De näringsvärde och hälsoeffekterna av mjölk

Mjölk är allmänt konsumeras i Indien. Du se till att ditt barn har ett glas mjölk varje dag, Ibland dricker du det alltför vanligt eller lägga till den i te. Att dricka mjölk har olika fördelar. Att dricka mjölk är nyckeln till att bygga starka och friska ben. Så ta reda på varför konsumtionsmjölk är så viktigt. Läs att ta reda på dess fördelar.

Näringsinnehållet i mjölk

Nedan vi göra en jämförelse mellan de tre olika typer av mjölk plus lite mjölk näringsvärde information komjölk, bufflar mjölk och getmjölk.

Hur kan mjölk gynna din hälsa

Om du inte tror att konsumera mjölk är bra för ditt välbefinnande och fysisk / psykisk hälsa, så här finns ett par mjölk näring fakta för att backa upp det.

1. Det hjälper dig att nå dina näringsbehov

Bara en 8-ounce servering av mjölk i dina måltider är tillräckligt för att få din dagliga dos av D-vitamin, kalcium och vitamin B12 – de tre viktiga näringsämnen som du behöver. Mjölk ger dig också andra viktiga näringsämnen som mineraler, proteiner, antioxidanter och hälsosamma fettsyror.

2. Det håller dig frisk

Mjölk är inte en vanlig dryck. Theres en anledning till varför idrottare och andra människor svär vid det. Den har alla de nio essentiella aminosyror, vilket gör det en komplett proteindryck. Vid inte du vet, gräsätande kor mjölk innehåller även konjugerad linolsyra och omega-3-fettsyror, vilka båda har rapporterats att ge en mängd kognitiva och fysiska hälsofördelar.

3. Det stärker din Bones

Kalcium är en viktig näringsämne som behövs för starka och friska ben. En 8-ounce glas mjölk, vilket möte din RDA för detta näringsämne lätt utan fyllning din mage. Mjölk och andra mejeriprodukter förhindrar också skelettsjukdomar som osteoporos. Konsumerar mjölk kan förhindra denna sjukdom. Mjölk och mejeriprodukter innehåller kalcium i rikliga mängder och kan stärka din hjärna. Om du jämför buffelmjölk näringsvärde med komjölk, kommer du att hitta den förstnämnda har mer kalciumhalt som finns i den.

4. hjälper till att hålla de röda blodkropparna i Check

Vitamin B-12 brist är en av de vanligaste orsaken till anemi, dåligt minne, och ibland även hjärtproblem (i svåra fall). Förutom att producera RBC och transport av syre till dina nervvävnader, är detta näringsämne viktigt för övergripande välbefinnande. Enkelt uttryckt, kan du inte leva utan B12. Och mjölk och andra mejeriprodukter kan uppfylla dina kalcium behov.

5. Ger dig Vitamin D

D-vitamin är känt som solsken vitamin. Det är ett fettlösligt vitamin som hjälper till att absorbera kalcium och stödjer immunsystemet. Brist på D-vitamin i kroppen kan påverka din benhälsa. Men inte oroa dig eftersom kan hjälpa dig att uppfylla dina D-vitaminbehov. Mjölk är en utmärkt källa för vitamin D; Det reglerar också upptaget av kalcium och fosfor i kroppen, som båda behövs för starka och friska ben. Förutom detta är D-vitamin också kända för att avvärja depression, förebygga hjärtsjukdomar, och öka viktminskning.

6. Håller ditt hjärta hälsa in Check

Mjölk förebygger och minskar risken för hjärtsjukdomar. Mjölk är en utmärkt källa för konjugerad linolsyra och omega-3-fettsyror som bidrar till att minska risken för hjärtsjukdomar och diabetes också.

7. förser dig med Protein

Protein är en viktig faktor som hjälper till att bygga muskelmassa och hjälpa en person återhämta sig snabbare efter att ha arbetat ut. Det är också viktigt för produktionen av hormoner i kroppen. Och heres en överraskning – mjölk ger 8 gram högkvalitativt protein med bara en 8-ounce servering. Om du känner dig hungrig hela tiden, lägga proteinrika livsmedel till din diet, särskilt mjölk.

8. Det kan hjälpa till att hålla Depression bort

Att dricka mjölk kan bidra till produktion av serotonin hormon i kroppen; serotonin hormon i samband med humör och sömn. Den brist på D-vitamin är kopplad till depression och trötthet, men konsumtionsmjölk kan hjälpa, eftersom det uppfyller dina Vitamin D krav. Genom att dricka mjölk, kan du hålla vitamin D-brist i schack och därmed depression.

9. Håller din energi nivåer hög

Mjölk är en fantastisk källa till riboflavin. Riboflavin hjälper kroppen att producera mer energi genom att bryta ner kolhydrater, proteiner och fetter. Eftersom det är ett vattenlösligt vitamin, behöver det varje dag. Det hjälper också transporterar syre till olika inre organ och därmed hålla dem fungerar.

10. uppfyller dina kaloribehov

Här går är för människor som har problem med att äta en hel del. Om du behöver för att uppfylla dina dagliga behov av kalorier, men misslyckas med att göra så på grund av dina matvanor, drick mjölk. Mjölk kan förse dig med kalorier och hålla en bra balans av andra näringsämnen.

Försiktighetsåtgärder att tänka samtidigt som den förbrukar Milk

Se till att du vidta följande försiktighetsåtgärder innan du dricker mjölk.

1. Gå för växtbaserade

Om du är vegan eller laktosintoleranta, här är de goda nyheterna – det är växtbaserade alternativ där ute. Du kan välja mandelmjölk, sojamjölk, kokosmjölk och cashew mjölk.

2. Begränsa din konsumtion

Bara för att mjölk är friska och rymmer en hel del näringsämnen betyder inte att du bör dricka för mycket mjölk. Måttlighet är nyckeln eftersom den gör packa fetthalt och om du försöker gå ner i vikt och bygga muskler, spåra hur mycket du förbrukar bygger på näringsinformation.

3. Håll din Digestive Health in Check

Förr i tiden, komjölk gett dig en massa bra tarm-hälsosamma bakterier. Men med tillkomsten av pastörisering praxis är allt som bra grejer bort vilket innebär att du inte får de rapporterade matsmältnings fördelar. Dessutom gör högre fetthalt i mjölken du väljer det svårt för kroppen att bearbeta den.

Mjölk ger olika fördelar och hjälper dig att hålla formen och aktiv. Det ger dig din dagliga dos av energi och förser kroppen med viktiga näringsämnen som du behöver. Lägga ett glas mjölk till dina måltider kommer inte bara att göra dig stark och frisk, men det kommer också att förbättra ditt humör och hålla dig vid god hälsa. Så dricka ett glas mjölk varje dag och hålla formen.