De voordelen van power nap en hoe je het goed doet

Terug in je middelbare school dagen kunt u hebben geslapen voor een paar minuten in de klas of werd uitgescholden door je leraar voor een dutje te vaak. Misschien moest je goede cijfers, ondanks dutten af in tussen de lessen en begon af te vragen of er een verband. Of misschien heb je gewoon het gevoel te moe tijdens de dag en kan niet lijken te uw oogleden open te houden. Gelukkig, er is een oplossing voor uw cognitieve ellende – machtsdutjes . En het verrassende waarheidswaarde ze zijn goed voor je. Waarom doen ze geven je macht? Woordspelingen terzijde, laat verkennen ze hieronder.

Wat is een Power Nap?

Een power nap is een super kort dutje dat ergens tussen de 8 tot 30 minuten duurt. het is niet alsof je ‘s middags siësta waar u dommelt voor twee of drie uur. U kunt denken aan een power nap als een soort van als een snelle snack voor je hersenen. Vraag elke succesvolle mensen of ondernemer en zij zullen u vertellen dat de reden achter hun productiviteit en topprestaties is Powernapping – het is een van de gewoonten voor succes dat bedrieglijk lijkt gewoon vanaf de eerste oogopslag.

Voordelen van machtsdutjes

Hier zijn de volgende voordelen van de macht dutjes voor beginners en voor mensen met meer ervaring in de kunst van het succesvolle dutten:

1. Verhoogt Mood en alertheid

Als u een slechte dag op het werk en wilt u de reset-knop drukt, neem een ​​power nap. U zult wakker gevoel verjongd en klaar om op alles wat op je pad komt over te nemen. Volgens de Harvard Medical School, machtsdutjes bieden u herstellende slaap en te helpen verslaan slapeloosheid.

2. verhoogt productiviteit

Uw aandachtsspanne verbetert wanneer je power nap. Dit vertaalt zich naar een verhoogde productiviteit en topprestaties op het werk. In feite, zelfs de NASA heeft een studie over dit op onderwerpen en bewezen. Als uw taak is om zich te meer dingen gedaan op het kantoor en tijd vrij te maken voor ontspanning aan het eind van de dag, krijgen een power nap – geen vragen gesteld.

3. Verbetert Energy Levels

Machtsdutjes zijn een uitstekende keuze voor het deelnemen aan taken die motorische vaardigheden te betrekken, zoals het schetsen van een nieuw stuk, piano spelen, of het werken met je handen. Sinds machtsdutjes verjongen je weg of wissen van de giftige stoffen in je hersenen, het helpt bij uw werkgeheugen en lange termijn recall ook. Je vindt jezelf het maken van goede beslissingen te nemen gedurende de dag en het behoud van kalmte als dingen moeilijk.

4. Helpt Get Slow Wave Sleep (SWS)

Slow Wave Sleep duurt ongeveer 30 minuten en machtsdutjes vallen onder fase 2 slapen, zodat u alle SWS je nodig hebt. Slow Wave Sleep verbetert uw besluitvorming vaardigheden, in het geval dat u niet wist. En als je passen in de SWS fase in de middag, krijgt het een stuk makkelijker om afdrijven in de REM-slaap ‘s nachts.

5. Verhoogt testosteron

Of u nu op zoek bent naar uw slaapkamer prestaties te verbeteren of te mager en geraspte tijdens het inpakken op spier, machtsdutjes helpen je testosteron te verhogen. Onderzoekers hebben dit bevestigd door het doen van een studie over testosterongehalte bij mannen die gedurende vier uur ten opzichte van degenen die om 8 uur geslapen geslapen. Powernapping startsein voor de release van uw Human Growth Hormone (HGH) en dat is wat je nodig hebt om spieren op te bouwen, krijgen mager, en wees je zeer fysiek best.

6. Verlaagt Stress Markers en stimuleert Immuniteit

Dutje doen is aangetoond dat stress-markers te verlagen en geven een pick-me-up om uw endocriene gezondheid. Uw noradrenaline levels omhoog gaan met een beperkte slaap en zijn verantwoordelijk voor de vecht-en-flight respons en stressvolle gevoelens. Volgens de Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, als je een power nap te nemen, je norepinefrineniveaus blijven normaal en niet te verhogen – wat betekent dat je rustig voelt en een stuk gelukkiger.

