De imponerende fordele ved bloddonation som du har brug for at vide

Hver dag blodtransfusioner finde sted, og redde livet for mange mennesker over hele verden. Om mere end 5 millioner mennesker har brug for en blodtransfusion. Donere blod er godt for sundheden for donorer såvel som dem, der har brug for det. Det er vigtigt, at bloddonation foregår på et hospital, en klinik eller en blodbank, i tilstedeværelse af medicinske eksperter. Donorer bør sikre, at de er ved godt helbred for at undgå eventuelle sundhedsmæssige problemer efter transfusion til dem, der bruger det.

Donere blod kan hjælpe med at behandle patienter, der lider af cancer, blødningsforstyrrelser, kronisk anæmi associeret med cancer, seglcelleanæmi og andre arvelige blodabnormiteter. Det er vigtigt at vide, at humant blod ikke kan fremstilles, folk er den eneste kilde til det, og det er derfor, det er vigtigt at donere blod og hjælpe dem, der har brug for det. Det er også muligt at gemme dit eget blod for dine fremtidige behov. Sørg for, at blodet er gemt i en god blodbank.

En mini sundhed eksamen, der omfatter en tjekliste for sygdomme relateret til blodtryk og infektionssygdomme bør udføres før initiering indsamling af blod. De, der har medicinske tilstande som AIDS og hepatitis bør ikke donere blod. Folk, der har taget vaccinationer eller har undergået nogen operation eller har kræft, diabetes, forkølelse og influenza bør konsultere sundhedseksperter før donere blod. Gravide kvinder bør søge ekspertrådgivning før donere blod.

Sundhedsmæssige fordele af donere blod

Blod donation gør ikke kun modtagerens liv godt, men også hjælper donoren at bevare et godt helbred. Fordelene er nævnt nedenfor.

forhindrer hemokromatose

Sundhedsmæssige fordele ved bloddonation omfatter reduceret risiko for hæmokromatose. Hemochromatosis er en helbredstilstand, der opstår på grund af overskydende optagelsen af ​​jern i kroppen. Dette kan være arvet eller kan være forårsaget på grund af alkoholisme, anæmi eller andre lidelser. Regelmæssig bloddonation kan hjælpe med at reducere jernophobning. Sørg for, at donor opfylder de almindelige blod donation støttekriterier.

Anti-cancer Fordele

Blod donation hjælper med at sænke risikoen for kræft. Ved at donere blod til jerndepoter i kroppen holdes på et sundt niveau. En reduktion i Jernindholdet i kroppen er forbundet med lav risiko kræft.

Bevarer sundt hjerte og lever

Bloddonation er fordelagtig til at reducere risikoen for hjerte og lever lidelser forårsaget af jernophobningen i kroppen. Indtagelse af jern-rig kost kan øge jern niveauer i kroppen, og da kun begrænsede mængder kan absorberes, bliver overskydende jern lagret i hjerte, lever og bugspytkirtel. Dette igen, øger risikoen for skrumpelever, leversvigt, beskadigelse af bugspytkirtel og hjerte abnormiteter som uregelmæssig hjerterytme. Bloddonation hjælper med at opretholde jern niveauer og reducerer risikoen for forskellige sundhedsmæssige lidelser.

Vægttab

Regelmæssig blod donation reducerer vægten af ​​donorerne. Dette er nyttigt for dem, der er overvægtige, og er på et højere risiko for hjerte-kar-sygdomme og andre lidelser. Dog bør bloddonation ikke være meget hyppige, og du kan høre din læge, før donere blod for at undgå eventuelle sundhedsmæssige problemer.

Stimulerer blodlegemer

Efter at donere blod, kroppen arbejder på at genopbygge den blodtab. Dette stimulerer produktionen af ​​nye blodlegemer og til gengæld hjælper med at opretholde et godt helbred.

Blod donationsprocessen

Det er altid godt at planlægge bloddonation på forhånd. Kontakt din læge, før donere blod hvis der er nogen sundhedsmæssige problemer eller bekymringer. Det er altid godt at have en sund kost uger før donationen. På dagen for donation, skal du sørge for du er godt hydreret, så hold drikke masser af væske. Man skal være iført behageligt tøj under donation processen. Hvis du er under nogen form for behandling eller medicin, er det tilrådeligt at informere blodbanken / klinik / hospital, hvor du donerer blod.

Ofte anmoder og spørgsmål om bloddonation

Hvor ofte kan du donere blod?

Man er nødt til at vente i 56 dage eller 8 uger mellem fuldblod donationer. Ventetiden er 112 dage eller 16 uger mellem magt røde donationer. Undgå donation, hvis du lider af nogen sygdomme, og konsultere din læge, før du gør det.

Hvor meget blod kan du donere?

Du kan donere en enhed eller 350 ml blod hver 8. uge. Organisationer såsom amerikanske Røde Kors organiserer donation lejre, hvor man kan deltage og donere blod. Du kan også donere blod på ethvert hospital.

Hvor gammel skal man være for at donere blod?

Donor alder skal være mellem 18-60 år og deres vægt bør være mere end 45 kg for at kunne donere blod. Enhver rask person kan donere blod efter den krævede forskel på 56 dage. Denne ventetid hjælper genopbygge blodets indhold i donorens krop

Sådan Donate knoglemarv?

Det første skridt i retning af knoglemarv donation er at dele dine oplysninger med knoglemarv registre / hjemmesider. Når en donation er nødvendig, ville lægerne finde matchende vævstype og kontakte dig.

Hvem kan ikke donere blod?

Personer under 18 år og over 60 og med vægt lavere end 110 lbs kan ikke donere blod. En person med aktiv infektion, akut infektion eller sygdomme som aids må ikke donere blod. Det er tilrådeligt at konsultere en læge og dele sygehistorie før de går til bloddonation.

Sundhedsmæssige fordele ved at donere blod omfatter et godt helbred og en reduceret risiko for kræft og hæmokromatose. Det hjælper med at reducere risikoen for skader på lever og bugspytkirtel. Donere blod kan hjælpe med at forbedre hjerte-kar-sundhed og reducere fedme så godt. Så lad os donere blod, holde sig sund, og redde liv.