De bästa eteriska oljor för att förbättra prestationsförmågan

Dagens idrottare driva sina kroppar hårdare än någonsin tidigare, och den ständiga strävan att maximera prestanda är något som kan ta upp en stor mängd tid och energi. Medan din totala prestanda naturligtvis kommer att knytas till din egen fysiska och mentala förmågor, det finns också gott om olika verktyg där ute som kan användas för att hjälpa dig på vägen.

Verktyg som hoppa rep eller träningsmaskiner är de självklara alternativ här, och investera i den rätta kan hjälpa dig att börja se förbättringar i din prestation. Men det finns mer prisvärda och mer överraskande lösningar ute såväl som är värda att titta närmare på. Ett perfekt exempel på detta är eteriska oljor.

Eteriska oljor för bättre idrottsprestationer

Det förvånar många att höra att något så enkelt som en eterisk olja kan hjälpa en idrottsman få ut mer av sina resultat, men det är sant. Från att hålla kroppen ren till medhjälp i ömma muskler smärtlindring att hjälpa ge ett uppsving av energi, kan rätt eterisk olja har en stor inverkan på hur du tränar. Här är några alternativ att överväga.

pepparmynta

Peppermint är en av de bästa alternativen för dem som menar allvar med att öka deras prestationsförmågan. Det erbjuder ett brett utbud av fördelar, inklusive följande.

 • Hjälpa till att lindra illamående och matsmältningsbesvär inklusive de nervösa pregame nervositet.
 • Förbättrad mental vakenhet och bättre koncentration
 • Lindring av värk och smärta, särskilt muskelvärk och artrit smärta
 • Förbättrad lungfunktion

Genom att hjälpa dig att andas lättare och förbättra mental prestationsförmåga står pepparmynta som en måste använda alternativ för dem som letar efter ett sätt att förbättra sin prestationsförmågan genom användning av eteriska oljor.

Citron

Ljust och citrusy, är citron eterisk olja lätt att hitta, lätt att använda och hjälper förse kroppen med ett brett utbud av olika förmåner, bland annat flera som är specifika för idrottare.

 • Det kan bidra till att stimulera nervsystemet prestanda och bibehålla god hälsa
 • Höjer stämningen och bidrar till att öka positivitet för de dagar då du inte känner 100%
 • Kan användas för att behandla och förebygga fotsvamp
 • Kan bidra till att avgifta kroppen och bibehålla topprestanda

Kryddnejlika

Kryddnejlika eterisk olja är något som har testats för att undersöka den totala effektiviteten av den för olika saker. Det har visat sig ge mycket konkreta resultat i ett antal aspekter av hälsa och prestationsförmågan.

 • Studier visar att det kan öka vita blodkroppar och immunförsvaret, hålla dig frisk för träning.
 • Det kan bidra till att minska inflammation, bidrar till att minska artrit smärta och förbättra flexibiliteten.
 • Dess antiseptiska egenskaper kan göra det lättare att hålla kroppen ren och fri från hudinfektioner och även hjälper till kampen mot fotsvamp.

Eukalyptus

Eucalyptus eterisk olja har en igenkännbar, stark doft som är en viktig del av hur den bidrar till att främja bättre läkning och förbättrad prestanda. Framför allt ger det flera fördelar inklusive:

 • Förbättrad lungfunktion bättre uthållighet och prestanda
 • Bekämpar inflammation i musklerna för att minska smärta och främja bättre flexibilitet
 • Blandas med vatten i en sprayflaska, kan det hjälpa till att hålla kroppen sval
 • Perfekt för att vakna upp kropp och själ precis innan matchen, spelet, eller ras

Lavendel

Lavendel är känd för sin förmåga att hjälpa slappna av kropp och själ och lirka in den i en mer vilsam sömn. Det kanske inte är exakt vad idrottare vill ha, men anser att få en god natts sömn är ett måste för topprestanda nästa dag och du kommer att se varför använder lavendel att koppla är så viktigt. Dessutom kan det hjälpa lugna och läka skärsår, brännskador och blåmärken så att du kan komma tillbaka ut på fältet igen snabbt.

Hur man använder eteriska oljor

Oljorna ovan är bland de bästa för att förbättra prestationsförmågan, och använda dem är enkel också. Det finns två alternativ som vi rekommenderar,

 • Använd en dimbildande diffusor – Lägg 20-25 droppar olja till och andas normalt eftersom oljan sprids genom luften.
 • Användning i en massageolja – Tillsätt 5 till 10 droppar till en transportör olja såsom mandelolja och massera in i musklerna

Eteriska oljor är stark och kraftfull. Vid tillämpning eteriska oljor direkt på huden vara medveten om någon irritation och stoppa programmet omedelbart. Summan av kardemumman är enkel, eteriska oljor kan förbättra din kondition på ett betydande sätt. Håll info ovanstående i åtanke och du kommer att börja se förbättrade prestanda för dig själv.