7. Dutje verbetert de reactietijd

Bij ouderen is Powernapping bekend reactietijden verbeteren en de emotionele gezondheid. En niet alleen bij ouderen, hebben de voordelen onderzocht met medisch personeel, piloten, militairen, en mensen die niet genoeg slaap krijg. In feite, kunt u een nacht van slaaptekort te keren door het nemen van meerdere machtsdutjes gedurende de dag.

8. Verhoogt Creativiteit

Heres een Secret Da Vinci gebruikt om de vier uur slapen. En hij was echt creatief. Maar we hoeven niet te worden Da Vinci aan power nap. Machtsdutjes is aangetoond dat de creativiteit te stimuleren, omdat ze het verbeteren van je motoriek en het herstel van de mentale functies. Volgens een studie door onderzoekers van de Neuroscience Meeting in New Orleans terug in 2012, een kaart op 15 personen bleek dat deelnemers die napped lieten een stijging zien in de rechter hersenhelft activiteit die verantwoordelijk is voor creativiteit en creatief denken.

Hoe te Nap macht om de vruchten te plukken?

U kunt de voordelen van machtsdutjes oogsten door het doen ze goed. Heres uw gids Powernapping om de voordelen te ervaren:

1. Stick tot 30 minuten Tops

Je hele slaapcyclus is verdeeld in 5 fasen – Fase 1 en 2 wordt gewijd aan Slow Wave Sleep en Stage 3-5 overgang naar REM (Rapid Eye Movement), dat is wanneer je begint te dromen. Betroffen fase 1 en 2, want dat is het spectrum waar de macht dutten ligt.

Ook als u verder gaan dan de 30-minuten loop je het risico klaarmaken voor REM en als je op dit moment worden onderbroken, zal u wakker gevoel suf en niet goed uitgerust. De effectieve methode is om je power nap lengte tot niet meer dan 30 minuten voor de vruchten te plukken houden.

2. Turn Off the Lights

Investeer in een slaapmasker, sommige blinddoeken of gordijnen voor uw kamer, en zorg ervoor dat er geen onderbrekingen als U bereidt zich afdrijven en maken de meeste van uw power nap duur. Als je niet recht kunnen slapen gedurende 20 tot 30 minuten, splitsen het op in 6 of 10 minuten brokken gedurende de dag.

3. Nap tussen 01:00-3:00

Dit is de tijd waren groggy of druk op een middag inzinking, waardoor het de perfecte tijd om power nap. Uw ideale power nap tijd zou moeten zijn tussen 13:00-15:00. Waarom? Omdat onze circadiaanse ritmes zegt dat op basis van onze biologische design.

4. niet Nap 3 uur voor het slapen gaan

Omdat dit uw slaap schema in de war zal gooien en laat je gevoel slaap beroofd, moe en chagrijnig de volgende dag. Als u dutje doet, zorg ervoor om het te passen in de weg voor de 3-uur merk voor het slapen gaan – zelfs als u de 1:00-03:00 venster missen.

5. Gebruik een alarm of een timer

Als theres niemand om je wakker wordt, een timer instellen. Het helpt en waren er zeker van dat.

6. Gebruik White Noise of Muziek van de Slaap

Hier krijg je een mooi paar van ruisonderdrukkende hoofdtelefoons en spelen witte ruis of slapen muziek tracks mee. Dit zal bijdragen aan het creëren van een Powernapping omgeving en als uw huis is te luidruchtig, krijgen een paar oordopjes en vraag iemand om je wakker wordt na de 30 minuten mark (als die persoon betrouwbaar). Er zijn ook slapen apps beschikbaar voor de Android en iOS deze dagen die laat je een knop drukken en laat je snooze off – je wakker zodra uw dutje is voorbij.

Machtsdutjes Arent mystieke of magische elementen. Zij hebben is wetenschappelijk bewezen te werken en er is een hele gemeenschap gewijd aan het bestuderen en dit concept verkennen ook. In feite, machtsdutjes vallen onder de motorkap van polyfasische slapen en genieën uit de Renaissance waren meesters van deze slapende methode. Nou, het goede nieuws is – nu weet je wat het is en hoe je het werk voor je. Houd in gedachten dat elke persoon uniek is wat betekent dat uw power nap timings of omgeving zal verschillen. De sleutel mee te nemen is aan te passen in een dag dat het voor u werkt.