De vroege symptomen van diabetes die u moet weten

Diabetes kan moeilijk te behandelen zijn. Dit is precies de reden waarom het belangrijk is om de vroege tekenen van diabetes bij vrouwen te leren kennen en het onder controle. Kijk uit voor de symptomen, zodat u de juiste stappen te nemen en te voorkomen dat de controle van uw leven. is het beter om de problemen in de kiem smoren voordat ze uit de hand lopen. Een voorbeeld van zo’n potentieel probleem is diabetes, die ook bekend staat als een stille ziekte als gevolg van de zeer milde eerste tekenen. Maar met de juiste bewustzijn en alertheid, kun je omgaan met diabetes en neem de leiding over je leven.

Het herkennen van symptomen van diabetes bij vrouwen

1. Je hebt onverklaarbaar gewichtsverlies en aanwinst

Je denkt misschien dat je verliest gewicht als gevolg van een succesvolle crash dieet. Maar wat als het komt door dompelen glucosespiegels? Als u type 2 diabetes, worden je cellen niet genoeg glucose. Je lichaam is niet in staat om calorieën effectief te gebruiken, zelfs als je eet een gezond dieet. Evenzo kan plotselinge gewichtstoename ook een waarschuwing bel zijn.

2. U krijgt ochtendmisselijkheid en overgeven

Hoewel dit is een veel voorkomende symptoom zwangerschap, is dit ook een vroeg type 1 diabetes symptoom bij vrouwen. Als u van plan bent een zwangerschap, moet u bijzondere maatregelen om problemen zoals aangeboren afwijkingen voorkomen. Maak een afspraak met uw gynaecoloog en ga voor een grondige check-up.

3. U plassen een beetje te veel

Wanneer uw lichaam niet in staat om voldoende insuline te maken, is er een teveel aan glucose. De nieren reageren vervolgens spoelen van de glucose door veelvuldig urineren. Als je naar de wc te bezoeken een beetje te vaak, moet je jezelf gecontroleerd uit te sluiten type 2 diabetes.

4. Je voelt dorstiger

Dit is een type 2 diabetes symptoom bij vrouwen. Omdat je lichaam is het elimineren van veel vocht, heeft u nog het gevoel dorst. U bent ook opgezadeld met een droge mond en droge huid als gevolg van uitdroging.

5. Je voelt de hele tijd honger

Het is niet alleen dorst dat je kampen met. Als u type 2 diabetes, kan je lichaam niet genoeg insuline om glucose om je cellen te brengen. En wanneer je lichaam geen voedsel kan omzetten in glucose, je cellen weerstaan ​​insuline, wat resulteert in je hongerig en moe.

6. Je hebt wazig zicht

Wanneer u een hoog suikergehalte, de spieren van je ooglenzen werken hard om zich te concentreren. De lenzen zelf kan ook negatief worden beïnvloed wanneer diabetes niet wordt beheerd. Dit is een vroeg teken van diabetes en zijn te vinden in zowel type 1 en type 2 diabetes.

7. Uw wonden te helen trager dan normaal

De verbinding tussen vrouwen en diabetes strekt zich uit tot de vaginale gebied ook. De opbouw van glucose kan leiden tot een vermenigvuldiging van gist en bacteriën. Misschien vindt u zelf ontwikkelen van vaginale infecties, zelfs als je je best doet schoon te blijven. U kunt ook merken tragere genezing en verhoogde voetproblemen zoals schimmelinfecties, eelt en hamertenen.

Diabetes kan eng zijn, maar het hoeft niet te betekenen het einde van het leven zoals je het weet. Door het bijhouden van een horloge op uw gezondheid en alert zijn in de richting van je lichaam, kunt u te identificeren en de controle in het begin.