Enkele opties om je borst te vergroten

Als u op natuurlijke wijze de borstomvang wilt vergroten, kijk dan niet naar uw koelkast. Er is klinisch aangetoond dat geen voedingsmiddelen of eetschema’s de borst vergroten. Als u aankomt, kunnen uw borsten en de rest van uw lichaam echter groter worden. Als dat niet het resultaat is waarnaar u op zoek bent, zijn er andere opties dan een dieet waardoor uw borsten groter kunnen lijken. Blijf lezen om meer te weten te komen over wat u moet weten over borst-, borstgroei-opties die werken. We zullen ook enkele opties bekijken die niet werken voor borstvergroting.

Wat u moet weten over borsten

Er is een aantal belangrijke informatie die u over borsten moet weten.

Borstgrootte is genetica

De grootte van je borsten wordt grotendeels bepaald door genetica. Wanneer vrouwen denken aan borstomvang, richten ze zich vaak op borstvolume of volheid. Andere factoren, zoals borstomtrek, spelen ook een rol bij hoe groot uw borsten lijken. Zowel het borstvolume als de botstructuur zijn fysieke kenmerken die in families kunnen voorkomen.

Borstomvang verandert met gewicht en leeftijd

Naast erfelijkheid spelen andere factoren een rol bij het bepalen van de borstomvang. Deze omvatten gewicht en leeftijd:

 • De manier waarop je borsten eruitzien als je een tiener bent, zal ongetwijfeld anders zijn dan hoe ze er later in je leven uit zullen zien. Hun grootte kan toenemen of afnemen en er zal waarschijnlijk enige verzakking optreden.
 • Cupmaat en rompomtrek kunnen aanzienlijk veranderen bij gewichtstoename of gewichtsverlies. Als u 20 pond of meer verliest of aankomt, zal uw bh-maat waarschijnlijk groter of kleiner worden.

Hormonen en voortplantingscycli hebben invloed op de borstomvang

Hormonen en de voortplantingscyclus hebben ook invloed op de borstomvang:

 • Borstweefsel begint tijdens de puberteit vol vet te worden, wanneer uw eierstokken oestrogeen gaan produceren
 • Uw borsten kunnen tijdelijk groter worden vlak voor uw menstruatie, wanneer oestrogeen en progesteron de borstkanalen en melkklieren vergroten.
 • Vergrote borsten zijn een van de eerste tekenen van zwangerschap. Oestrogeen, progesteron en prolactine werken samen om borstvergroting en melkproductie te stimuleren. Je borsten zullen tijdens de zwangerschap in omvang toenemen terwijl ze zich voorbereiden op borstvoeding.
 • Tijdens de menopauze kan een vermindering van oestrogeen ertoe leiden dat uw borsten hun elasticiteit verliezen en kleiner worden.

Opties die u kunt doen om de borst te vergroten

Oefeningen voor borstontwikkeling

Oefening maakt borsten niet voller. De juiste oefeningen kunnen echter zeer effectief zijn voor het ontwikkelen van de borstspieren onder uw borsten, evenals uw rug- en schouderspieren. Hierdoor kunnen uw borsten groter, hoger en steviger lijken.

Enkele oefeningen om te proberen zijn:

 • Muurpersen
 • Opdrukken
 • Borstpersverlengingen
 • Cobra pose

Werk aan je houding

Er is geen nadeel aan een uitstekende houding. Hoewel een goede houding je borsten fysiek niet groter zal maken, kan het hun uiterlijk verbeteren door ze er parmantiger uit te laten zien. Een goede houding ondersteunt ook balans, kracht en flexibiliteit. Het helpt ook de buik- en rugspieren te versterken.

Oefeningen die de houding helpen verbeteren, zijn onder meer:

 • Kind pose
 • Plank oefening
 • Kat-Koe Pose

Overweeg een nieuwe bh

Veel vrouwen dragen de verkeerde bh-maat. Er is zelfs onderzoek dat aangeeft dat 70 procent van de vrouwen bh’s draagt ​​die te klein zijn, en 10 procent draagt ​​bh’s die te groot zijn. Een te strakke beha kan borsten plat maken, waardoor ze kleiner lijken. Het kan ook onflatteuze morsen over de zijkanten en achterkant veroorzaken. Een te grote beha ondersteunt de borsten niet, waardoor ze er uitgezakt uitzien.

Het is ook schadelijk om een ​​te oude beha te dragen. Bh’s rekken uit in de was en na vele wasbeurten passen ze mogelijk niet meer volgens de maat op het etiket. Uw gebruikelijke bh moet mogelijk worden vervangen door een bh die goed past. Een goed passende beha kan uw borsten promoten en accentueren, waardoor ze er op hun best uitzien, ongeacht hun grootte. Overweeg om je de volgende keer dat je bh gaat shoppen professioneel te laten passen.

Wat zijn natuurlijke borstvergrotingsproducten?

Veel producten op internet beloven de borstomvang te vergroten. Deze omvatten lotions, crèmes, massages en supplementen. Ze omvatten ook apparaten, zoals vergrotingspompen. Er is geen klinisch bewijs dat aangeeft dat een van deze producten of apparaten enig voordeel heeft voor de borstomvang. In de volgende paragraaf zullen we ze allemaal bespreken

Borstvergrotingssupplementen

Behalve dat ze nutteloos zijn voor borstvergroting, kunnen supplementen ook onveilig zijn. Wees op uw hoede voor borstversterkende supplementen, omdat deze kruiden en ingrediënten bevatten die ernstige interacties kunnen veroorzaken met medicijnen die u momenteel gebruikt. Ze hebben ook geen bewezen gezondheidsvoordelen.

Borstvergrotingscrèmes

Sommige borstvergrotingscrèmes kunnen gunstig zijn voor de huid, maar ze zullen niets doen om de borstomvang te vergroten. Er zijn geen onderzoeken die aangeven dat een crème, lotion of plaatselijke behandeling borsten kan vergroten. Sommige crèmes geven op hun etiket aan dat ze goedkeuring hebben van het ministerie van Volksgezondheid. Dit kan valse reclame zijn, dus zorg ervoor dat u de crème onderzoekt voordat u deze koopt.

Borstvergrotingsmassages

Borstmassage is geweldig voor het stimuleren van de bloedstroom, het ondersteunen van het borstvoedingscomfort en het opsporen van mogelijk kwaadaardige knobbeltjes. Het is echter volkomen nutteloos om grotere borsten te krijgen. Er zijn geen wetenschappelijke gegevens dat borstvergroting mogelijk is door zelfmassage of professionele massage.

Borstvergrotingspompen

Apparaten zoals borstvergrotingspompen gebruiken druk en zuigkracht om aan de borsten te trekken. Hierdoor rekken en zwellen ze op, waardoor ze tijdelijk groter kunnen lijken. Borstvergrotingspompen variëren van slechts een paar dollar tot enkele duizenden. Sommige zijn zelfs geclassificeerd als medische hulpmiddelen. Desondanks zijn er geen klinische onderzoeken die aangeven dat elk apparaat, of het nu goedkoop of erg duur is, borsten zal vergroten.

De conclusie

Van geen enkel voedings- of dieetplan is klinisch bewezen dat het de borstomvang vergroot. Er zijn ook geen supplementen, pompen of crèmes die borsten groter kunnen maken. De beste natuurlijke manier om het uiterlijk van uw borsten te verbeteren, is door oefeningen te doen die de borst-, rug- en schouderzone versterken. Een goede houding helpt ook.