De beste eteriske oljer for å forbedre idrettslige prestasjoner

Dagens idrettsutøvere presse kroppen sin hardere enn noen gang før, og den konstante søken for å maksimere ytelsen er noe som kan ta opp en stor mengde tid og energi. Mens det samlede resultatet vil naturligvis være knyttet til din egen fysiske og mentale evner, er det også mange forskjellige verktøy der ute som kan brukes til å hjelpe deg videre.

Verktøy som hoppe tau eller treningsapparatene er de åpenbare alternativer her, og investere i den rette kan hjelpe deg å begynne å se forbedringer i resultatene. Men det er rimeligere og mer overraskende løsninger der ute så vel som er verdt å se nærmere på. Et perfekt eksempel på dette er essensielle oljer.

Eteriske oljer for bedre idrettslige prestasjoner

Det overrasker mange å høre at noe så enkelt som en essensiell olje kan hjelpe en utøver få mer ut av deres prestasjoner, men det er sant. Fra å holde kroppen ren for å hjelpe til sår muskel smertelindring til å hjelpe gi et løft av energi, kan retten essensielle oljen har en stor innflytelse på hvordan du trener. Her er noen alternativer å vurdere.

Peppermynte

Peppermint er en av de beste alternativene for de som er seriøse om å forsterke sine sportslige prestasjoner. Den tilbyr et bredt spekter av fordeler, blant annet følgende.

 • Bidra til å lindre kvalme og fordøyelsesbesvær inkludert de nervøse oddsene foran jitters.
 • Forbedret mental våkenhet og bedre konsentrasjon
 • Lindring av smerter, særlig muskelsmerte og smerte leddgikt
 • Bedre lungefunksjon

Ved å hjelpe deg å puste lettere og bedre mental yteevne, står peppermynte ut som en må bruke alternativ for de som er ute etter en måte å forbedre sine idrettslige prestasjoner gjennom bruk av essensielle oljer.

Sitron

Lyse og citrusy, er sitron essensielle oljen lett å finne, lett å bruke, og bidrar til å gi kroppen med et bredt spekter av ulike fordeler, inkludert flere som er spesifikke for idrettsutøvere.

 • Det kan bidra til å stimulere nervesystemet ytelse og opprettholde god helse
 • Løfter stemningen og bidrar til å øke positivitet for de dagene når du ikke føler deg 100%
 • Kan brukes til å behandle og forebygge fotsopp
 • Kan bidra til å avgifte kroppen og opprettholde topp ytelse

Clove

Fedd eterisk olje er noe som har blitt testet for å se nærmere på den generelle effektiviteten av det for forskjellige ting. Det er blitt vist seg å gi svært reelle resultater i en rekke aspekter ved helse og idrettslige prestasjoner.

 • Studier viser at det kan øke hvite blodceller og immunforsvaret, holde deg sunn for opplæring.
 • Det kan bidra til å redusere betennelse, bidrar til å redusere leddgikt smerte og bedre fleksibilitet.
 • Dens antiseptiske egenskaper kan gjøre det lettere å holde kroppen ren og fri for hudinfeksjoner og hjelper også kjempe mot fotsopp.

Eucalyptus

Eucalyptus essensielle oljen har en gjenkjennelig, sterk aroma som er en viktig del av hvordan det bidrar til å fremme bedre healing og forbedret ytelse. Spesielt det gir flere fordeler, blant annet:

 • Bedre lungefunksjon for bedre utholdenhet og ytelse
 • Kamper betennelse i musklene for å redusere smerte og fremme bedre fleksibilitet
 • Blandes med vann i en sprayflaske, kan det bidra til å holde kroppen kjølig
 • Flott for å våkne opp kropp og sinn like før kampen, spillet, eller rase

lavendel

Lavendel er kjent for sin evne til å bidra til å slappe av sinnet og kroppen og overtale den til en mer avslappet søvn. Det kan ikke være akkurat hva idrettsutøvere vil, men tenk på at å få en god natts søvn er et must for topp ytelse neste dag og du vil se hvorfor bruke lavendel til å slappe av er så viktig. I tillegg kan det hjelpe lindre og helbrede kutt, brannsår og blåmerker, slik at du kan komme tilbake ut på feltet igjen raskt.

Hvordan bruke eteriske oljer

Oljene ovenfor er blant de beste for å forbedre idrettslige prestasjoner, og bruker dem er enkle så vel. Det er to alternativer vi anbefaler;

 • Bruke en forstøvning av Diffusor – Legg 20-25 oljedråper og puste normalt ettersom oljen er dispergert gjennom luften.
 • Brukes i Massasjeolje – Legg 5 til 10 dråper til en transportør olje som søt mandel olje og massasje inn i musklene

Eteriske oljer er sterke og mektige. Ved søknad essensielle oljer direkte på huden være oppmerksom på eventuelle irritasjon og stoppe programmet umiddelbart. Poenget er enkle, essensielle oljer kan forbedre idrettslige prestasjoner på en betydelig måte. Hold info ovenfor i tankene, og du vil begynne å se forbedret ytelse for deg selv.