De voedingswaarde en de voordelen voor de gezondheid van de melk

Melk wordt veel gegeten in India. Je zorgt ervoor dat uw kind een glas melk per dag; soms, je drinkt te duidelijk of deze toevoegen aan uw thee. Het drinken van melk heeft verschillende voordelen. Het drinken van melk is de sleutel tot het opbouwen van sterke en gezonde botten. Dus, erachter te komen waarom het drinken van melk zo belangrijk is. Lezen om erachter te komen de voordelen ervan.

Nutritional Content in melk

Hieronder geven we een vergelijking tussen de drie verschillende soorten melk plus wat melk voedingswaarde-informatie van koemelk, buffels melk en geitenmelk te tekenen.

Hoe kan Milk uw gezondheid ten goede

Als je niet gelooft dat de consumptie van melk is goed voor uw welzijn en lichamelijke / geestelijke gezondheid, dan zijn hier een paar melk voeding feiten om het te steunen.

1. Het helpt u aan uw voedingsbehoeften

Gewoon een 8-ounce portie melk in uw maaltijden is genoeg om uw dagelijkse dosis vitamine D, calcium en vitamine B12 krijgen – de drie essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt. Milk biedt u ook met andere essentiële voedingsstoffen, zoals mineralen, eiwitten, antioxidanten en gezonde vetzuren.

2. Het houdt je gezond

Melk is geen gewone drank. Er is een reden waarom atleten en andere mensen zweren erbij. Het heeft alle negen essentiële aminozuren, wat het een compleet eiwit drank. In het geval u niet wist, gras gevoede koeien melk bevat zelfs geconjugeerd linolzuur en omega-3 vetzuren, die beide zijn gemeld voor een groot aantal cognitieve en fysieke voordelen voor de gezondheid te bieden.

3. Het versterkt je botten

Calcium is een belangrijke voedingsstof die nodig is voor een sterke en gezonde botten. Een 8-ounce glas melk, dus voldoet aan uw ADH voor deze voedingsstof gemakkelijk zonder vulling je maag. Melk en andere zuivelproducten voorkomen ook botziekten zoals osteoporose. Consumeren melk kan deze ziekte te voorkomen. Melk en zuivelproducten bevatten calcium in overvloedige hoeveelheden en kan je hersenen te versterken. Als u buffalo melk vergelijken voedingswaarde met koeien melk, vindt u het voormalige heeft meer calcium gehalte aanwezig in het.

4. zorgt ervoor dat uw RBC in Check

Vitamine B-12-deficiëntie is een van de voorkomende oorzaak van bloedarmoede, slecht geheugen, en soms zelfs hartproblemen (in ernstige gevallen). Naast het produceren RBC en transporteren zuurstof naar uw zenuwweefsels, deze voedingsstof is essentieel voor algemeen welzijn. Simpel gezegd, kun je niet leven zonder B12. En melk en andere zuivelproducten kunnen voldoen aan uw calcium eisen.

5. Geeft u Vitamine D

Vitamine D is bekend als de zon vitamine. Het is een in vet oplosbare vitamine die helpt bij de opname van calcium en ondersteunt het immuunsysteem. Gebrek aan vitamine D in je lichaam kan invloed hebben op uw gezondheid van de botten. Maar niet getreurd, want u kan helpen uw vitamine D-eisen. Melk is een uitstekende bron van vitamine D; Het regelt ook de opname van calcium en fosfor in het lichaam, die beide nodig zijn voor sterke en gezonde botten. Daarnaast wordt vitamine D ook bekend om depressie af te weren, te voorkomen hart-en vaatziekten, en het vergroten van gewichtsverlies.

6. Houdt Your Heart Health in Check

Melk voorkomt en vermindert het risico op hartziekten. Melk is een uitstekende bron van geconjugeerd linolzuur en omega-3 vetzuren die helpen het risico op hart-en vaatziekten en diabetes te verminderen.

7. levert u Protein

Eiwit is een belangrijk element dat helpt spiermassa op te bouwen en te helpen een persoon sneller herstellen na het sporten. Het is ook essentieel voor de productie van hormonen in het lichaam. En heres een verrassing – melk geeft je 8 gram hoogwaardige eiwitten met slechts een 8-ounce portie. Als je honger hebt de hele tijd, voeg eiwitrijke voedingsmiddelen aan uw dieet, in het bijzonder melk.

8. Het kan helpen om depressie Away

Het drinken van melk kan helpen bij de productie van serotonine hormonen in je lichaam; serotonine hormoon wordt geassocieerd met de stemming en slaap. Het tekort aan vitamine D is gekoppeld aan depressie en vermoeidheid, maar het drinken van melk kan helpen, omdat het voldoet aan uw vitamine D-eisen. Door het drinken van melk, kunt u vitamine D-deficiëntie op afstand te houden en dus depressie.

9. Houdt uw energie niveaus High

Melk is een geweldige bron van riboflavine. Riboflavine helpt uw ​​lichaam meer energie produceren door het afbreken van koolhydraten, eiwitten en vetten. Aangezien het is een in water oplosbare vitamine, moet je het elke dag. Het helpt ook zuurstof naar de verschillende interne organen te dragen en dus houden ze functioneren.

10. Voldoet uw calorie-eisen

Deze gaat is voor de mensen die moeite hebben met het eten van veel te hebben. Als u nodig hebt om uw dagelijkse behoefte aan calorieën te voldoen, maar er niet in slagen om dit te doen omwille van uw eetgewoonten, drink dan melk. Melk kan u voorzien van calorieën en een goede balans van andere voedingsstoffen te houden.

Voorzorgsmaatregelen te overwegen bij het consumeren van melk

Zorg ervoor dat u de volgende voorzorgsmaatregelen te nemen voordat het consumeren van melk.

1. Ga voor Plant-Based

Als u veganistisch of lactose-intolerant zijn, hier is het goede nieuws – er zijn op basis van planten opties die er zijn. U kunt kiezen voor amandelmelk, sojamelk, kokosmelk, en cashew melk.

2. Beperk uw verbruik

Gewoon omdat melk gezond is en zorgen voor veel voedingsstoffen betekent niet dat je te veel melk te drinken. Matiging is de sleutel, omdat het doet inpakken vetgehalte en als je probeert om gewicht te verliezen en spieren op te bouwen, bijhouden hoeveel je verbruikt op basis van voedingswaarde-informatie.

3. Houd uw gezonde spijsvertering in Check

In vroeger dagen, koeien melk op voorwaarde dat u met een heleboel goede gut-gezonde bacteriën. Maar met de komst van de pasteurisatie praktijken, dat alles goed spul is verwijderd, wat betekent dat je niet de gerapporteerde spijsvertering voordelen te krijgen. Ook hoger vetgehalte in de melk die u kiest maakt het moeilijk voor je lichaam om het te verwerken.

Milk biedt verschillende voordelen en helpt u fit en actief te blijven. Het geeft u uw dagelijkse dosis energie en levert uw lichaam met essentiële voedingsstoffen die je nodig hebt. Het toevoegen van een glas melk om uw maaltijden zal niet alleen sterk en gezond te maken, maar het zal ook uw stemming te verbeteren en houden u in goede gezondheid. Dus, drink een glas melk per dag en fit te blijven.