De Top 7 essentiële oliën voor angst

Etherische oliën hebben er al eeuwen, daterend zover Bijbelse dagen toen Jezus werd gezalfd met wierook en mirre op zijn geboorte. Ze zijn gebruikt sinds de oudheid in verschillende culturen, waaronder China, Egypte, India en Zuid-Europa. Sommige essentiële oliën zijn zelfs toegepast op de dood als onderdeel van het balsemen. We weten dit omdat resten zijn gevonden in graven dateren meer dan 2.000 jaar oud! Etherische oliën zijn ook overwegend in aromatherapie, dat werd voorgeschoten door de Franse chirurg Jean Valnet, die leerde dat de essentiële oliën traktatie soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog zou kunnen helpen – een tijd waarin de medicijnen waren schaars.

De schoonheid van etherische oliën is dat ze natuurlijk, gewonnen uit bloemen, bladeren, schors of wortels van planten. Hoewel het best om ervoor te zorgen dat u pure essentiële oliën te gebruiken, wat betekent oliën die niet met chemicaliën of additieven verdund, kunnen ze de broodnodige hulp en genezing te bieden voor een verscheidenheid van aandoeningen, waaronder als een natuurlijke remedie voor angst .

Beste Etherische oliën voor angst

Angst is een zware strijd om dag in dag uit geconfronteerd, waardoor het hebben van een natuurlijke oplossing, zoals een etherische olie melange, important.In een recente 2014 studie van het American College of Healthcare Sciences, werden 58 hospice patiënten bepaalde hand massages ooit per dag gedurende één week met een essentiële olie mix in 1,5 procent verdunning met zoete amandelolie. De essentiële oliemengsel bestaande uit deze essentiële oliën in gelijke verhoudingen van bergamot, wierook en lavendel. Alle patiënten die de aromatherapie handmassage ontvangen gemeld minder pijn en depressie, te concluderen dat aromatherapie massage met deze essentiële olie mengsel wordt effectiever voor pijn en depressie beheer dan alleen massage.

Hier zijn enkele van de beste essentiële oliën voor angst:

1. Lavendel ( Lavandula angustifolia )

Beschouwd als de meest voorkomende essentiële olie, lavendelolie voordelen omvatten het hebben van een kalmerend, ontspannend effect. Het wordt beschouwd als een zenuwstelsel herstellende en helpt bij innerlijke rust, slaap, rusteloosheid, prikkelbaarheid, paniekaanvallen, nerveuze maag en algemene nerveuze spanning.

Het handboek van etherische oliën: Science, Technology, and Applications, Second Edition stelt dat er een aantal klinische proeven met het inademen van essentiële olie van lavendel, dat een aan te geven zijn geweest vermindering van stress en angst. Een studie met orale essentiële olie van lavendel via capsules bleek dat de hartslag variatie aanzienlijk toegenomen in vergelijking met de placebo tijdens het kijken naar een angstwekkende film. Dit suggereerde dat lavendel had anxiolytische effecten.

Verder onderzoek toont lavendel mogelijkheid om lagere angst bij patiënten die een coronaire bypassoperatie en in mensen een bezoek aan de tandarts.

2. Rose ( Rosa damascena )

Een van de voordelen van de essentiële olie van roos is het is zeer de afwikkeling van de emotionele hart en misschien wel de tweede meest populaire na lavendel voor het verlichten van angst en depressie, helpen met paniekaanvallen, verdriet en shock. In de studie van vrouwen die zwanger voor het eerst gepubliceerd in het waren Iraanse Rode Halve Maan Medical Journal , een groep vrouwen werd ontvangen op 10 minuten inademing en voetbad met olie steeg, kreeg een andere groep 10 minuten warm-water voetbad, en ze waren in vergelijking met een controlegroep. De resultaten toonden aan aromatherapie en voetbad vermindert de angst in een actieve fase in nullipara.

