De symptomen van stress die je moet op de hoogte

Stress is iets wat iedereen ervaringen in hun dag-tot-dag leven. Van het nemen van nieuwe verantwoordelijkheden op zich ontslagen of gaan door middel van grote gebeurtenissen in het leven, alles kan ons benadrukken. Het is de onzichtbare pull of unnoticeable emotionele reacties die reizen door het hele lichaam en betekenen dat je hele wezen.

Wat is stress?

Ons lichaam heeft een vecht- of vluchtreactie. Wanneer geactiveerd, wordt cortisol vrijgegeven en paniek stakingen. Stress is wat wij noemen onder de overkoepelende term voor gevoelens van angst, verdriet, paniek, verlies van eigenwaarde, en elke emotie die negatief of slopende. het is eigenlijk onze bodysreactie om elke verandering die reactie of aanpassing vereist.

Tekenen en symptomen van stress

Stress manifesteert naast andere gezondheidsproblemen en kan verantwoordelijk zijn voor afbreuk te doen aan de kwaliteit van je leven op verschillende manieren. Soms lijkt het op een subtiele manier zoals plotselinge milde pijn en pijn, terwijl in andere gevallen, wordt het heel duidelijk wanneer u flauwvalt van migraine. Wel zijn bespreking van enkele van de meest voorkomende symptomen van stress hieronder en u vertellen wat om op te letten.

Emotioneel

De emotionele tekenen en symptomen van stress zijn:

 • Een frustratie die is voorbij woorden, boosheid en stemmingswisselingen.
 • Gevoel overweldigd door emoties of een gevoel van urgentie, waar het beheersen situaties betreft.
 • Obsessief over het verkrijgen of de controle te verliezen.
 • Niet in staat kalm en rustig te blijven voor lang, altijd een behoefte te vragen of debat elke actie.
 • Het vermijden van sociale contacten en het isoleren van jezelf.
 • Gevoel schuldig of gevoelens van waardeloosheid en wanhoop.
 • Depressie en overweldigende angst.

fysiek

De fysieke tekenen en symptomen van stress zijn:

 • Verlies van libido of lage seksuele drang.
 • Incontinentie en onregelmatige stoelgang.
 • Diarree.
 • Slapeloosheid.
 • Gebrek aan eetlust.
 • Voortijdige ejaculatie en chronische erectiele dysfunctie (ED) zijn fysieke symptomen van stress bij mannen.
 • Hoofdpijn en migraine.
 • Spijsverteringsproblemen.
 • Tandenknarsen of klemmen je kaak hard.
 • Pijn in de borst en andere symptomen van stress op het hart als hartkloppingen.
 • Onregelmatige hartslag.
 • De spanning in de spieren en pijn in de botten / gewrichten.
 • Droogte in de mond.
 • Heeft u problemen met slikken.
 • Lethargie.
 • Gebrek aan energie of demotivatie.

cognitieve

De cognitieve tekenen en symptomen van stress zijn:

 • Zich ongerust maakt de hele tijd.
 • Geheugenverlies.
 • Mentale verlamming of het krijgen van bevroren.
 • Verminderde oordeel.
 • Omdat het negatieve en het gevoel naar beneden over alles.
 • Gebrek aan organisatie en coördinatie.
 • Constant paniek.
 • Overthinking of blazen dingen buiten hun proporties.

Gedragsmatig

De gedragsmatige tekenen en symptomen van stress zijn:

 • Gebruik van drugs of drugsmisbruik.
 • Plotselinge veranderingen in gedrag naar anderen.
 • Snijden uzelf of self-verminkende.
 • Het consumeren van alcohol of overmatig drinken.
 • Uitstellen en ontsnappen werk.
 • Gebrek aan eetlust of te veel eten tendensen.
 • Nagelbijten.
 • Friemelen en heen en weer lopen voortdurend.

Afgezien van deze, zijn er een paar andere symptomen van stress die over het algemeen worden genegeerd omdat ze gemeen:

hoofdpijn

Het hebben van een hoofdpijn is een symptoom van stress. Het omvat spanningshoofdpijn die worden beschreven als een kloppend gevoel op je voorhoofd. Het is bijna alsof iemand stevig omwikkelen van je voorhoofd met een band. Naast hoofdpijn, kunt u migraine te krijgen en black-out wanneer ze ondraaglijk geworden.

Low-kwaliteit van de slaap

Als je slaapt veel en je nog steeds het gevoel dat je niet achterom rustte, is het misschien als gevolg van stress. Te veel stress leidt tot slapeloze nachten en kunnen slapeloosheid te veroorzaken.

Verkoudheid en griep

Uw reactie van het immuunsysteem verlaagt wanneer uw stress niveaus zijn hoog en vice versa. Dit betekent dat je meer kans op het krijgen van een verkoudheid of griep. U kunt ook vaker dan je verwacht ziek.

Betrokken Oordeel

Angst is gezond wanneer het in kleine hoeveelheden, omdat het je instinct om te overleven, maar als U ondervindt angstige gevoelens voor geen enkele reden of worden overweldigd voelt, is het misschien als gevolg van stress. Te veel angst leidt tot wat we vaag denken of vertroebeld oordeel te bellen. Je zal een harde tijd maken van de juiste oproepen wanneer kritieke situaties ontstaan ​​hebben. De klinische term voor overmatige angst is gegeneraliseerde angststoornis.

Verlies van interesse in seks

Seks is een vorm van zelfexpressie en het delen van affectie met je partner. Wanneer je door chronische stress, kunt u een soort van afsluiting met je partner te voelen. Dit leidt tot een verlies van interesse of een lage seksuele drang, waardoor je libido en seksuele prestaties beïnvloeden.

