Er det normalt for tenåringer å ha uregelmessige perioder?

Det er ganske vanlig for noen jenter å ha uregelmessige perioder i løpet av første året av menstruasjon. Men det er ikke normalt hvis hun savner henne periode for tre til fem måneder på rad, spesielt hvis hun har hatt en periode jevnlig i noen måneder før det. Den medisinske termen for ikke å ha perioder er amenoré, og når denne tilstanden går utover 3 måneder, deretter en tur for å se din lege er vanligvis nødvendig.

Foreldre til tenårings døtre med uregelmessige perioder ofte stille disse spørsmålene: Hvorfor er min ungdoms datteren periode bare en gang annenhver måned? Eller hvorfor hun får mensen to ganger i måneden? Hvorfor det vare i bare to dager en måned og 10 dager den neste? Det er mange grunner til at din datter kan ha oppstått uregelmessig menstruasjon, nedenfor er noen ting både deg og datteren din bør diskutere.

uregelmessige sykluser

Det er normalt for en jente på hennes to første årene av menstruerende å ha en uregelmessig menstruasjonssyklus. Noen kvinner har uregelmessig menstruasjon for hele livet, selv om de fleste kvinner har en syklus som de kan stole ut. Den 28-dagers syklus som er skrevet om i bøker og fulgt av leger er et gjennomsnitt, ikke regelen. En tenåring kropp er påvirket av sin vekst og dermed kan starte og stoppe menstruasjonssyklusen mens den er økende.

Hormoner Influence Periode Lengde

Hvor lang tid i dager og mengden blod av en jente periode påvirkes av mengden av hormoner som kroppen hennes er i ferd med produksjon. Derfor er det normalt for en tenåring som er i vekst og har varierende hormoner for mengden blod og hvor lenge mensen varer å være forskjellig fra en periode til den neste.

Forutsi Din menstruasjon

Lære din datter til å begynne å gjenkjenne tegn og symptomer på mensen slik at hun vil ha en idé om når den kommer. Hvis hun har uregelmessig perioder, vil du ha henne til å bære en pute med henne hele tiden, så det vil være best om hun er forberedt når hun gjør får mensen. Du bør be henne om å markere seg på en kalender når hennes periode starter og når den slutter. Dette er viktig fordi hvis hennes uregelmessige perioder bli en medisinsk problem du vil ha svar på hennes legens spørsmål om når hun hadde sine perioder, og hvor uregelmessig de var.

Mangler flere perioder

Mens hoppe en måned eller å ha en kortere eller lengre periode dager mellom periodene er ikke uvanlig for en tenåring, hvis din datters periode ikke vises for en mye lengre tid, vil du ønsker å konsultere sin lege. Utviklingen av amenoré – fraværet av en menstruasjon i tre måneder eller mer – skal rapporteres til tenåringens lege som det kunne være et tegn på for tidlig eggstokksvikt, en tilstand som fullt utvikler seg i en kvinnes 40-årene.

Faktorer som fører til uregelmessig menstruasjon

Det er mange ytre påvirkninger som kan forårsake uregelmessig menstruasjon, inkludert disse:

  • medisiner
  • Betydelig vektøkning eller vekttap
  • Over-trening
  • Dårlig ernæring (eller en diett for høy i karbohydrater)
  • Narkotika bruk
  • Spiseforstyrrelser
  • økt stress

Hvis du føler en av disse påvirkningene kan være årsaken til tenåringens uregelmessige perioder, bør du snakke med legen sin.