3. Vetiver ( Vetiveria zizanioides )

Vetiver olie heeft een rustige, aarding en geruststellend energie, vaak gebruikt in trauma te helpen met zelfbewustzijn, kalmte, en stabilisatie. Een zenuwstelsel tonic, vermindert nervositeit en overgevoeligheid en is ook nuttig bij paniekaanvallen en shock. Een studie gepubliceerd in Natuurlijk Product Research onderzoek naar de angst-achtig gedrag bij ratten concludeerde dat vetiver olie nuttig zijn bij het verlagen van angst-effecten, maar meer onderzoek is nodig om deze bevinding te bevestigen kunnen zijn.

4. Ylang Ylang ( Cananga odorata )

Deze populaire essentiële olie kan de behandeling van angst en depressie als gevolg van de kalmerende en uplifting effecten. Ylang ylang helpt met vrolijkheid, moed, optimisme en kalmeert angst. Het kan hart agitatie en nerveuze hartkloppingen kalmeren en is een matig sterk kalmerende, die kunnen helpen met slapeloosheid.

In een studie uit 2006, uitgevoerd door Geochang Provinciale Hogeschool in Korea, met behulp van ylang-ylang olie, samen met bergamot en lavendelolie, een keer per dag gedurende vier weken verminderd psychologische stress reacties en serumcortisolspiegels, evenals de bloeddruk van klanten met essentiële hypertensie. Wees voorzichtig bij het gebruik van ylang-ylang, omdat het sensibiliserende of irriterend voor de huid kan zijn; Vermijd het gebruik onder omstandigheden van lage bloeddruk.

5. bergamot ( Citrus bergamia )

Bergamot wordt vaak gevonden in Earl Grey thee en heeft een opvallende bloemen smaak en aroma. Bergamot olie is kalmerend en vaak gebruikt om depressie te behandelen door middel van energie; maar het kan ook helpen met slapeloosheid veroorzaken ontspanning en vermindering van agitation.It is bewezen dat corticosteron reactie op stress bij ratten te verminderen, en een andere interessante studie uitgevoerd in 2011 veronderstelt dat het toepassen van blended essentiële olie die is voorzien van bergamot aan de deelnemers helpt bij de behandeling van depressie of angst. De gemengde etherische olie bestond uit lavendel en bergamot olie.

In vergelijking met de placebo, gemengd etherische olie veroorzaakt aanzienlijke natuurlijke manieren om de bloeddruk te verlagen en hartslag, en deelnemers aan de gemengde etherische olie-groep beoordeeld zichzelf als rustiger en meer ontspannen dan de controlegroep. Bergamot is over het algemeen veilig, maar het is photosensitizing, wat betekent dat het risico van verbranding door de zon en huiduitslag te verhogen. Het is het beste om gebruik te maken binnen 12 uur na blootstelling aan de zon te vermijden.

6. kamille ( Chamaemelum nobile )

Een rustige, kalmerende geur, kamille voordelen innerlijke harmonie en vermindert prikkelbaarheid, overdenken, angst en bezorgdheid. Een verkennende studie uitgevoerd aan de Universiteit van Pennsylvania School of Medicine aan de antidepressieve werking in kamille bleek dat deze essentiële olie een klinisch betekenisvolle antidepressieve activiteit die plaatsvindt in aanvulling op de eerder waargenomen anxiolytische activiteit kan bieden.

Een andere studie gepubliceerd door het Nationaal Centrum voor complementaire en Integrative Health vond dat kamille capsules is aangetoond dat symptomen van angst te verlichten. Kamille olie is over het algemeen veilig, met uitzondering van enkele kleine kans op allergie, vooral met iedereen die een allergie voor ambrosia heeft.

7. wierook ( Boswellia carteri of Boswellia sacra )

Wierook is zeer geschikt voor de behandeling van depressie en angst, omdat het zorgt voor een kalmerende en rustige energie en spirituele aarding. In aromatherapie, het helpt verdiepen meditatie en de geest tot rust. Gemengd met bergamot en lavendelolie in een verhouding 1: 1 in een aroma handmassage, werd wierook gevonden om een positief effect op pijn en depressie bij hospice patiënten met terminale kanker in een Keimyung University studie in Korea hebben.