De reden waarom en hoe de behandeling van abdominale verkrapping in de zwangerschap

Zwangerschap is een spannende tijd in een vrouw het leven, maar het is zeker met zich meebrengt veel vreemde symptomen. Als u zwanger bent, op sommige dagen, kunt u een aanscherping gevoel in je maag voelen. Een aanscherping gevoel in je maag kan lastig zijn, maar het is gebruikelijk. U kunt het ervaren van het eerste trimester van de zwangerschap zelf.

Het is meestal een teken van miskraam in de eerste weken, vroeggeboorte of normale contracties. Deze aanscherping sensatie kunnen blijven bestaan ​​in de richting van de laatste paar maanden van de zwangerschap. Heres het fijne weten van wat het is en waarom je zou de buik aanscherping ervaren tijdens de zwangerschap.

Wat is Abdominale aanscherping tijdens de zwangerschap?

Abdominale aanscherping is absoluut normaal tijdens de zwangerschap. Als je zwangerschap voorschotten, kan je buik stijf voelen. Als dagen voorbij, kan het ongemak escaleren als de maag wordt het moeilijk als een rots. Met strakke buik in het tweede trimester, kunt u round ligament pijn of scherpe pijn in je buik te ervaren. In het 3e trimester, kan abdominale aanscherping een teken van arbeid.

Abdominale aanscherping in de vroege zwangerschap (het eerste trimester van de zwangerschap)

Abdominale aanhalen tijdens de vroege zwangerschap of bij het eerste trimester kan vanwege verschillende redenen die hieronder worden uitgelegd.

1. Stretching

In het eerste trimester van de zwangerschap, een womansbaarmoeder strekt zich snel om ruimte voor de groeiende foetus te maken. Dit kan leiden tot scherpe pijn en buikkrampen. In uw eerste trimester, kunt u ook ervaren scherpe stekende pijn aan de zijkanten van je buik als gevolg van het strekken en verlenging van de spieren.

2. Miskraam

In het eerste trimester van de zwangerschap, ervaar je een aanscherping gevoel in je maag en je pijn, dan kan dit een teken zijn van een miskraam. Indien de aanscherping gevoel in de maag wordt in feite een symptoom van een miskraam, zal gepaard gaan met andere symptomen zoals pijn en kramp in de onderrug, spotting of bloeden en doorgeven van weefsel of vloeistof uit de vagina. Kijk uit voor deze tekenen vooral als u minder dan 20 weken zwanger. Toch is het meest voorkomende vóór de 12e week.

3. Constipatie / Gas

Constipatie en gas is een veelvoorkomend probleem in de zwangerschap en de meeste vrouwen ervaren. Tijdens de zwangerschap, als je een aanscherping gevoel in je buik, kan dat zijn omdat van gas of constipatie. U kunt buikpijn die zeer pijnlijk kan zijn hebben.

Abdominale aanscherping in het tweede trimester van de zwangerschap

Als uw lichaam blijft groeien in het tweede trimester, zal de stekende pijn langs de zijkanten van de baarmoeder ook, dit heet round ligament pijn voort te zetten. Als je baarmoeder groeit, de ronde ligamenten langs de zijkant van de baarmoeder te rekken, wat kan pijn veroorzaken. Je zou kunnen ervaren het zelfs meer als u probeert te bukken of te proberen na het zitten voor langere te staan.

In het tweede trimester van de zwangerschap, is de kans groot dat uw buik strak en ongemakkelijk voelen als gevolg van Braxton-Hicks contracties. Braxton-Hicks contracties of praktijk contracties kan al in de vierde maand van de zwangerschap te beginnen. Deze samentrekkingen zijn niet zo pijnlijk als feitelijke arbeid, maar ze doen de voorbereiding van de baarmoeder klaar voor de bevalling te zijn. Braxton-Hicks contracties zijn zeer vaak voor en ongemak en pijn veroorzaken. Ze komen vaak voor wanneer je seks hebt of wanneer u uit te oefenen.

Abdominale aanscherping in de late zwangerschap (het derde trimester van de zwangerschap)

De groeiende foetus en zijn bewegingen zijn verantwoordelijk voor de buik aanscherping tijdens de late zwangerschap. Omdat de abdominale ruimte wordt gedeeld door de foetus en de interne organen, de buik uitstulpingen en strekt. Het vet onder de huid aangebracht strekt zich ook verder. De maag probleem tijdens het laatste trimester is de reden achter het aandraaien van de maag. Echter, als de aanscherping langer dan gewoonlijk aanhoudt, kan het een teken van arbeid.

Veel voorkomende oorzaken van beklemming in de maag Tijdens de zwangerschap

Een vrouw ervaart fysieke ongemak tijdens de zwangerschap. Het zou kunnen zijn als gevolg van eindeloze redenen. Als u een aanscherping gevoel in de maag, kan het zijn dat de volgende redenen.

