De correlatie tussen Bloedgroep en uw gezondheid

Denk je dat het kennen van je bloedgroep is alleen van belang in het geval van een transfusie? Onderzoek wijst uit dat je bloedgroep is een belangrijke genetische factor die vele gebieden van gezondheid en welzijn beïnvloedt. Gedurende uw leven, hebt u waarschijnlijk opgemerkt dat sommige mensen de neiging om meer gewicht gemakkelijk verliezen, terwijl het voor anderen, hun gewicht is een voortdurende strijd. Of afgevraagd waarom sommige mensen worden geplaagd door chronische ziekte, terwijl anderen gezond en vitaal goed in hun geavanceerde jaar oud. Heel simpel, het antwoord is in uw bloed type.

Weten uw bloedgroep is een belangrijk instrument om te begrijpen hoe je lichaam reageert op voedsel, uw gevoeligheid voor de ziekte, je natuurlijke reactie op stress, en nog veel meer. Een enkele druppel bloed bevat een biochemische make-up zo uniek is voor u als uw vingerafdruk.

Hieronder zijn vijf feiten over je bloedgroep die je leven kan veranderen:

Uw bloedgroep kan uw gevoeligheid voor bepaalde ziekten te voorspellen

Onderzoek heeft uitgewezen dat individuen van bepaalde soorten bloed kan worden op een hoger risico voor bepaalde ziekten. Studies hebben aangetoond dat mensen met bloedgroep O hebben een lager risico op hart-en vaatziekten, maar een hoger risico op het ontwikkelen van maagzweren. Mensen die bloedgroep A hebben hogere risico’s van microbiële infecties, maar Type A vrouwen ervaren een hoger percentage van de vruchtbaarheid. Ander onderzoek heeft aangetoond dat mensen met type AB en B bloed hebben een veel hoger risico op het ontwikkelen van pancreaskanker.

Mensen van verschillende bloedgroepen reageren verschillend op stress

Type A mensen hebben van nature hogere niveaus van het stresshormoon cortisol in hun lichaam en produceren meer als reactie op stressvolle situaties. Aan de andere kant, mensen met type O bloed, hebben een gevecht reactie op stress die resulteert in de overproductie van adrenaline. Het duurt Type O langer om te herstellen van stress, omdat het moeilijker is voor hen om de adrenaline te verwijderen uit hun lichaam.

Uw bloedgroep antigenen niet alleen in uw bloed

Ze zijn overal in je lichaam, met name op de oppervlakken die interactie met de omgeving. Deze omvatten je spijsverteringskanaal, van uw mond naar uw dikke darm, evenals uw neus en longen. Omdat deze bloedgroep antigenen zijn overal, ze beïnvloeden hoe je lichaam reageert op het voedsel dat je eet door verschillende factoren. Bijvoorbeeld, de lectinen in bepaalde voedingsmiddelen te binden aan uw bloedgroep antigen en ervoor zorgen dat uw bloed te agglutineren (plakken aan elkaar), wat resulteert in gevoelens van vermoeidheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, huidproblemen en tal van andere gezondheidsproblemen.

Darmbacteriën hangt samen met bloedgroep

Mensen van verschillende bloedgroepen hebben verschillende darmbacteriën, in feite zijn bepaalde bacteriën in 50.000 meer kans om te draaien bij mensen met een bloedgroep of het ander. Dit is ontstaan ​​uit onze voorouders waarvan spijsverteringsstelsel ontwikkeld tot een soort dieet over een ander tegemoet te komen. Bijvoorbeeld, de microbiome van bepaalde mensen ontwikkeld om koolhydraten veel efficiënter (bloedgroep A) af te breken. Mensen die niet beschikken dit vermogen (bloedgroep O) hebben de neiging om koolhydraten als vet op te slaan.

Een one-size-fits-all benadering van voeding niet werkt

Eten rages komen en gaan, maar de feiten zijn duidelijk: iedereen heeft niet dezelfde fundamentele voedingsbehoeften. We weten allemaal dat iemand die een strikt vegetarisch en gedijt op dat dieet, terwijl anderen zweren bij Atkins of soortgelijke low-carb plannen. Ik heb geconstateerd dat uw nutritionele behoeften kan worden bepaald door uw bloedgroep.

Zoals je hebt geleerd, je bloedgroep van invloed op meer dan alleen de bloedgroep je nodig zou hebben in het geval van een transfusie. Je bloedgroep is een genetische factor die vele rollen in het menselijk lichaam speelt. Het kiezen van low-lectine, non-agglutinatiemiddelen voedingsmiddelen die een gastvrije omgeving voor uw goede darmflora te creëren en het selecteren van voedingsmiddelen die strijd aan met je ziekte risico’s zijn twee goede eerste stappen in het creëren van een geïndividualiseerde voedingsprogramma voor jou.

