Este dieta ta nu funcționează? Poate că nu este potrivit cu tipul de sânge

Ai auzit de dieta de tip sânge? Am crezut că a fost demascat mult timp în urmă, dar pacienții tot întreabă despre asta, așa că am gândit că ar trebui să învețe mai mult.

Care este tipul de dieta de sânge?

În 1996, Peter D’Adamo, un medic naturist, a publicat o carte în care a descris modul în care oamenii ar putea fi mai sănătoși, trăiesc mai mult, și pentru a atinge greutatea ideala prin consumul in functie de tipul lor de sange. Cineva alegerea de condimente, mirodenii, și chiar și exerciții ar trebui să depindă de tipul de sânge. În curând, cartea a fost un best-seller și oamenii de pretutindeni au fost aflând tipul lor de sânge, revizuind listele lor alimentare și schimbă modul în care au mâncat, a exercitat, și gândit la sănătatea lor.

Iată câteva dintre recomandările în conformitate cu dieta „Eat Right pentru tipul“:

  • Cei cu sânge de tip O , ar trebui să aleagă alimente bogate în proteine și mânca o mulțime de carne, legume, pește și fructe , dar limita boabe, fasole și leguminoase. Pentru a pierde in greutate, fructe de mare, alge, carne rosie, broccoli, spanac, și uleiul de măsline sunt cele mai bune; grâu, porumb și lactate trebuie evitate.
  • Cei cu sange de tip A ar trebui să aleagă fructe, legume, tofu, fructe de mare, curcan, cereale integrale , dar evita carnea. Pentru pierderea in greutate, fructe de mare, legume, ananas, ulei de măsline, și soia sunt cele mai bune; lactate, grau, porumb, fasole și rinichi trebuie evitată.
  • Cei cu sânge de tip B , ar trebui să alegeți o dietă diversificată inclusiv carne, fructe, lactate, fructe de mare, și cereale. Pentru a pierde in greutate, B indivizii de tip trebuie să aleagă legume verzi, oua, ficat, și ceai de lemn dulce , dar evita pui, porumb, arahide și grâu.
  • Cei cu tipul AB de sânge ar trebui să mănânce lactate, tofu, carne de miel, pește, cereale, fructe și legume. Pentru pierderea in greutate, tofu, fructe de mare, legume verzi și kelp sunt cele mai bune , dar pui, porumb, hrisca, și fasole trebuie evitată.

După cum sa menționat, recomandările pentru dietele de sange de tip se extind mult dincolo de alegerile alimentare. De exemplu, persoanele cu grupa O sânge sunt sfătuiți să aleagă de mare intensitate exercitiu aerobic și să ia suplimente pentru stomacul lor sensibile, în timp ce cei cu sânge de tip A ar trebui să aleagă activități de mică intensitate și includ meditația, ca parte din rutina lor.

Dar nu funcționează?

Studii de înaltă calitate cu privire la dieta de tip de sânge nu au fost publicate în literatura medicală peer-revizuite. Chiar și acum, o căutare în literatura medicală pentru numele autorului dezvăluie nici o cercetare referitoare la aceasta dieta. Studiile publicate în 2013 și 2014 cu privire la dietele de sange de tip sunt demn de remarcat. Studiul 2013 a analizat literatura medicală mondială și nu a gasit nici studii care sa demonstreze beneficia de un regim alimentar de tip de sânge. Studiul 2014 a constatat că în timp ce oamenii următoarele oricare dintre dietele de sange de tip a avut unele îmbunătățiri în anumiți factori de risc cardiometabolic (cum ar fi colesterolul sau a tensiunii arteriale), aceste îmbunătățiri au fost fără legătură cu tipul de sange.

Are vreun sens?

Teoria din spatele acestei diete este acel tip de sânge este strâns legată de capacitatea noastră de a digera anumite tipuri de alimente, astfel încât dieta adecvata va imbunatati digestia, ajuta la mentinerea greutatea ideala a corpului, creste nivelul de energie, și pentru a preveni boala, inclusiv a cancerului si a bolilor cardiovasculare .

Tipul O a fost declarat a fi original ancestrală tipul de sânge de cea a oamenilor care erau vanatori-culegatori, cu diete care au fost bogate in proteine ​​animale. Grupa A a fost spus să evolueze atunci când oamenii au început să cultive pământul și au avut diete mai vegetariene. Grupa B tipuri de sânge au fost spus să apară printre triburile nomade care au consumat o mulțime de produse lactate. Și, din moment ce trebuia să fi evoluat de la împletire de oameni cu tipurile A și B din sângele Grupa AB de sange, de tip AB recomandări au fost intermediare între cele pentru persoanele cu tipurile A și B din sângele.

Fiecare dintre aceste teorii a fost contestată. De exemplu, există dovezi că de tip A a fost de fapt primul grup de sânge pentru a evolua la om, nu de tip O. În plus, nu există nici o legătură între dovedit tipul de sange si digestia. Deci, în plus față de lipsa de dovezi care funcționează dieta, probleme serioase cu privire la motivul pentru care ar trebui să funcționeze în primul rând.

Deci, ceea ce este dezavantaj?

Este o întrebare corectă, mai ales că unele îmbunătățiri au fost observate la persoanele care au adoptat anumite diete de sange de tip ( a se vedea link – ul de mai sus). Consumul de în funcție de tipul de sânge vă cere să știți tipul de sânge și apoi urmați o dietă restrictivă. Preferințele personale ar putea fi o problemă: un vegetarian cu sânge de tip O poate lupta pentru a rămâne pe dieta alocate, iar oamenii care iubesc carnea rosie pot fi dezamăgiți să afle că au sânge de tip A. Suplimentele recomandate nu sunt ieftine; nici nu sunt recomandate alimentele organice. Iar dacă aveți anumite condiții de sănătate, cum ar fi colesterolul ridicat sau diabet zaharat, un nutritionist poate face recomandări mai bune bazate pe dovezi pentru tine decât cele determinate de tipul de sânge.

Acum ce?

Susținătorii diete de tip sânge poate spune că, în timp ce studiul ideal nu a fost încă realizată, absența probelor nu dovedește că sunt ineficiente. Și nu există, de asemenea, nici o dovadă că aceste diete sunt daunatoare. Deci, cred că este un interes în dietele de tip de sânge nu va dispărea în orice moment în curând. Dar există un motiv pentru care au librării rânduri și rânduri de cărți despre dietă, fiecare pretinzând a fi extrem de eficiente în cazul în care nu cel mai bun. Noi pur si simplu nu stiu ce dieta este cel mai bine pentru fiecare persoană în parte. Și chiar dacă am făcut-o, lipirea la orice dieta singur este de multe ori o provocare.