivelului de colesterol, și de a reduce riscul de boli de inima, accident vascular cerebral si diabet de tip 2, in functie de AHA.

Urmatorii nutrienti se gasesc in cereale integrale, in conformitate cu AHA:

  • vitamine B, care sunt implicate în multe funcții biologice;
  • Folati (acid folic), vitamina B, care ajuta organismul formeaza noi celule si poate preveni anumite defecte congenitale;
  • Fier, un mineral pe care organismul îl folosește pentru a transporta oxigenul în sânge;
  • Magneziul, un mineral care este implicat în mai mult de 300 de funcții biologice;
  • Seleniul, un mineral implicat sistemul imunitar și de reglementare a glandei tiroide.

Arsenicul din orez brun?

În 2012, Consumer Reports a publicat un articol care să ateste că , deși arsenicul este prezent în mod natural într – o varietate de alimente, este mult mai probabil de a contamina orezul brun , deoarece orezul brun absoarbe o mare cantitate de apă în timp ce în creștere. Cu toate acestea, Food and Drug Administration a analizat peste 1.000 de eșantioane de orez, iar în 2014 a declarat, „nivelurile de arsenic , care FDA gasit in probele de ea evaluate au fost prea mici pentru a provoca efecte adverse asupra sănătății pe termen scurt imediate sau.“ FDA recomanda mentinerea unei diete care include o varietate de cereale integrale. In plus, cei în cauză cu privire la nivelurile de arsenic pot găti orezul lor în șase ori cantitatea normală de apă și de a reduce nivelul de arsenic cu aproximativ jumatate, in functie de FDA.

producția de orez

Mai mult de 740 de milioane de tone de orez au fost produse la nivel mondial în 2013, potrivit National Geographic . Cea mai mare parte, aproximativ 671 milioane de tone, a fost crescut în Asia. Cele două Americi au fost al doilea, cu 36 de milioane de tone, în timp ce Africa a fost al treilea, cu 28 de milioane de tone.

Istoricul Rice

Descoperirile arheologice recente au descoperit semințe de orez primitive și unelte agricole vechi care datează aproximativ 8000 de ani în China, în conformitate cu HSPH. comercianții arabi introdus de orez în Grecia antică, iar Alexandru cel Mare (356-323 î.Hr.) a adus în India. Maurii au adus orez în Spania în secolul al optulea, iar spaniolii l introdus în America de Sud, în secolul al 17-lea.

Gătitul orez brun

Orez brun, la fel ca toate cerealele, trebuie clătit bine sub jet de apă, precum și orice murdărie sau resturi trebuie îndepărtate. Pentru a găti orez brun, se adaugă orez o parte la două părți de apă sau bulion de fierbere. După ce lichidul a revenit la fiert, rândul său , în jos de căldură, se acoperă și se fierbe timp de aproximativ 45 de minute. Orez brun durează mai mult decât pentru a găti orezul alb , deoarece stratul de tărâțe fibros și stratul de germeni de bogat în nutrienți au fost eliminate, spune HSPH . Aceste straturi dau , de asemenea , orez brun o textură chewier, decât orezul alb mai nebun.