De tidiga symptom på diabetes som du bör veta

Diabetes kan vara svåra att hantera. Det är precis därför det är viktigt att känna till tidiga tecken på diabetes hos kvinnor och få den under kontroll. Se upp för symptom så att du kan ta de rätta stegen och hindra den från att kontrollera ditt liv. det är bättre att kväva problem i sin linda innan de går över styr. Ett sådant potentiellt problem är diabetes, som också är känd som en tyst sjukdom på grund av dess mycket milda första tecknen. Men med rätt medvetenhet och vakenhet, kan du ta itu med diabetes och ta ansvar för ditt liv.

Erkänner symptom på diabetes hos kvinnor

1. Du har oförklarlig viktminskning och vinst

Du kanske tror att du förlorar vikt på grund av en framgångsrik crash diet. Men om det är på grund av att doppa glukosnivåer? Om du har typ 2-diabetes, är dina celler inte får tillräckligt med glukos. Din kropp inte kan använda kalorier effektivt även om du äter en hälsosam kost. På samma sätt kan plötslig viktökning också vara en varningsklocka.

2. Du får graviditetsillamående och kräkningar

Även om detta är ett vanligt graviditet symptom, är detta också en tidig typ 1-diabetes symptom hos kvinnor. Om planerar du en graviditet, måste du vidta särskilda åtgärder för att förhindra problem såsom fosterskador. Boka tid med din gynekolog och gå för en grundlig kontroll.

3. Du kissar lite för mycket

När kroppen inte kan göra tillräckligt med insulin, det finns ett överskott av glukos. Njurarna reagerar sedan att spola ut glukos genom täta urinträngningar. Om du måste besöka loo en smula alltför ofta, bör du skaffa dig kontrolleras för att utesluta typ 2-diabetes.

4. Du känner törstigare

Detta är en diabetes symptom hos kvinnor typ 2. Eftersom kroppen är att eliminera en hel del vätska, har du kvar känslan törstigare. Du är också belastas med en torr mun och torr hud på grund av uttorkning.

5. Du känner dig hungrig hela tiden

Det är inte bara törstar att du brottas med. När du har typ 2-diabetes, kan din kropp inte producerar tillräckligt med insulin för att få glukos till dina celler. Och när kroppen inte kan omvandla mat till glukos, dina celler motstå insulin, vilket resulterar i att du känner dig hungrig och trött.

6. Du har dimsyn

När du har höga blodsockernivåer, musklerna i ögat linser arbetar hårt för att fokusera. Linserna själva kan också påverkas negativt när diabetes inte hanteras. Detta är ett annat tidigt tecken på diabetes och kan hittas i både typ 1 och typ 2 diabetes.

7. Dina sår läker långsammare än vanligt

Kopplingen mellan kvinnor och diabetes sträcker sig till vaginala området också. Uppbyggnaden av glukos kan leda till en förökning av jäst och bakterier. Du kan hitta dig själv att utveckla vaginala infektioner, även om du gör ditt bästa för att hålla ren. Du kan också märka långsammare läkning och ökad fotproblem som svampinfektioner, förhårdnader och hammartå.

Diabetes kan vara skrämmande, men det behöver inte betyda slutet av livet som du vet det. Genom att hålla ett öga på din hälsa och vara uppmärksam mot din kropp, kan du identifiera och styra den från början.