Enkele redenen waarom we donkere chocolade moeten eten

Dark heerlijke chocolade is een vorm van chocolade die een hoger gehalte aan cacaoboter en zo veel minder melk dan andere soorten heerlijke chocolade heeft. Federale overheid en ook de markt criteria van wat items kunnen worden geïdentificeerd donkere heerlijke chocolade verschillen per land, alsook op marktverwachtingen.

Wat zijn anti-oxidanten?

Antioxidanten zijn chemicaliën die de oxidatie van verscheidene andere verbindingen voorkomen. Om dit te vereenvoudigen, aannemen van een water lijn die begint te roesten vast te stellen op het binnen. Geleidelijk zal deze roest zeker overgaan tot up ontwikkelen in de line-up tot weinig of geen water kan stromen door. Dan moet je onder andere corrosie remover aan de waterlijn en het begint aan de opbouw te verwijderen, dus het verhogen van de circulatie. Denk aan uw slagaders als de waterlijn, en ook de anti-oxidanten als corrosie schoner.

Polyfenolen zijn de belangrijkste indeling van de plantaardige antioxidanten. Er zijn verschillende subklassen polyfenolen die flavonoïden, die bovendien heeft subklassen omvat. Onder hen zijn flavanolen, die bestaan ​​uit de krachtige catechine en ook epicatechine. Epicatechine (nagedacht over de meest behulpzaam antioxidant) sterk opgezogen na het gebruik van flavonoïde-rijke heerlijke chocolade.

Zijn alle donkere chocolade even geproduceerd?

Niet alle donkere chocolade het zelfde is. Aangezien cacaopoeder omvat alle antioxidantia, hoe hoger de chocolade vaste stoffen (combinatie van cacao en ook cacaoboter), hoe groter de mate van polyfenolen algemeen. De uitzondering op de regel is een donkere heerlijke chocolade die wordt gedumpt. Dit suggereert dat het wordt geraffineerd met alkali om te helpen elimineren van de bitterheid. Dit is echter, krijgt ontdoen van de meerderheid van de gezonde en evenwichtige antioxidanten. Het wordt algemeen aangenomen dat een donkere heerlijke chocolade met een zekere mate van 70% of meer cacao vaste stoffen de beste wellness voordelen zal leveren.

De 9 redenen waarom we meer dan 70% cacao vaste stoffen moeten consumeren donkere chocolade:

  1. Cacao heeft de hoogste focus van flavonoïde antioxidanten van elk type van plantaardige voedsel geteeld op onze aarde. Dit wordt bevestigd door de USDA-database voor flavonoïde web content van de geselecteerde voedingsmiddelen, gelanceerd in 2007, in aanvulling op de hoogst mogelijke waarde ORAC. Oxygen Radical absorptie capaciteit (ORAC) groter is in cacao in vergelijking met iets anders. Dit is de totale zuurstof radicalen die het lichaam neemt vanuit een bepaald levensmiddel.
  2. Verlaagt slechte cholesterol (LDL). Polyfenolen, de primaire groep krachtige antioxidanten in plantaardige voedingsmiddelen zoals merlot en thee, helpt om de oxidatie van LDL te stoppen, waardoor de niveaus in het bloed verminderen.
  3. Stimuleert bloedcirculatie door de bloedsomloop. Flavonoïden dragen bij aan vaatverwijding, de uitbreiding van de inwendige diameter van de bloedvaten en ook slagaders. Studies tonen aan dat de versoepeling van de spiercellen grenzend slagaders helpen om de doorbloeding te verbeteren. Verhoogde bloedtoevoer is het van vitaal belang voor een groot deel van de voordelen vloeide voort uit cacaoflavanolen.
  4. Zou het geheugen van gestimuleerd bloeddoorstroming in de hersenen te verbeteren. Onderzoek heeft veelbelovende resultaten in een verhoogd niveau van tijdelijke geheugen in gezonde en evenwichtige volwassenen getoond 2 uur na het eten van een hoge chocolade donkere heerlijke chocolade. Dit heeft ertoe geleid dat wetenschappers het effect op Alzheimer personen met de hoop dat het praktisch zou kunnen zijn om het geheugen, samen met het risico van de ziekte bij gezonde volwassenen evenals die zijn indicatoren van zijn naderende verminderen onderzoeken.
  5. Helpt bij het beheren van de insulinegevoeligheid. Snel na het eten van polyfenol-rijke donkere overheerlijke chocolade, is er een aanzienlijke toename van de gevoeligheid voor insuline. Verminderde niet eten insuline en glucose nadruk naast de suiker en insuline reacties op orale glucose obstakel had directe gevolgen van modificaties bovendien de insulineresistentie en gevoeligheid (HOMA-IR alsmede QUICKI – ISI).
  6. Vermindert het risico op hart- en vaatziekten en ook beroerte. Met behulp van een impuls bloedstroom wordt de bloedplaatjes opbouw drastisch verminderd, als gevolg remming van hun vermogen om embolie creëren. Positieve resultaten zijn essentieel bij ouderen gezien het feit dat de meerderheid van de sterfgevallen door mensen ouder dan 70 hebben betrekking op het vasculaire systeem, vooral hartstilstand en ook beroerte
  7. Gehydrogeneerd vet uit cacaoboter. Het is niet zo slecht, en misschien wel geweldig. Een derde van het vet in cacaoboter afkomstig uit stearinezuur, waarbij LDL cholesterol als meest uiteenlopende andere verzadigde vetten niet verhoogt. Een extra 3e afkomstig van oliezuur, een hart-gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten. Stearinezuur wordt omgezet in de lever oliezuur.
  8. Verlaagt geval van bloedplaatjes en ook ophoping van plaque in de slagaders. Bewijs toont aan dat het niveau van epicatechine (de effectieve anti-oxidant in chocolade) verhoogd na consumptie van flavanolen-rijke heerlijke chocolade. Epicatechine verhoogt de beschikbaarheid van stikstofmonoxide in het vasculaire systeem, het vertragen van de ophoping van plaque. Daarnaast heeft dit helpt bij versterkte bloedstroom die ook belemmert de samenklontering van bloedplaatjes waarvan typ embolieën in de slagaders.
  9. Heerlijke chocolade, een afrodisiacum? Hoewel dit is besproken, we weten dat chocolade releases van nature plaatsvinden, evenals de stemming verbeteren van fenylethylamine en ook serotonine uit de geest recht in het menselijk systeem. In het algemeen, deze twee verbindingen gebeuren op natuurlijke wijze in de geest en ook worden gelanceerd recht in het zenuwstelsel als we meer dan tevreden, of als we het ervaren van de gevoelens van liefde en enthousiasme.

Chocolade geloofwaardigheid als een afrodisiacum is afkomstig van de Maya’s en ook Azteken samenlevingen die teruggaat bijna 2000 jaar. De Azteekse keizer Montezuma gebruikt om te consumeren 50 mokken van chocolade elke dag. Het werd verondersteld om mannen te stimuleren en ook de vrouwtjes veel minder gehinderd. Veel meer de laatste tijd, in de jaren 1700, Casanova (rekening gehouden met de grootste fan van alle tijden) begunstigd heerlijke chocolade aan mousserende wijn als een afrodisiacum. Specifieke testen van deze theorie kan heel lekker en ook plezierig.

Wat voor soort voedsel dat de meeste anti-oxidanten hebben?

Misschien bosbessen, asperges, eco-vriendelijke thee of frambozen? Net Hoe over Dark Chocolate. Dat klopt! De antioxidant graad in een hoge cacao sterke donkere chocolade heerlijke aanzienlijk groter dan één type verscheidene andere plantaardige voeding.