Er det normalt for teenagere at have uregelmæssig menstruation?

Det er helt almindeligt, at nogle piger at have uregelmæssig menstruation i løbet af deres første år af menstruation. Men det er ikke normalt, hvis hun savner sin menstruation i 3 til 5 måneder i træk, især hvis hun har haft en periode med jævne mellemrum for nogle måneder før det. Den medicinske betegnelse for ikke at have perioder er amenoré, og når denne betingelse går ud over 3 måneder, derefter en tur for at se din læge er normalt nødvendigt.

Forældre til teenage døtre med uregelmæssig menstruation ofte stille disse spørgsmål: Hvorfor er min teenage datter periode kun en gang hver anden måned? Eller hvorfor hun får sin menstruation to gange om måneden? Hvorfor det sidste for kun 2 dage én måned og 10 dage den næste? Der er mange grunde til, at din datter kan opleve uregelmæssig menstruation, der er anført nedenfor er nogle ting både du og din datter bør drøfte.

uregelmæssig cyklus

Det er normalt for en pige under hendes første to år af menstruerende at have en uregelmæssig menstruationscyklus. Nogle kvinder har uregelmæssig perioder for hele deres liv, selv om de fleste kvinder har en cyklus, som de kan regne ud. Den 28-dages cyklus, der er skrevet om i bøger og fulgt af læger er et gennemsnit, ikke reglen. En teenager krop er påvirket af sin vækst, og derfor kan starte og stoppe menstruationscyklus, mens den vokser.

Hormoner Indflydelse Periodelængde

Længden af ​​tid i dag, og mængden af ​​blod fra en piges periode påvirkes af mængden af ​​hormoner, at hendes krop er i øjeblikket fremstiller. Derfor er det normalt, at en teenager, der vokser og har svingende hormoner til den mængde blod og den tid hendes periode varer at være forskellig fra den ene periode til den næste.

Forudsigelse Din menstruation

Lær din datter at starte anerkende de tegn og symptomer på hendes periode, så hun vil have en idé om, når det kommer. Hvis hun har uregelmæssig menstruation, vil du have hende til at bære en pude med hende på alle tidspunkter, da det vil være bedst, hvis hun er forberedt, når hun gør får sin menstruation. Du bør bede hende om at markere ned på en kalender, når hendes periode starter og når den slutter. Dette er vigtigt, fordi hvis hendes uregelmæssig menstruation blevet et medicinsk problem vil du have svar på sin læges spørgsmål om, hvornår hun havde sine perioder, og hvordan uregelmæssig de var.

Manglende flere perioder

Mens springe en måned eller have en kortere eller længere span af dage mellem perioder er ikke unormalt for en teenager, hvis din datters periode ikke viser i meget længere stykke tid, vil du ønsker at konsultere sin læge. Udviklingen af ​​amenorré – fraværet af en menstruation i tre måneder eller mere – skal indberettes til din teenagers læge, da det kan være et tegn på for tidlig ovariesvigt, en tilstand, der fuldt ud udvikler sig i en kvindes 40’erne.

Faktorer, der medfører uregelmæssig menstruation

Der er mange påvirkninger udefra, der kan forårsage uregelmæssig menstruation, herunder disse:

  • Medicin
  • Signifikant vægtøgning eller tab
  • Over-øvelse
  • Dårlig ernæring (eller en kost for høj i kulhydrater)
  • stofmisbrug
  • Spiseforstyrrelser
  • Øget stress

Hvis du føler en af ​​disse påvirkninger kan forårsage din teenagers uregelmæssig menstruation, bør du tale med sin læge.