Den översta 5 eteriska oljor för friska tänder och tandkött

Jag tar munhälsa på största allvar. Jag tror att det hela beror på min barndom, titta på min morfar bort sina proteser. Du måste erkänna, det är en ganska chockerande och potentiellt ärrbildning agera för att bevittna om du inte riktigt förstår vad som händer! Jag menar, här var en man som jag kände och älskade, min egen farfar, och han kunde faktiskt bort sina tänder på natten. Det kittlad och skrämde mig samtidigt. Mestadels livrädd.

Så när jag började anta en mer naturlig livsstil, min tandkräm och munvatten var de sista som ska konverteras. Jag trodde att jag behövde verkligen dessa kemikalier för att hålla tänderna extra flimrigt och mitt tandkött friska! Men nej. Precis som jag lärt mig att alla naturliga deodorant kan hålla dig perfekt luktfri, fann jag att alla naturliga munvårds praxis kan hålla dina tänder och tandkött i toppform utan att utsätta din kropp till en massa nasties.

Eteriska oljor är en integrerad del av min naturliga munhygien rutin. Som vi vet fördelarna med eteriska oljor är långt mer än aromatiska. De har fantastiska terapeutiskt, helande egenskaper. Jag använder följande 5 eteriska oljor i min helt naturliga vitare och och uppfriskande tandkräm och naturliga växtbaserade munnen munvatten.

Den översta 5 eteriska oljor för friska tänder och tandkött

Kanel eterisk olja

Kanel eterisk olja har länge använts för sina medicinska egenskaper, speciellt dess svampdödande, antibakteriella egenskaper. Ny forskning bedrivs i Nya Zeeland visade att kanel eterisk olja har störst antimikrobiell potens mot Streptococcus mutans , bakterierna som svarar för karies, och Lactobacillus plantarum , en av de bakterier som är ansvariga i tandköttsproblem. Det är ganska imponerande.

Peppermint eterisk olja

Forskare har funnit att pepparmynta eterisk olja är mycket effektiv på att döda anaeroba bakterier, de är en typ av bakterier som trivs i en låg syrehalt miljö, såsom munnen och kan orsaka sjukdomar i tandköttet.

Spearmint eterisk olja

Spearmint Essential Oil egenskaper är mycket lik den av eterisk pepparmyntsolja. Det är en stark antiseptisk, vilket eliminerar bakterier och hjälpa alla sår läker snabbare. Det är också lugnande för mjuka vävnader som tandköttet.

Myrra eterisk olja

Myrra eterisk olja fungerar som både en antiseptisk och en napp. Av denna anledning har det traditionellt varit att stödja munhälsan och att läka munsår. Myrra eterisk olja kan också hjälpa tandköttet hälsa genom att stödja blodflödet till vävnaden.

Kryddnejlika eterisk olja

Kryddnejlika eterisk olja har använts i traditionell kinesisk medicin i hundratals år för att lindra tand smärta. Klinisk forskning har visat att kryddnejlika hämmar många patogena bakterier. I det förflutna, har tandläkare använt kryddnejlika att desinficera störda rotfyllningar, eftersom kryddnejlika har måttligt stark bakteriedödande egenskaper. En nyligen genomförd studie visade att kryddnejlika eterisk olja har en särskild förmåga att hämma tillväxten av muterade och vilda stammar av bakterier, vilket är bara fascinerande.