De vetenskapligt bevisade fördelarna med att sova utan en kudde

Kuddar har blivit en integrerad del av vår sömn tillbehör. Och det är inte förvånande eftersom de introduceras till oss redan från unga år. Om en person vänjer sig att sova med huvudet på en kudde, är det svårt för dem att somna utan en kudde. Men frågan är, är kuddar verkligen bra? Har de hjälper oss att sova bättre eller förbättra vår hälsa eller skulle det vara bättre att bli av med dem?

15 Incredible Fördelar med Sleeping Utan en kudde

Sova utan en kudde kan vara mycket fördelaktigt för din hälsa. Vi vet om du är van vid att sova med huvudet på en kudde, kommer det att bli svårt för dig att ge upp, (du kanske inte sova ljud för några nätter) – men när du vet fördelarna, kanske du vill tänka . Här finns flera sätt på vilka sova utan en kudde kan vara till nytta för dig:

1. Förhindrar Back Pain

Dålig hållning är den främsta anledningen till att så många människor lider av ryggsmärtor och en av de främsta orsakerna till dålig hållning är fel kudde val. Vissa människor väljer kuddar som arbetar mot den naturliga kurvan av deras rygg, vilket resulterar i mer krökning av ryggraden. Sova utan en kudde är mycket bättre för dig tillbaka än att sova med fel kudde.

2. Förhindrar Neck Pain

När vi sover, bör vår hals vara i parallell inriktning med madrassen. Men när vi sover med huvudet på en kudde, är vårt huvud antingen skjuter halsen uppåt eller böjde sig ner, vilket är en av orsakerna till frustrerande nacksmärta. En felaktig kudde kan förvärra din sovande hållning, vilket är varför du bör försöka sova utan en kudde. Utan en kudde, kommer huvudet vila i en naturlig ställning och det kommer också att förhindra nervskador. Dessutom kommer det också att slappna av spända nackmuskler.

3. Förhindrar Acne och rynkor

När sova med en kudde, många människor har en vana att sova på ena sidan, med ansiktet vilande på kudden. Ett örngott är en grogrund för bakterier, och om du sover med ena sidan av ansiktet, kan det bli överförts till ditt ansikte. Detta kan resultera i finnar och akne. Du kan också få rynkor, eftersom de orsakas av trycket av huvudet vilar på kudden hela natten lång.

4. Förbättrar Bone Alignment

Den dagliga grind påverkar olika människor på olika sätt, och även beroende på deras hållning. Sova utan en kudde kommer att bidra till att minska effekterna av detta och ta med din hållning tillbaka till det normala.

5. Förhindrar Stress

Sova med fel kudde kan störa din sömn eftersom du kan hålla ändra din position. Och om du inte får en god natts sömn, kanske du tenderar att vara mer irriterad och stressad under dagen. Men utan en kudde, kommer du att sova bättre. Med den förbättrade kvaliteten på din sömn, kommer din stress naturligt minska.

6. Förhindrar Insomnia

Sova utan en kudde kan förbättra kvaliteten på din sömn. Om du vaknar upp mitt i natten eller sömnlös, försöka sova utan en kudde, Du slappnar av ganska snabbt.

7. Det kan förbättra din energi nivåer

Vi vet att du tänker, hur kan sova utan en kudde förbättra energinivåer? Tja, det finns inget direkt samband, men det kan. När du ger upp kuddar, kommer du inte längre upplever smärta i rygg och nacke. Din kropp kommer att få önskad vila den behöver och du kommer att sova bättre. Och på grund av sömn och gott vila, kommer du vaknar upp nästa dag väl utvilad och energisk. En god natts sömn kan ha en mirakulös effekt på kroppen.

8. Förbättrar kreativitet och minne

Sömn kan förbättra dem kreativitet och minne. Vårt sinne använder den tid som vi sover för att sortera igenom all information som den lagrar under dagen. Ju bättre du sover, desto bättre detta görs, och ju bättre ditt minne är. När sover utan en kudde, sover du bättre och din kropp blir gott om resten. Och en god natts sömn kan göra underverk för din mentala och fysiska hälsa.

9. Minskar Allergier

Många människor har en damm allergi, och sova på örngott och kuddar som inte byts regelbundet kan förvärra allergi. Bakterier, damm, smuts och andra saker tenderar att sätta sig på och in i kudden över tiden, och när det kommer i kontakt med ansiktet och andas in så nära, kan det försämra din allergi. Inga kuddar kommer att innebära färre chanser att allergier agerar upp.

10. Förbättrar din hållning

När du sover på kuddar som är för tjock, får halsen skjuts in i en kurva som blir permanent över tiden. Detta påverkar din hållning. Sova utan en kudde kan förbättra din hållning.

11. Förhindrar Flat Head Syndrome

När en babys huvud blir platt på ena sidan på grund av den onaturliga ställning att sova på en kudde, det kallas Flat Head Syndrome. Genom att inte ge en kudde till ditt barn, kommer han att sova i en naturlig position och förhindra att barn från att utveckla platt huvud syndrom.

12. Förhindrar Depression

Sova utan en kudde ger bättre sömn, så om du undviker att använda en kudde, kommer du minska dina chanser att få deprimerad. Inte få tillräckligt med sömn kan förstöra ditt humör ganska snabbt under dagen, vilket kan leda till depression i det långa loppet. Genom att ge upp kuddar, din sömnkvalitet med att förbättra och ditt humör kommer att bli bättre, och det blir färre chanser du få deprimerad.

13. hjälper till att reparera skadade celler

När vi sover på natten, vår kropp läker och reparerar eventuella skadade celler. Med avbruten sömn, blir helande och reparera process påverkas. Genom att sova utan en kudde, förbättrar din sömnkvalitet och din kropp får en chans att läka sig själv.

14. Förhindrar Kvävning i bebisar

Ibland när ett barn har alltför många kuddar eller kuddar som är fel för honom eller henne, kan olyckor inträffa. En baby kan kvävas under kudden eller kan skada halsen om det blir bosatte sig i en udda position. Ditt barn kommer att få bättre sömn utan en kudde.

15. Minskar risken för sjukdomar

Att få en bra mängd sömn gör att produktionen av melatonin och kortisol i kroppen förblir stadig. Kortisol kan hjälpa kroppen kampen mot cancerceller om de är i god tillgång och friskt tillstånd. Detta är anledningen till att få god sömn utan en kudde kan hjälpa till att förebygga många sjukdomar och krämpor.