Den otro hälsoeffekterna av att gå barfota som du bör känna

Visste du att gå barfota kan ha en positiv inverkan på din hälsa? Detta beror på att negativa joner som finns i jorden balansera ut positiva joner finns inuti dig själv, vilket skapar en balans som ger dig förbättrad hälsa. När man går barfota, få de tryckpunkter på fötterna aktiveras och ge din kropp energi.

Fantastiska fördelarna med barfota Walking

Det finns många hälsofördelar för din kropp om du gå barfota. Här är några nedan:

1. Den kan styra Insomnia

Om du har svårt att sova på natten och ofta befinner dig sömnlös ända till småtimmarna på morgonen, kan du lider av sömnlöshet eller sömnlöshet som är en typ av sömnstörning. Man tror att en av fördelarna med att gå barfota på gräset är att din sömnlöshet kan botas.

2. Förbättrar syn

Det finns en tryckpunkt på fötterna som tros vara kopplad till nerverna i ögat. Gå barfota kan stimulera denna tryckpunkt och bidra till att förbättra din totala syn.

3. Nervsystemet kan förbättras

Walking barfota hemma kan stimulera specifika akupunkturpunkter i foten, och detta kommer i sin tur stimulerar nerverna och venerna och därmed förbättra ditt nervsystem. Diabetiker människor som upplever smärta från åderbråck kan lindra det om de går barfota på en regelbunden basis.

4. Immunitet kan Ökad

Barn älskar att leka barfota. Sedan gå barfota stimulerar nervsystemet, det hjälper också till att öka de immunitet genom att göra en starkare och mindre mottagliga för sjukdomar.

5. Ökar Energi

En av fördelarna med att gå barfota på sand är att det ger dig motstånd och detta stimulerar tryckpunkter på fötterna. Du kanske tycker att det är svårt att gå på sanden i ett par dagar, men eftersom dina fötter vänjer sig, kommer du att utveckla mer styrka i benen och kroppen. Din energi kommer att öka och hålla dig aktiv under dagen. Du får samma fördelar genom att gå barfota på grus eller barfota på stenar.

6. Hjälper Menstrual och hormonella problem

När dina hormoner är inte i balans, kommer du att uppleva fysiska och psykiska problem. Kvinnor som har premenstruellt syndrom har ofta humörsvängningar, huvudvärk, magont, en vinst i vikt, akne, förstoppning, och andra frågor. Gå barfota på marken kan hjälpa till att lindra många av dessa symptom.

7. Minskar inflammation

Inflammation orsakas av skador på kroppens celler, som kan leda till komplikationer såsom cancer, åldrande, hjärtfrågor och andra problem. Gå barfota hjälper elektronerna i marken fungerar som antioxidanter och minskar inflammation i kroppen.

8. Kardiovaskulär Aktiviteten Förbättrad

Som vi diskuterade, gå barfota bidrar till att förbättra nervsystemet. Detta i sin tur bidrar till att förbättra blodcirkulationen i kroppen. Mer blodcirkulation innebär en sundare kardiovaskulära systemet.

9. Upprätthåller Blodtryck

Din stress kommer automatiskt när du går barfota som nerverna i fötterna stimuleras, släppa stress. Detta liknar när du får en zonterapi massage. Eftersom din stress kommer ner, blir blodtrycket också stabil.

10. Det rensar ditt sinne och förbättrar humöret

Om du har en hel del interna prat pågår i huvudet och lider av humörsvängningar, gå barfota i snö eller på gräsmattan kan hjälpa dig att slappna av och fokusera på nuet. Din kropp absorberar negativa elektroner genom jorden som bidrar till att skapa inom det en balanserad bioelektriska miljö.

Vanliga frågor

Du kanske fortfarande har några frågor om fördelarna med att gå barfota. Nedan följer några frågor och svar:

1. Kan du få sjukdomar från att gå barfota?

Så länge du går på en ren yta och inte på skadliga ämnen som kemikalier eller slam, det finns ingen anledning att tro att gå barfota ger dig sjukdomar. Du bör också se till att du inte har några öppna sår på fötterna när du går barfota för att undvika infektioner.

2. Har gå barfota orsaka ryggvärk?

Gå barfota inte orsakar ryggsmärtor utan minskar någon smärta som din kropp kan uppleva. Sedan gå barfota grunder kroppen och minskar fria radikaler, kan det hjälpa till att läka din ryggvärk och lossa några spända muskler.

3. Är det säkert att gå barfota på stranden?

Om du är medveten om vad som är framför dig när hon gick och undvika att trampa på vassa stenar eller glas, är det ganska säkert och hälsosamt att gå barfota på stranden.

4. Har går på gräs Förbättrar synen?

Det finns en tryckpunkt på fötterna som ansluter till nerverna i ögat. Gå barfota stimulerar denna punkt som i sin tur bidrar till bättre din syn.

Gå barfota på gräset, på stranden, eller mark bidrar till att förbättra både din mentala och fysiska hälsa genom att stärka fötterna, förbättra din nervsystemet och minska stress. Så ta bort dessa skor och ta en promenad.