Veranderingen in het gedrag

Je mag jezelf merken minder sociale of niet bereid zijn vriendelijk en open met anderen te zijn. Misschien heb je zelfs terug te trekken uit sociale instellingen en blijven opgesloten in uw kamer. Al deze zijn gekoppeld aan overweldigende stress.

Aan de Gewonde a Lot

Onhandig, met slordig hand-oog coördinatie, uitglijden te vaak, en zijn gevoelig voor ongevallen zijn enkele van de tekenen van stress. Als u uw voet breken, zult u een pijn die kan verminderen wanneer u rust voelen, en verhogen bij het verplaatsen. Als je te veel uit te oefenen als gevolg van stress, zou je niet te merken hoe veel druk U bent oefenen op je lichaam. Dit kan leiden tot botbreuken of stress je botten en gewrichten.

Gevoel als een slachtoffer

Soms heb je misschien het gevoel dat de hele wereld tegen je is maakt niet uit wat je doet. Uw eenvoudige, alledaagse taken zou uiterst moeilijk worden – als het krijgen van het bed, het gieten van een kopje koffie, of rapporteren aan je baas. Je zou voelen alsof je aan het kortste eind van de stok en voortdurend klacht, zelfs wanneer iemand probeert om je te troosten. Aan het eind van de dag rijdt u anderen weg met een constante pessimisme en negativiteit. Dit is een duidelijk teken van stress en geeft aan dat u behoefte aan een time-out of wat tijd om zelf te reflecteren en te ontspannen.

Suicidal Acties

In extreme gevallen van stress, mensen vaak uiteindelijk snijden of zichzelf verminken zichzelf. Je kan in het begin ontlenen plezier van de pijn, maar het is in feite een ongezonde manier van omgaan. De ernst van het snijden van de vooruitgang wanneer er niets aan en in ernstige gevallen, mensen zelfmoord plegen. Het snijden van jezelf is een teken / symptoom van stress – als een rode vlag. Natuurlijk, dit zijn enkele algemene tekens, maar onder weve behandeld wat je moet uitkijken voor als je gestrest.

Gevolgen van langdurige stress

Stress houdt niet op met de korte-termijn effecten. Als je het te laten zoals is en geen maatregelen te nemen om op te lossen hoe je je voelt, ga je naar een aantal lange-termijn gevolgen hebben. Hier is een lijst van de volgende effecten zou kunnen gebeuren:

1. Seksuele disfunctie

In geval van stress, kunnen mensen chronische ED en een laag gevoel van eigenwaarde te ervaren als het gaat om seksuele prestaties in bed. Zij kunnen ook voortijdig ejaculeren of verliezen interesse in seks helemaal. Vrouwen kunnen een verlies van libido voelen en u zult voelen plezier als het gaat om orgasmen.

2. cardiovasculaire problemen

Als je een hoog niveau van cholesterol, diabetes, of bloeddruk problemen, dan gestresst is slecht voor je. Dit komt omdat spanning uw bloeddruk kan verhogen en maak uw hartslag. In extreme gevallen, wanneer de gezondheid factoren gelijk, het leidt tot het ontstaan ​​van een beroerte of een plotselinge hartaanval.

3. ongezonde gewoonten

Uiteindelijk is de grootste valkuil dat gebeurt voor mensen met chronische stress is de ontwikkeling van ongezonde gewoonten. Dit kan betekenen dat het raken van de bar te vaak overslaan werk wanneer het is van cruciaal belang, een vijandigheid jegens collega’s of gewoon rustig werken en helemaal niet interactie. De beklemtoonde persoon kan worden sociaal teruggetrokken en het ontwikkelen van ongezonde coping-mechanismen. In ernstige gevallen kunnen ze ook af te halen gevechten met vreemden en in de problemen komen zonder reden.

4. Obesitas

Obesitas is een duidelijke indicatie van stress. Wanneer een persoon wordt benadrukt, en geen gezonde outlets niet hebben, kunnen ze uiteindelijk het eten te veel. Na verloop van tijd, deze vorm van eten wordt aangezien voor de ontwikkeling van de liefde ten opzichte van voedsel. En voordat ze het weet, ze uiteindelijk het verkrijgen van een veel gewicht. Te veel gewichtstoename leidt tot andere gezondheidsproblemen complicaties, zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoge bloeddruk, leververvetting, en nog veel meer, wat uiteindelijk leidt tot de dood of verminderde levensverwachting wanneer er niet wordt opgetreden.

5. Huid en Haarproblemen

De lange termijn effecten van stress ook haaruitval, acne en eczeem. Huid en haar problemen opduiken wanneer men wordt benadrukt voor een heleboel op lange termijn.

6. problemen met de spijsvertering

Symptomen van stress, zoals misselijkheid of braken, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, en zweertjes in de mond kunnen moeilijkheden bij het slikken, kauwen, drinken, en het eten van voedsel. Soms kunnen mensen ook indigestie en constipatie. Niet iedereen reageert op stress op dezelfde manier. Sommige mensen gedijen onder druk en kunnen niet merken.

Maar het is belangrijk om te beseffen dat stress is schadelijk voor uw algehele welzijn als je geen kennis te nemen van het. Dit is de reden waarom het beoefenen van wat ontspanning technieken zoals meditatie, yoga, een vorm van kunst, en mindfulness helpt. Als je gestresst voelt, carve out enige tijd te praten met vrienden, socialiseren, en jezelf niet te isoleren.

Zoals ze zeggen, niet opkroppen je emoties; vertellen hoe je je voelt – omdat er mensen die kunnen helpen een einde te maken aan uw ellende zal zijn. Als je niet iemand om mee te praten, dan kunt u therapiesessies of counseling voor extra hulp en advies bij te wonen.