Een van de kenmerken van de alternatieve geneeskunde is de erkenning van de biochemische uniciteit van elk individu en de noodzaak om behandelingen en voorschriften aan te passen aan die individuele variabiliteit overeenkomen. Terwijl een persoon genetische code, uiteindelijk, is de basis van deze individualiteit, behandelingen te baseren op genetische factoren is te breed een aanpak en niet in overeenstemming met de alternatieve geneeskunde.

Volgens natuurgeneeskundige arts Peter J. D’Adamo, ND, in zijn boek Eet goed 4 Uw Type , kan de ontbrekende schakel zijn de vier fundamentele bloedgroepen: O, A, B en AB. Er moest een reden waarom er zoveel paradoxen in de voeding studies en overleving ziekte, waarom sommige mensen afvallen en anderen niet op hetzelfde dieet of waarom sommige mensen hun vitaliteit te behouden als ze ouder worden, en anderen niet, zegt dr zijn . D’Adamo.

Zijn onderzoek naar de antropologie, medische geschiedenis, en de genetica leidde hem tot de conclusie dat bloedgroep is de sleutel die de deur naar de geheimen van gezondheid, ziekte, levensduur, lichamelijke vitaliteit en emotionele kracht ontsluit. Dr. D’Adamo legt uit dat de praktische toepassing van de bloedgroep is dat het stelt u in staat om weloverwogen keuzes te maken over uw dieet, lichaamsbeweging, aan te vullen, en zelfs medische behandeling plannen. Met de bloedgroep roadmap, kunnen deze plannen nu overeen met uw exacte biologische profiel en de dynamische natuurlijke krachten binnen je eigen lichaam.

Type O

Mensen met type O bloed tarief beste op intensieve lichaamsbeweging en dierlijke eiwitten en minder goed op zuivel en granen, zegt Dr D’Adamo. De belangrijke reden voor gewichtstoename onder Type O’s is de gluten in tarwe producten en, in mindere mate, linzen, maïs, bonen en kool, Dr. D’Adamo legt. Ideaal oefeningen voor Type O’s zijn onder andere aerobics, vechtsporten, contactsport en hardlopen.

Type A

Degenen met bloedgroep A, zijn echter meer van nature geschikt voor een vegetarisch dieet en voedsel dat vers, zuiver en organisch zijn. Als Type A’s vatbaar zijn voor hart-en vaatziekten, kanker en diabetes, “Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk dit dieet aanpassing kan zijn om de gevoelige immuunsysteem van Type A,” zegt Dr D’Adamo. Type A’s kan belangrijk voordeel halen uit het kalmeren, het centreren van lichaamsbeweging, zoals yoga en tai chi.

Type B

Type B hebben een robuust immuunsysteem en een tolerant spijsvertering en hebben de neiging om weerstand te bieden veel van de ernstige chronische degeneratieve ziekten, of op zijn minst te overleven ze beter dan de andere bloedgroepen. Type B’s het beste doen met een matige lichaamsbeweging die mentale balans, zoals wandelen, fietsen, tennis en zwemmen.

Type AB

bloedgroep AB, de meest recente, in termen van evolutie, van de vier groepen en een amalgaam van type A en B, is de meest biologisch complex. Voor deze groep, een combinatie van de oefeningen voor type A en B werkt het beste, zegt Dr D’Adamo.

bloedgroep, met zijn spijsvertering en het immuunsysteem specificiteit, is een venster op waarschijnlijke gevoeligheid van een persoon of macht over ziekte, volgens Dr. D’Adamo. Bijvoorbeeld, Type O’s zijn het meest waarschijnlijk te lijden aan astma, hooikoorts en andere allergieën, terwijl Type B’s hebben een hoge allergie drempel, en zal allergisch alleen reageren als ze eten het verkeerde voedsel. Type B zijn ook bijzonder gevoelig voor auto-immune aandoeningen, zoals chronische vermoeidheid, lupus en multiple sclerose. Type AB’s hebben de neiging om de minste problemen met allergieën, terwijl hart-en vaatziekten, kanker en bloedarmoede zijn medische risico’s voor hen.

Met artritis, Type O’s, opnieuw, zijn de belangrijkste problemen, vanwege hun immuunsysteem zijn milieuvriendelijk intolerant, vooral voor voedingsmiddelen zoals granen en aardappelen die ontstekingsreacties in hun gewrichten kunnen produceren, zegt Dr D’Adamo. Types A en B zijn het meest vatbaar voor diabetes, terwijl type A en AB hebben een totale hoger percentage van kanker en slechtere overlevingskansen dan de andere types.

Terwijl je je bloedgroep niet kunt veranderen, dan kunt u kennis te gebruiken over de aard van een dieetplan biologisch geschikt is voor uw make-up uit te voeren, zegt Dr D’Adamo, wie levert overvloedige details over het eten van de plannen voor alle vier types. “De meeste van mijn patiënten ervaren sommige resultaten binnen twee weken na het starten van het dieet plan. Het is meer energie, gewichtsverlies, een vermindering van darmklachten, en de verbetering van chronische aandoeningen zoals astma, hoofdpijn en brandend maagzuur.”