Er det farlig å sove raskt etter å ha spist

De fleste av oss elsker å nyte vår ettermiddag siesta innlegg lunsj, eller vi elsker å nyte sen kveld snacking før han la for dagen. Du kan ofte lurer på om det er greit å slumre etter at du spiser. Det er ingen tvil om at vi ofte føler seg søvnig etter å ha våre måltider, men betyr det at vi skal ta opp på litt søvn, eller skal vi faktisk vente en stund før halvsover? Vel, det kan ikke være en god idé å døse av etter å ha spist måltidene. Sleeping umiddelbart etter å ha spist mat kan ikke være bra for kroppen din.

Hvorfor vi vanligvis føler Sleepy Etter Eating

Så snart du er ferdig med å spise et måltid, signaliserer hjernen din organer å starte fordøye maten. Blodsirkulasjonen blir mer konsentrert rundt fordøyelsessystemet. Skiftet i intensiteten av blodtilførselen påvirker hjernen også. Denne blodmangel til hjernen kan gjøre deg døsig eller søvnig.

Hvordan Sleeping umiddelbart etter spising påvirke helsen din?

Kroppen din er ideelt nødvendig for å fordøye maten du spiser for å få energi, og det kan gjøre det hvis du sitter i oppreist stilling. Men når du lur etter å ha spist, er du ikke tillater kroppen å utføre denne funksjonen, og dermed fører til noen av de følgende:

1. Det kan føre til vektøkning

Umiddelbart sove etter spising kan føre til vektøkning. Dette er fordi kroppen din trenger for å brenne kalorier som du forbrukes fra et måltid, men i stedet, du sover, noe som betyr at kroppen vil lagre disse kalorier. Et overskudd av kalorier i kroppen fører til vektøkning. Kort sagt, å sove etter spising gjør deg feit.

2. Det kan forårsake acid reflux

Acid reflux er en tilstand når innholdet i magesekken blir presset tilbake i spiserøret. Acid reflux forårsaker en brennende følelse i brystet hulrom. Dette skjer når du sover snart etter å ha spist maten.

3. Det kan føre til fordøyelsesproblemer

Hvis du sove rett etter å ha spist lunsj eller post-middag, ikke maten ikke blir fordøyd skikkelig. Ufordøyd mat kan føre til fordøyelsesproblemer som gass, halsbrann, surhet, flatulens, oppblåsthet, etc.

4. Det kan føre til hjerneslag

Sleeping umiddelbart starte å ha et måltid kan øke sjansene for at hjerneslag. Dette er fordi ufordøyd mat kan føre til en ubalanse i blodsukkeret og blodtrykket, og i ekstreme tilfeller kan det føre til hjerneslag også.

Hvor lenge bør du vente med å gå i dvale etter å ha mat?

Det anbefales at du bør la kroppen fordøye maten du spiste før du treffer snooze-knappen. Selv om ulike matvarer kan ta ulike mengder tid å bli fordøyd, er det godt å vente i minst to til fire timer for å sove etter at du har hatt dine måltider.

Bedtime snacks som er sunt for deg

Selv om det ikke er en god idé å knaske på noe rett før sengetid, noen ganger, kan plutselig sultfølelse streik, og vi kan være lurt å spise noe. Vi foreslår at du spiser noe sunt og næringsrikt, i stedet for pæling på unyttig kalorier. Her er noen sunne anbefalinger som du kan bruke til å dempe at sen kveld snacking behov:

  • Et glass varm melk med honning er et sunt alternativ, og du vil sove godt også.
  • En kopp fettfattig yoghurt er lett på magen også.
  • En hel-hvete sprakk med litt peanøttsmør gjør det enkelt å sette det growling magen å hvile.
  • En kopp hele korn korn med lettmelk.

Hvis sultestreik på en odde time, disse er litt snacks som du kan sluke ned uten å tenke to ganger. Unngå fet, stekt eller kaloririk mat som de ikke bare kan være vanskelig på fordøyelsessystemet, men de kan forårsake problemer med å sove også.

Har Eating Too Late påvirker søvnen?

Mat og søvn har en veldig kompleks, men likevel interessant forhold. Noen matvarer kan indusere intens søvn og gjør du sover som en baby. Så er det matvarer som sjokolade, energidrikker, brus, etc. som kan holde oss våken hvis konsumert før halvsover. Derfor har vi virkelig nødt til å være forsiktig med hva vi spiser nær leggetid fordi det kan direkte påvirke vår søvn. Også, hvis du spiser et måltid rett før sove, det er en god mulighet for at du kan lide av et anfall av surhet eller halsbrann, noe som vil påvirke hvor godt du sover.

Det er folk som ikke kan føle berørte hele tatt av hva de spiser nær sengetid, men som absolutt ikke betyr at de bør spise hva de vil, fordi deres søvn er ikke å bli forstyrret. Vel, spørsmålet er ikke søvn, men det er om mat som ikke får fordøyd. Derfor sover etter hvert måltid eller liggende etter å ha spist er ikke i det hele tatt anbefales.

Det er viktig at du lar et betydelig gap mellom måltid og lur tid. Spise et sunt og næringsrikt måltid før sengetid, unngå usunn mat og velge riktige sen kveld snacks er noen av de gode tingene du kan gjøre for god søvn og god helse. Men hvis du opplever halsbrann, sure oppstøt eller noe søvn-relatert problem, foreslår vi at du oppsøke lege og få undersøkt med en gang for å utelukke enhver medisinsk tilstand.