Er det helse å spise frukt om natten?

De fleste av oss har en tendens til å ha mat cravings mot natten. Dette kan være skadelig for å opprettholde vekten, spesielt hvis du har en søt tann. Det er absolutt umulig å sovne med den gnagende følelse i magen. Men hvis du kommer ut for at left lasagne eller chow ned en pose chips, er du i trøbbel.

Den sikreste alternativet ville være en liten frukt å undertrykke sult. Men det kommer ikke uten en ulemper til det også. Å spise frukt før sengetid er ikke så uskyldig som du tror det ville være. Vi forklarer hvorfor det kan ha uheldige effekter på helsen din og hva du trenger å være skeptisk til når du plukker frukt å spise på kvelden.

Er å spise frukt før sengetid en god idé?

Frukt er en integrert del av et sunt kosthold. De er høy i fiber og lite kalorier. Frukt er rik på fytokjemikalier som bidrar til å nøytralisere frie radikaler skader på kroppen din. Men valg av frukt før sengetid er svært viktig. Det kan være helt greit å spise en skive melon, pære, eller kiwi.

Det er imidlertid viktig å huske på at det må være en tilstrekkelig avstand mellom et fullt måltid og forbruk av frukt. Frukt blir høy i fiber blir fordøyd og flyttet til tarmen raskere enn protein- og fettrike næringsmidler. Dette betyr at frukt bør spises mye før et tungt måltid, eller litt etter. Et annet punkt å huske på å spise frukt på kvelden til middag er at topp i sukker kan frigjøre energi som påvirker søvn som kroppen din bør være forberedt på å hvile.

Fordeler med snacking på frukt på Night

Det er flere fordeler med å spise frukt som snacks på kvelden, som nevnt nedenfor:

  • Jevn porsjoner av frisk frukt kan redusere risikoen for slag, nyresvikt, hjertesykdom, diabetes, og bentap.
  • Spise høy-fiber frukt i stedet for calorie-tunge snack vil hjelpe i vektkontroll.
  • Frukt er fullpakket med mikronæringsstoffer og viktige vitaminer som forbedrer helsen og vitalitet.
  • Når det gjelder å spise frukt om natten, sier Ayurveda du kan ha høy fiber frukt som melon eller eple som er bra for fordøyelsessystemet og vil ikke føre til søvnløshet.

Mulige ulemper med å ha frukt på natta

Man bør være oppmerksom på små detaljer mens du spiser frukt på kvelden:

  • Mange frukter er fulle av sukker og vil føre til at blodsukkeret til å pigge umiddelbart.
  • For mye frukt kan føre til tap av næringsstoffer fordi du kan være hoppe grønnsaker og andre matvarer grupper for å imøtekomme dine frukt.
  • Frukt ved sengetid øke energinivået og kan føre til forstyrret søvn.

Forholdsregler for å vurdere når du spise frukt før sengetid

Visse ting bør bli husket når du spiser frukt på kvelden:

  • Opprettholde en avstand på et par timer mellom et måltid og en nighttime frukt.
  • Pick frukt som er lav i sukker, men høyt fiberinnhold, som en pære.
  • Unngå å spise frukt rett før du sover.

ofte stilte spørsmål

Visse vanligste spørsmålene er besvart nedenfor:

1. Har spise frukt på Night føre til vektøkning?

Det er en myte at det å spise frukt om natten gjør deg feit. Frukt har minimal kalorier og kan ikke føre til vektøkning på egenhånd. Men hvis du snack hver kveld på en kalori-rik frukt som en banan, etter at du har konsumert hele kaloribehov for en dag, vil du legge til et par pounds innen utgangen av måneden. Men dette gjelder for all mat som er spist etter at du har nådd ditt maksimale nødvendige kalorier for dagen.

2. Kan ha frukt før sengetid Årsak fordøyelsesproblemer?

Hvis du har frukt rett etter et måltid og før sengetid, kan det skape fordøyelsesbesvær fordi måltider og frukt har variert fordøyelses priser og frukt kan ende opp fermen i fordøyelseskanalen. Hvis frukt spises med riktig avstand fra et måltid, bør det ikke skape noen problemer.

3. Hvilke Frukt er bra å spise om natten?

Fiber-rik frukt som epler, banan, pærer eller druer kan spises på kvelden.

4. Kan spise frukt på natt årsaken Insomnia?

Spiser veldig søte frukter umiddelbart før sover kan forstyrre deg. Å spise frukt om natten er skadelig fordi sukker i frukt vil pigge energinivået. Ettersom dette er en tid kroppen din er svingete ned, kan en økning i energi føre til søvnløshet og slapphet.