De beste etherische oliën atletische prestaties te verbeteren

Todays atleten duwen hun lichaam harder dan ooit tevoren, en de constante zoektocht om de prestaties te maximaliseren is iets dat kan nemen een enorme hoeveelheid tijd en energie. Terwijl uw algehele prestaties zal uiteraard worden gekoppeld aan je eigen fysieke en mentale capaciteiten, zijn er ook tal van verschillende tools die er zijn die kunnen worden gebruikt om u op weg te helpen.

Tools zoals springtouwen of fitnessapparaten zijn voor de hand liggende opties hier, en te investeren in de juiste is kan u helpen beginnen te zien verbeteringen in uw prestaties. Maar er zijn meer betaalbaar en meer verrassende oplossingen die er zijn en die de moeite waard op zoek naar zijn. Een perfect voorbeeld hiervan is etherische oliën.

Etherische oliën voor een betere atletische prestaties

Het verbaast velen dat zoiets eenvoudigs als een essentiële olie zou kunnen helpen een atleet krijgt meer van hun prestaties te horen, maar het is waar. Van houden van het lichaam schoon te helpen bij pijnlijke spieren pijn aan het helpen geven een boost van energie, kan de juiste essentiële olie een grote invloed op hoe u uit te werken te hebben. Hier zijn een aantal opties te overwegen.

Pepermunt

Pepermunt is een van de beste opties voor degenen die serieus zijn over het verhogen van hun sportieve prestaties. Het biedt een breed scala aan voordelen, waaronder de volgende.

 • Hulp aan misselijkheid en indigestie met inbegrip van die nerveus pregame kriebels te verlichten.
 • Verbeterde mentale alertheid en een betere concentratie
 • Verlichting van pijn, met name spierpijn en artritispijn
 • Verbeterde respiratoire functie

Door u te helpen gemakkelijker te ademen en het verbeteren van mentale prestaties, pepermunt onderscheidt zich als een must-gebruik optie voor degenen die op zoek zijn naar een manier om hun atletische prestaties door het gebruik van etherische oliën te verbeteren.

Citroen

Helder en citrus, citroen essentiële olie is gemakkelijk te vinden, makkelijk te gebruiken, en helpt het lichaam te voorzien van een breed scala van verschillende voordelen, waaronder een aantal die specifiek zijn voor atleten zijn.

 • Het kan helpen bij het stimuleren van het zenuwstelsel prestaties en een goede gezondheid te behouden
 • Verheft stemming en helpt bij het verhogen positiviteit voor die dagen dat je niet het gevoel 100%
 • Kan worden gebruikt voor de behandeling en het voorkomen van voetschimmel
 • Kan helpen om het lichaam te ontgiften en de maximale prestaties te handhaven

Kruidnagel

Kruidnagel essentiële olie is iets dat is getest om te kijken naar de algemene doeltreffendheid van het voor verschillende dingen. Het is aangetoond dat het zeer reële resultaten op te leveren in een aantal aspecten van de gezondheid en atletische prestaties.

 • Studies tonen aan dat het aantal witte bloedcellen en het immuunsysteem kan verhogen, waardoor je gezond voor de opleiding.
 • Het kan helpen verminderen ontstekingen, helpen om artritis pijn te verminderen en de flexibiliteit.
 • Zijn antiseptische eigenschappen kan het gemakkelijker maken om het lichaam schoon en vrij van infecties van de huid te houden en helpt ook vechten tegen voetschimmel.

Eucalyptus

Eucalyptus essentiële olie heeft een herkenbare, krachtige aroma dat is een essentieel onderdeel van de manier waarop het helpt bevorderen een betere genezing en betere prestaties. In het bijzonder biedt een aantal voordelen, waaronder:

 • Verbeterde respiratoire functie voor een beter uithoudingsvermogen en prestaties
 • Bestrijdt ontsteking in de spieren om pijn te verminderen en het bevorderen van een betere flexibiliteit
 • Gemengd met water in een spuitfles, kan het helpen om het lichaam koel
 • Zeer geschikt voor het wakker worden het lichaam en geest net voor de match, spel, of ras

Lavendel

Lavendel staat bekend om zijn vermogen om te helpen ontspannen de geest en lichaam en coax het in een meer rustgevende slaap. Dat is misschien niet precies wat atleten willen, maar zijn van mening dat het krijgen van een goede nachtrust is een must voor topprestaties de volgende dag en u zult zien waarom het gebruik van lavendel om te ontspannen is zo belangrijk. Daarnaast kan het helpen kalmeren en te genezen snijwonden, brandwonden en blauwe plekken zodat je terug weer snel kan krijgen op het veld.

Hoe maak je gebruik van essentiële oliën

De bovenstaande oliën behoren tot de beste voor het verbeteren van atletische prestaties, en het gebruik ervan is eenvoudig ook. Er zijn twee opties die wij raden;

 • Gebruik een vernevelen Diffuser – Voeg 20-25 druppels olie op en normaal te ademen als de olie wordt verspreid door de lucht.
 • Gebruik in een Massage Oil – Voeg 5 tot 10 druppels op een drager olie zoals zoete amandelolie en massage in de spieren

Etherische oliën zijn sterk en krachtig. Wanneer het direct toepassen van essentiële oliën om de huid hoogte zijn van alle irritatie en onmiddellijk te stoppen met de toepassing. De bottom line is simpel, etherische oliën kan uw sportieve prestaties op een significante manier te verbeteren. Houd de info bovenstaande in gedachten en u zult beginnen te zien verbeterde prestaties voor jezelf.