Er det farligt at sove hurtigt efter at have spist

De fleste af os elsker at nyde vores eftermiddag siesta indlæg frokost, eller vi elsker at nyde sent nat snacking før han gik for dagen. Du kan ofte spekulerer på, om det er okay at slumre efter du spiser. Der er ingen tvivl om, at vi ofte døsig efter at have vores måltider, men betyder det så, vi skal indhente noget søvn eller skal vi faktisk vente et stykke tid, før døse hen? Tja, det kan ikke være en god idé at blunde efter at have spist dine måltider. Sleeping umiddelbart efter at have spist mad er måske ikke godt for din krop.

Hvorfor vi normalt føler søvnig efter at have spist

Så snart du er færdig med at spise dit måltid, din hjerne signaler organerne til at begynde at fordøje maden. Blodcirkulationen bliver mere koncentreret omkring fordøjelsessystemet. Skiftet i intensiteten af ​​blodforsyningen påvirker hjernen også. Dette blod afsavn til hjernen kan gøre dig døsig eller søvnig.

Hvordan virker Sleeping Umiddelbart efter at have spist påvirke dit helbred?

Din krop er ideelt forpligtet til at fordøje den mad, du spiser for at få energi, og det kan gøre det, hvis du sidder i en oprejst position. Men når du lur efter at have spist, er du ikke tillade din krop til at udføre denne funktion, hvilket fører til nogle af de følgende:

1. Det kan føre til vægtøgning

Umiddelbart sove efter spise kan forårsage vægtstigning. Dette er fordi din krop har brug for at brænde de kalorier, du forbruges fra et måltid, men i stedet, hvilket betyder, du sover, din krop vil gemme disse kalorier. Et overskud mængde kalorier i kroppen føre til vægtøgning. Kort sagt, sover efter at have spist gør dig fed.

2. Det kan forårsage acid reflux

Acid reflux er en betingelse, når indholdet af maven er skubbet tilbage i spiserøret. Acid reflux forårsager en brændende fornemmelse i brystet hulrum. Dette sker, når du sover snart efter at have spist din mad.

3. Det kan forårsage fordøjelsesproblemer

Hvis du sover lige efter at have spist frokost eller post-middag, gør din mad ikke bliver fordøjet ordentligt. Ufordøjet mad kan forårsage fordøjelsesproblemer spørgsmål som gas, halsbrand, syreindhold, flatulens, oppustethed, etc.

4. Det kan føre til slagtilfælde

Sleeping umiddelbart efter at have et måltid kan øge dine chancer for at lide et slagtilfælde. Dette skyldes, at ufordøjet mad kan forårsage en ubalance i dit blodsukker og blodtryk, og i ekstreme tilfælde kan det føre til slagtilfælde også.

Hvor længe skal du vente med at gå på vågeblus efter at have mad?

Det anbefales, at du skal lade din krop fordøje den mad, du spiste før du trykker på snooze-knappen. Selvom forskellige fødeemner kan tage forskellige mængder af tid til at få fordøjet, er det godt at vente mindst 2 til 4 timer at lur efter at du har haft dine måltider.

Bedtime snacks, der er sundt for dig

Selv om det ikke er en god idé at gnaske på noget lige før din sengetid, til tider, kan pludselige sult kvaler strejke, og vi ønsker at spise noget. Vi foreslår, at du spiser noget sundt og nærende, i stedet for hober på ubrugelige kalorier. Her er nogle sunde anbefalinger, som du kan bruge til at dæmme op for, at sen aften snacking behov:

  • Et glas varm mælk med honning er en sund indstilling, og du vil sove godt også.
  • En kop fedtfattig yoghurt er let på din mave så godt.
  • En hel-hvede krakker med nogle jordnøddesmør er ideel til at sætte det knurrende mave til hvile.
  • En kop hele korn korn med fedtfattig mælk.

Hvis sultestrejkende på en ulige time, disse er nogle snacks, som du kan opsluge ned uden at tænke to gange. Undgå fed, stegt eller kalorie-tætte fødevarer, da de ikke kun kan være svært på dit fordøjelsessystem, men de kan forårsage problemer med at sove også.

Er Eating Too Late påvirke din søvn?

Mad og søvn har en meget kompleks, men alligevel interessant forhold. Nogle fødevarer kan fremkalde intens søvn og gøre du sover som en baby. Så er der fødevarer som chokolade, energidrikke, sodavand, etc., som kan holde os vågen, hvis de indtages før døse hen. Derfor er vi virkelig nødt til at være forsigtig med, hvad vi spiser tæt på sengetid, fordi det direkte kan påvirke vores søvn. Også, hvis du spiser dit måltid lige før at sove, er der en god mulighed for, at du kan lide af et anfald af surhed eller halsbrand, hvilket vil påvirke, hvor godt du sover.

Der er mennesker, som måske ikke føler sig påvirket overhovedet ved, hvad de forbruger tæt på sengetid, men det betyder bestemt ikke, at de skal spise, hvad de vil, fordi deres søvn ikke er at få forstyrret. Nå, er spørgsmålet ikke søvn, men det handler om den mad, der ikke får fordøjet. Derfor sover efter hvert måltid eller ligger ned efter at have spist er slet ikke anbefales.

Det er vigtigt, at du lader en betydelig kløft mellem dit måltid tid og lur tid. Spise en sund og nærende måltid før sengetid, undgå usunde fødevarer og vælger rette late night snacks er nogle af de gode ting, du kan gøre for god søvn og et godt helbred. hvis du oplever nogen halsbrand, sure opstød eller nogen søvn-relaterede spørgsmål, foreslår vi, at du ser din læge og få undersøgt med det samme for at udelukke enhver medicinsk tilstand.