Er det noen matvarer bør unngås under amming

Noen ammende mødre finner de kan spise hva de vil. Mens det er sant at noen sterkt flavored matvarer kan endre smaken av melk, de fleste babyer ser ut til å nyte et utvalg av morsmelk smaker! Vanligvis de dominerende smaker av kostholdet ditt, enten soya saus eller chili peppers var i fostervann under svangerskapet.

Fostre svelge en god del fostervann før fødselen, så når de smaker de smakene igjen i morens brystmelk, er de allerede vant til dem. Av en baby vil være masete på bryst eller gassy etter at du spiser en bestemt mat. Hvis du oppdager et mønster, unngå at mat for et par dager. For å teste om at maten virkelig var årsaken, gjeninnføre det en gang og se om det er en effekt.

Matvarer for å unngå mens du ammer

Mødre rapporterer at babyer oftest protesterer mot disse matvarene:

Sjokolade

Krydder (kanel, hvitløk, karri, chili pepper)

Sitrusfrukter og juice, som appelsiner, sitroner, lime og grapefrukt

jordbær

Kiwi

Ananas

De gassy grønnsaker (løk, kål, hvitløk, blomkål, brokkoli, agurk og paprika)

Frukter med en lakserende effekt, slik som kirsebær og svisker

En daglig kopp eller to med kaffe er bra, men for mye koffein kan forstyrre babyens søvn eller gjøre ham masete. Husk at koffein er også funnet i noen brus, te og over-the-counter medisiner. Det er også greit å ha en og annen alkoholholdig drikk, men å ha mer enn én drink øker alkoholpromille til det punktet at alkohol kommer inn i melken. Hvis du har planer om å ha mer enn én drink på en gang, vente to timer per drink før du fortsetter sykepleie (eller sykepleier, så har et glass vin). Det er ikke nødvendig å pumpe og dumpe mindre brystene er fulle, og det er fortsatt ikke tid til å mate babyen. Moderat eller tung drikking er definitivt ikke anbefalt mens du ammer. En gammel wive fortelling antyder at mørkt øl øker melkeproduksjonen, men nyere studier tyder på dette er ikke sant, og at alkohol faktisk reduserer melkeproduksjonen.

Hvis barnet ditt har allergi symptomer (som eksem, fussiness, lunger, eller diaré), kan de være forårsaket av noe han er i jevnlig kontakt med, som såpe, mugg, eller mat han spiser selv. Eller han kan reagere på mat du spiser som kommer inn i hans system via morsmelk. Det krever vanligvis litt detektivarbeid for å finne ut nøyaktig hva som forårsaker følsomhet. Hvis du tror at noe du spiser skaper problemer for barnet ditt, er det vanligvis noe du har spist to til seks timer før fôring. De vanligste gjerningsmennene inkluderer kumelkprodukter, etterfulgt av soya, hvete, egg, nøtter og korn eller mais sirup.

Snakk med barnets lege før du utelater noen matvarer fra kostholdet ditt. Hvis unngå en mat kan føre til en ernæringsmessig ubalanse (for eksempel hvis du eliminere alle melkeprodukter), kan det hende du trenger å se en ernæringsfysiolog for råd om å erstatte andre matvarer eller tar kosttilskudd. Fortsett å ta prenatal vitamin så lenge babyens fullt ammet å dekke eventuelle hull i ditt eget kosthold.