De vitenskapelig bevist fordelene med å sove uten pute

Puter har blitt en integrert del av våre søvn tilbehør. Og det er ikke overraskende fordi de blir introdusert for oss helt fra ung alder. Hvis en person blir vant til å sove med hodet på en pute, er det vanskelig for dem å sovne uten en pute. Men spørsmålet er, er puter veldig gunstig? Har de hjelpe oss med å sove bedre eller forbedre vår helse eller ville det være bedre å bli kvitt dem?

15 utrolige fordeler av å sove uten pute

Sove uten pute kan være svært gunstig for helsen. Vi vet at hvis du er vant til å sove med hodet på en pute, vil det være vanskelig for deg å gi det opp, (du kan ikke sove lyd for et par netter) – men når du vet fordelene, vil du kanskje revurdere . Her er der sove uten pute kan være til nytte for deg på flere måter:

1. Hindrer Back Pain

Dårlig holdning er den viktigste grunnen til at så mange mennesker lider av ryggsmerter, og en av de viktigste årsakene til dårlig holdning er feil pute valg. Noen mennesker velger puter som arbeider mot den naturlige kurven av ryggraden, noe som resulterer i mer krumning av ryggraden. Sove uten en pute er mye bedre for deg tilbake enn å sove med feil pute.

2. forebygge nakkesmerter

Når vi sover, bør vår hals være parallelt tråd med madrassen. Men når vi sover med hodet på en pute, er vårt hode enten presser nakken oppover eller er bøyd ned, som er en av årsakene til frustrerende nakkesmerter. En feil pute kan forverre din sovestilling, noe som er grunnen til at du bør prøve å sove uten pute. Uten en pute, vil hodet hvile i en naturlig stilling, og det vil også hindre nerveskader. Videre vil det også slappe anstrengte nakkemusklene.

3. Hindrer Acne og rynker

Når du sover med en pute, mange mennesker har en vane å sove på den ene siden, med ansiktene deres hviler på puten. En putevar er en yngleplass for bakterier, og hvis du sove med den ene siden av ansiktet, kan det bli overført til ansiktet ditt. Dette kan føre til kviser og akne. Du kan også få rynker, som de er forårsaket av trykket av hodet hvilende på puta hele natten lang.

4. Forbedrer Bone Alignment

Den daglige stresset påvirker ulike mennesker på ulike måter, og avhenger av deres holdning også. Sove uten pute vil bidra til å redusere virkningene av dette og bringe din holdning tilbake til det normale.

5. Hindrer Stress

Sove med en feil pute kan forstyrre søvnen din siden du kan holde endre din posisjon. Og hvis du ikke får en god natts søvn, kanskje du har en tendens til å være mer irritabel og stresset ut i løpet av dagen. Men uten en pute, vil du sove bedre. Med forbedring i kvaliteten på søvnen din, vil stressnivået naturlig avta.

6. Hindrer Insomnia

Sove uten pute kan forbedre kvaliteten på søvnen din. Hvis du våkner opp midt på natten eller er Insomniac, prøve å sove uten pute, vil du Jon Blund ganske raskt.

7. Det kan forbedre energinivået

Vi vet at du tenker, hvordan kan sove uten pute forbedre energinivået? Vel, det er ingen direkte sammenheng, men det kan. Når du gir opp puter, vil du ikke lenger opplever smerter i rygg og nakke. Kroppen din vil få den nødvendige hvile den trenger og du vil sove bedre. Og på grunn av søvnkvalitet og rikelig hvile, vil du våkne opp neste dag godt uthvilt og energisk. En god natts søvn kan ha en mirakuløs effekt på kroppen din.

8. øker kreativiteten og Minne

Kvalitet søvn kan forbedre seg kreativitet og hukommelse. Våre sinn bruker den tiden vi sover for å sortere gjennom all informasjon som den lagrer i løpet av dagen. Jo bedre du sover, jo bedre er dette gjort, og jo bedre hukommelsen er. Når du sover uten pute, sover du bedre og kroppen får rikelig hvile. Og en god natts søvn kan gjøre underverker for din mentale og fysiske helse.

9. Reduserer Allergi

Mange mennesker har en støv allergi, og sove på putevar og puter som ikke endres regelmessig kan forverre allergi. Bakterier, støv, skitt og andre ting har en tendens til å bosette seg på og ned i puten over tid, og når det kommer i kontakt med ansiktet og puster inn så nær, kan det forverre allergier. Ingen puter vil bety færre sjanser for allergier konstituert.

10. Forbedrer arbeidsstillingen

Når du sover på puter som er for tykke, blir halsen presset inn i en kurve som blir permanent over tid. Dette påvirker din holdning. Sove uten pute kan forbedre din holdning.

11. Hindrer Flat hodet syndrom

Når en babys hode blir flat på den ene siden på grunn av unaturlig stilling av å sove på en pute, det kalles Flat hodet syndrom. Ved ikke å gi en pute til babyen din, vil han sove i en naturlig posisjon og forhindre at barnet utvikler flatt hode syndrom.

12. Hindrer Depresjon

Sove uten pute gir deg bedre søvn, så hvis du unngå bruk av en pute, vil du redusere sjansene for å bli deprimert. Ikke får nok søvn kan ødelegge humøret ganske raskt i løpet av dagen, noe som kan føre til depresjon i det lange løp. Ved å gi opp puter, kvaliteten på søvn med bedre og humøret blir bedre, og det vil bli færre sjansene for at du får deprimert.

13. Hjelper å reparere skadede celler

Når vi sover om natten, kroppen vår helbreder og reparerer skadde celler. Med avbrutt søvn, får healing og reparere prosessen berørt. Ved å sove uten pute, bedrer søvnkvalitet, og kroppen får en sjanse til å helbrede seg selv.

14. Hindrer kvelning i babyer

Noen ganger når en baby har for mange puter eller puter som er galt for ham eller henne, kan ulykker skje. En baby kan kveles under puten eller kan skade nakken hvis det blir avgjort i en merkelig posisjon. Babyen vil få bedre søvn uten pute.

15. reduserer risikoen for sykdommer

Å få en god mengde søvn sikrer at produksjonen av melatonin og kortisol i kroppen forblir stødig. Kortisol kan hjelpe kroppen å bekjempe kreftceller hvis de er i god tilførsel og i sunn tilstand. Dette er grunnen til å få god søvn uten pute kan hjelpe i forebygging av mange sykdommer og plager.