De positiva hälsoeffekterna av trappor

Motion är en viktig del av våra liv, och alla borde försöka få minst 25 minuters motion dagligen för att stanna friskare längre. Människan är inte gjorda för en stillasittande livsstil. Även om det finns många gym som har den bästa professionell utrustning och utrymme för att få en bra arbete ut, kan du spara tid och pengar och bara träna hemma. Du kan använda något så enkelt som en trappa för att få en bra träning. Inte bara är det mycket enkelt, men det har också många fördelar.

Vilka är de positiva hälsoeffekterna av att gå i trappor?

Här är några fördelar med att gå i trappor som en övning:

1. Viktminskning

Det finns definitivt flera fördelar med att gå i trappor för viktminskning. Bara gå upp och ner för trapporna i minst fem minuter varje dag för att få en bra träning och för att hjälpa kroppen kasta den extra vikt och ger dig energi.

2. toner kroppen

Din kropp och uthållighet kommer att förbättras som du får för vana att gå i trappor. Dina muskler kommer att börja få tonas och din kroppsform blir fastare och förbättras. När det gäller att gå i trappor, bör 20 minuter vara ditt mål varje dag.

3. Bra för blodtryck

Trappor ger bättre hjärthälsa och blodtryck, eftersom det hjälper att rensa artärerna. Detta kommer så småningom att förbättra hjärtfrekvensen och öka din hälsa med bättre blodflöde.

4. Sänker risk för mortalitet

Trappor ger så bra motion för kroppen att din hälsa tenderar att förbättra. Bara start långsam kommer att se till att du snart bilda en vana att gå i trappor, få din dagliga motion och sänka din dödlighet.

5. Mental Health

Även sinnet blir uppdateras som din kropp pumpar blod och du får en adrenalinkick av den enkla handlingen att gå i trappor. Risken att utveckla psykiska problem går ner dramatiskt. Stress och ångest kommer inte att kunna verka så överväldigande när din kropp är i bättre form.

6. bygger Kondition

Till en början kan du uppleva kramp i benen och en del smärta, men ju mer du hålla fast vid det, desto bättre uthållighet kommer att bli i det långa loppet. Du kommer snart att finna dig energi och kan så mycket mer än du trodde var möjligt när det gäller fysiska aktiviteter.

7. Diabetes

Trappor förbättrar blodtryck och blodsocker och hjälper till att hålla symptomen av diabetes i schack. Varje svaghet att problemet för med sig kommer att annulleras om du håller upp för vana att gå i trappor.

8. Slagsmål Huvudvärk

Studier har visat att gå i trappor kommer att ha bra resultat när det gäller att bekämpa fruktade huvudvärk. Orsaken är att det förbättrar den totala blodflödet, vilket gör det svårt för knutar bildas i anbuds nerver som orsakar huvudvärk.

9. Inga extra kostnader

Genom att välja att gå i trappor, du får fördelarna med en kropp räkna ut att du kan få på gymmet – bara, du inte betala något. Trappor är bekvämt och kan göras i ditt hus eller lägenhetskomplex utan att bränna några hål i fickorna.

10. Ingen färdighet som fordras

Vissa människor tycker att det är svårt att räkna ut eftersom de inte är säker på om de är i stånd att de rörelser som krävs. För att gå i trappor, behöver du inte har några sådana tankar eller rädsla. Det är enkelt och alla kan dra nytta av att gå i trappor dagligen så länge de inte lider av problem med sina ben.

 

Vanliga frågor

För dem som vill veta mer, här är några vanliga frågor om att gå i trappor som en övning.

1. Hur många trappor är en bra träning?

Även trappor är en utmärkt träning, bör du sträva efter så många du kan. Inte bara klättra en trappa och förväntar att det ska finnas en skillnad. Börja med fyra trappor och försöka sträva efter åtta flygningar varje dag. Detta garanterar att du kommer att ha en ordentlig träningspass där musklerna verkligen kommer att känna arbetet. Försök att gå i trappor 2 vid en tid för en ännu mer intensivt arbete ut.

2. Är gå upp och ner Bad för knäna?

Ibland kan trappor vara svaret på dina knäproblem, men andra gånger kan det göra det värre. Din läkare kommer att veta hur mycket du kan hantera, så se till att nämna det för dem. Om du inte har några större medicinska problem med knäna, bör det inte finnas några problem med att gå i trappor för motion.

Om du är någon som tidigare har haft eller har för närvarande ett litet problem med knäet, kanske du vill rådgöra med din läkare innan du bestämmer dig för att du vill inkludera denna typ av verksamhet i din dagliga motion rutin. Även om problemet förefaller liten, för mycket vikt på knäna eller för mycket aktivitet kan förvärra tillståndet, vilket gör det ännu värre. Om din läkare säger att det är okej, kan du börja träna genom att gå i trappor.

3. Är trappor bättre än att köra?

Både kör och gå i trappor är bra former av motion. De är enkla, och de ger dig många fördelar. Ändå verkar trappor att ha några fler fördelar jämfört med löpning eftersom det utför vissa arbetsuppgifter bättre. Trappor kan hjälpa dig att förlora mer kalorier än att köra, och det kommer också att bidra till att stärka underkroppen.

Trappor ganska mycket krafter kroppen att bekämpa gravitationen och röra sig uppåt, bär tyngden av din kropp med det. På så sätt, du bränner mer kalorier än du skulle när du kör. En annan orsak till att gå i trappor är så mycket mer fördelaktigt än att köra beror på tillgängligheten i området.

Det är inte så lätt att hitta en sträcka av mark där man kan köra i fred utan risk för att träffas av ett fordon eller några andra problem. Trappor är ganska mycket tillgängliga för alla och alla som de är där i flerbostadshus, arbetsplatser och en byggnad som har en hiss. Gå så långt som att välja att gå i trappor istället för att ta hissen är en bra start på din trappor motion och trappor bakåt kan lägga till en förändring av rutin och göra det mer utmanande.

4. Vem bör undvika att gå i trappor som en form av motion?

De som lider av höft- eller knäledsproblem och de som har akuta hjärtproblem bör avstå från att gå i trappor som en form av motion. Om du har skakiga ben, måste du också undvika denna typ av träning eftersom det finns en ökad risk för att falla och skada sig själv. Den som lider av något av dessa problem bör alltid rådgöra med sin läkare för mer råd om denna form av motion. Det är bättre att undvika att göra problem värre.

5. Är det fördelaktigt att gå i trappor under graviditeten?

Trappor under graviditeten definitivt kommer med risker. Den största är att du kan snubbla och falla, vilket skulle vara katastrofalt. Trappor för dag till dag skäl är rimligt, men när du försöker använda trapporna som en form av motion, blir det mycket riskabelt när man är gravid.

När du börjar att växa större, kommer din tyngdpunkt förändras, vilket gör det svårt för dig att hålla går upp och ner lika lätt som du kan ha en gång kunnat. Det är bäst att undvika denna typ av motion för att undvika risker att falla, vilket kan leda till missfall eller ett problem som kan dyka upp senare under graviditeten eller efter förlossningen.

Även om det kan tyckas trevligt att gå till gymmet och träna är det ibland mer praktiskt och fördelaktigt att arbeta med vad du har. Alla har trappor i någon form och kan lätt införliva trappklättring övning i deras dagliga liv. Endast de som har verkliga medicinska skäl inte bör undvika det. Trappor är ännu mer fördelaktigt än att köra, så om du inte är en särskilt stor fan av löpning, kan du vända dig till detta praktiskt sätt av motion för att hålla dig i form, gå ner i vikt och tona din kropp.