1. Vrijstaande Placenta

De placenta is de life support voor de groeiende foetus. Het is door de placenta dat de baby krijgt zijn voeding en voedingsstoffen. In sommige gevallen, nog voordat de levering de placenta kunnen raken van de baarmoederwand. In tijden als deze, begint de baarmoeder krijgt steviger dan normaal. Dit leidt tot het aantrekken van de buik.

2. De druk op de buik

Wanneer de baby in de baarmoeder begint te groeien groot, de baarmoeder zet druk op de buik. Het is dan dat de buik uitzet, waardoor het stijf. In het 2e trimester, als de baby groeit het vruchtwater ook automatisch verhoogt die de buik uitzet.

3. Gas en een opgeblazen gevoel

Een evenwichtige en gezonde voeding is een must tijdens de zwangerschap. Het eten van de verkeerde soorten voedsel kan leiden tot gas dat je maag kan bloat waardoor je het gevoel meer ongemakkelijk en ongemakkelijk.

4. Babys Bewegingen

Uw baby kicks en bewegingen kon je kriebelende en lacherig te maken. U kunt goed en opgelucht op het weten dat je baby goed doet maar met zijn elke beweging, kan je buik strakker aan de buitenkant te krijgen te voelen.

5. Braxton-Hicks

Braxton-Hicks contracties zijn vergelijkbaar met weeën, maar niet hetzelfde. Deze samentrekkingen kunnen je maag zeer strak en stijf te maken. Voor sommige vrouwen kan Braxton-Hicks contracties zo vroeg in het tweede trimester te starten, en anderen kunnen ervaren ze juist rond de bevalling.

6. Zwangerschap-gerelateerde problemen

Stijfheid in de buik kan worden veroorzaakt door zwangerschap-gerelateerde complicaties zoals een miskraam of ectopische zwangerschap (een aandoening waarbij de bevruchte eicel zich in de eileider in plaats van de baarmoeder).

7. Nearing Levertijd

Contracties en stijfheid in je buik tijdens uw verwachte leverdatum kan lastig zijn. U kunt het gevoel dat je gaat bevallen, maar het kan een vals alarm te zijn. Je moet leren om onderscheid te maken tussen Braxton-Hicks contracties en daadwerkelijke arbeid. Daarvoor tijd uw weeën – Braxton-Hicks contracties meestal duren ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Bovendien komen ze slechts een keer of twee keer per uur de hele dag door. Met de verandering van de positie, de stijfheid van de buik gaat ook verwijderd. Maar dat is niet het geval tijdens de bevalling. De tijd tussen twee opeenvolgende weeën tijdens de bevalling is weinig en ze duren voor een langere periode.

8. Te veel eten

Veel vrouwen denken dat tijdens de zwangerschap, moeten ze het oude idee van het eten voor twee volgen. Maar dat is niet waar. Als je eten voor twee tijdens de zwangerschap, zal je uiteindelijk overeten. Dit op zijn beurt, kan uw buik strak en stijf te maken.

9. Constipatie

Constipatie is heel gebruikelijk tijdens de zwangerschap. Het is niet te wijten aan een ongezond voedingspatroon. Het is omwille van de baarmoeder te drukken op de darmen. Bovendien is de toegevoegde afgifte van progesteron in het lichaam vertraagt ​​het maagdarmkanaal en daarmee een zwangere vrouw kan verstopping voelen. Constipatie kan je maag stijf en hard te maken.

De behandeling van Abdominale Aanscherping in Zwangerschap

Als je buik strak en stijf aanvoelt tijdens de zwangerschap, hier is wat je kunt doen.

  • Als het een mild geval van abdominale aanscherping, drink veel water en verse vruchtensappen om jezelf gehydrateerd te houden.
  • Soms, hoe je zitten of staan ​​beslist het optreden van Braxton-Hicks contracties. Als u ervaren tijdens het zitten of staan, proberen om uw positie te veranderen. Probeer het zetten van uw benen omhoog of liggen.
  • niet opstaan ​​uit een stoel of bed te snel. Neem de tijd om dit te doen.
  • Raadpleeg uw arts en krijg je gemasseerd goed.
  • Neem een ​​warme douche of een bad. Je zou ook warm water zakken of verwarming pads gebruiken.

Deze thuis corrigerende maatregelen zullen de stijfheid in je buik te verlichten. Als u minder dan 37 weken zwanger en bericht symptomen van vroegtijdige weeën, zoals bloedingen, verhoogde druk in het bekken, of continue door lekken van de vagina, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Afgezien van deze symptomen, moet u ook praten met uw arts als u 4-6 weeën in een uur hebben gehad.

Wanneer moet u een arts raadplegen?

Een harde buik tijdens de zwangerschap zou kunnen zijn als gevolg van tal van redenen. Echter, je moet de arts als bellen:

  • De krapte op de buik tijdens de zwangerschap wordt intenser en pijnlijk.
  • Je hebt een harde buik tijdens de zwangerschap en je ervaart ademhalingsmoeilijkheden.
  • Als de dichtheid gebeurt meer dan vier keer in een uur.