Er Sushi sikkert at spise under graviditet?

Er det sikkert at spise sushi, mens gravid?

Graviditet er tilbøjelig til at sætte kibosh på masser af ting mødre kærlighed, ligesom Tyrkiet sandwich, upasteuriseret brie og at glas pinot. Men er at spise sushi, mens gravid også off-grænser?

Ja, i henhold til Food and Drug Administration (FDA), American College of Obstetricians og Gynækologer (ACOG) og andre førende medicinske myndigheder. Det er fordi ubehandlede fisk er mere tilbøjelige til at indeholde parasitter og bakterier, herunder listeria, der kan føre til infektioner og fødevarebårne sygdomme og potentielt skade din voksende baby. Da gravide har svækket immunforsvar, er de mere modtagelige for bakterier og parasitter, der kan være til stede i rå fisk, hvis fisken ikke håndteres korrekt, forklarer Candice Wood, MD, en ob-GYN ved Banner, University Medical Center Phoenix.

Spørgsmålet om, hvorvidt spise sushi mens du er gravid er sikkert har fremkaldt forskellige meninger i fortiden, og nogle mener forbrugende rå fisk fra velrenommerede virksomheder er lav risiko. Men de fleste læger (og officielle retningslinjer) tilskynde mødre-til-være at styre fri af ubehandlede sushi. Selvfølgelig bør kvaliteten af ​​en restaurant sikre korrekt håndtering af fisk, men det kan ikke garantere, at det er sikkert at spise, siger Wood. Den sikreste ting for dig og din baby er at undgå rå fisk, mens gravid.

Ud over bekymringer om bakterier og parasitter, nogle typer af fisk, der anvendes i sushi, såsom storøjet tun og gulfinnet tun, sværdfisk og marlin, indeholder høje niveauer af kviksølv, et giftigt metal, der kan forårsage alvorlige fødselsdefekter, herunder hjerneskader, blindhed og døvhed.

Det betyder ikke, alle sushi er taget af bordet, selv om. Tilføjelse visse fisk til din graviditet kost er faktisk meget sundt, takket være alle disse omega 3-fedtsyrer, så længe fisk og skaldyr er kogt, siger Wood. Faktisk FDA opfordrer mødre-til-være at spise to til tre portioner af lav-kviksølv fisk hver uge. Så dem kogt sushi ruller, ligesom tempura? Helt fint at spise, mens gravid, så længe fisken er lav i kviksølv og er blevet opvarmet til 145 grader Fahrenheit.

Her er vores fisk sikkerhed infografik: