De ernæring værdi og sundhedsmæssige fordele ved mælk

Mælk er almindeligt forbruges i Indien. Du sikre dig, at dit barn har et glas mælk hver dag; nogle gange, du drikker det også almindeligt eller føje den til din te. Konsummælk har forskellige fordele. Konsummælk er nøglen til at opbygge stærke og sunde knogler. Så find ud af, hvorfor konsummælk er så vigtig. Læs at finde ud af dens fordele.

Ernæringsmæssige indhold findes i mælk

Nedenfor har vi drage en sammenligning mellem de tre forskellige typer af mælk plus nogle mælk ernæring værdi information af komælk, bøfler mælk og gedemælk.

Hvordan kan malke gavne din sundhed

Hvis du ikke mener, at indtagelse af mælk er godt for dit velbefindende og fysiske / mentale sundhed, så her er et par mælk ernæring fakta til at bakke det op.

1. Det hjælper dig opfylde dine ernæringsmæssige behov

Bare en 8-ounce servering af mælk i dine måltider er nok til at få din daglige dosis af D-vitamin, calcium og vitamin B12 – de tre essentielle næringsstoffer, som du har brug for. Mælk giver dig også med andre essentielle næringsstoffer som mineraler, proteiner, antioxidanter og sunde fedtsyrer.

2. Det holder dig sund

Mælk er ikke en almindelig drik. Theres en grund til, at atleter og andre mennesker sværger ved det. Det har alle de ni essentielle aminosyrer, hvilket gør det til et komplet protein drik. Hvis du vidste, græs-fodret køer mælk indeholder endda konjugeret linolsyre og omega-3 fedtsyrer, som begge er blevet rapporteret til at give et væld af kognitive og fysiske sundhedsmæssige fordele.

3. Det styrker dine knogler

Calcium er et vigtigt næringsstof, der er nødvendig for stærke og sunde knogler. En 8-ounce glas mælk, og dermed møde din RDA for denne næringsstof let uden udstopning din mave. Mælk og andre mejeriprodukter også forhindre knoglesygdomme som osteoporose. Forbrugende mælk kan forebygge denne sygdom. Mælk og mejeriprodukter indeholder calcium i rigelige mængder, og kan styrke din hjerne. Hvis du sammenligner buffalo mælk ernæring værdi med komælk, vil du finde det tidligere har mere calciumindhold til stede i det.

4. Hjælper Hold dine røde blodlegemer in Check

Vitamin B-12-mangel er en af ​​de almindelige årsag til anæmi, dårlig hukommelse, og nogle gange endda hjerteproblemer (i alvorlige tilfælde). Ud over at producere RBC’er og transportere ilt til dine nervevæv, dette næringsstof er afgørende for den samlede trivsel. Kort sagt, kan du ikke leve uden B12. Og mælk og andre mejeriprodukter kan opfylde dine calcium krav.

5. Giver dig D-vitamin

Vitamin D er kendt som solskin vitamin. Det er et fedtopløseligt vitamin, som hjælper med at absorbere calcium og støtter immunsystemet. Mangel på D-vitamin i kroppen kan påvirke din knogle sundhed. Men ikke at bekymre sig, fordi kan hjælpe dig med at opfylde dine Vitamin D krav. Mælk er en glimrende kilde til vitamin D; den regulerer også optagelsen af ​​calcium og fosfor i kroppen, som begge er nødvendige for stærke og sunde knogler. Ud over dette, er D-vitamin også kendt for at afværge depression, forebygge hjertesygdomme, og øge vægttab.

6. Holder Your Heart Health in Check

Mælk forebygger og reducerer risikoen for hjertesygdomme. Mælk er en glimrende kilde til konjugeret linolsyre og omega-3 fedtsyrer, som hjælper med at reducere risikoen for hjertesygdomme og diabetes også.

7. forsyner dig med protein

Protein er et vigtigt element, der hjælper med at opbygge muskelmasse og hjælpe en person komme sig hurtigere efter at have arbejdet ud. Det er også afgørende for produktionen af ​​hormoner i kroppen. Og Heres en overraskelse – mælk giver dig 8 gram af høj kvalitet protein med blot 8 ounce servering. Hvis du føler dig sulten hele tiden, tilføjer proteinrige fødevarer til din kost, især mælk.

8. Det kan hjælpe med at holde depression Away

Konsummælk kan hjælpe i produktionen af ​​serotonin hormon i din krop; serotonin hormon er forbundet med humør og søvn. Den mangel på D-vitamin er forbundet med depression og træthed, men konsummælk kan hjælpe, da det opfylder dine D-vitamin behov. Ved at drikke mælk, kan du holde D-vitamin-mangel i skak og dermed depression.

9. Holder din energi niveauer høj

Mælk er en awesome kilde til riboflavin. Riboflavin hjælper din krop producere mere energi ved at nedbryde kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Da det er et vandopløseligt vitamin, du har brug for det hver dag. Det hjælper også at transportere ilt til forskellige indre organer, og dermed holde dem fungerer.

10. Opfylder din kalorie Krav

Denne ene går er for de mennesker, der har problemer med at spise en masse. Hvis du har brug for til at opfylde dine daglige behov for kalorier, men ikke formår at gøre det på grund af dine spisevaner, så drikker mælk. Mælk kan give dig med kalorier og holde en god balance mellem andre næringsstoffer.

Forholdsregler at overveje, mens Forbrugende Mælk

Sørg for at du tage følgende forholdsregler før forbrugende mælk.

1. Gå til plantebaseret

Hvis du er veganer eller laktose intolerant, her er den gode nyhed – der er plantebaserede muligheder derude. Du kan vælge mandelmælk, sojamælk, kokosmælk, og cashew mælk.

2. begrænse dit forbrug

Bare fordi mælk er sundt og pakker en masse næringsstoffer betyder ikke, du skal drikke for meget mælk. Mådehold er nøglen, fordi det gør pack fedtindhold, og hvis du forsøger at tabe sig og opbygge muskler, spore, hvor meget du spiser baseret på næringsdeklarationen.

3. Hold din Digestive Health in Check

I gamle dage, komælk givet dig en masse gode gut-sund bakterier. Men med fremkomsten af ​​pasteurisering praksis, er alt det gode ting fjernet, hvilket betyder, at du ikke får de rapporterede fordøjelsessystemet fordele. Også højere fedtindhold i mælken, du vælger gør det svært for kroppen at behandle den.

Mælk tilbyder forskellige fordele og hjælper dig med at holde sig i form og aktiv. Det giver dig din daglige dosis af energi og forsyner din krop med de vigtige næringsstoffer, du har brug for. Tilføjelse et glas mælk til dine måltider vil ikke kun gøre dig stærk og sund, men det vil også forbedre dit humør og holde dig i godt helbred. Så drikker et glas mælk dagligt og holde sig i form.