De 5 bästa eteriska oljor för matsmältningen

Matsmältningssystemet arbetar hårt bryta ner de livsmedel som du äter till näringsämnen som kroppen kräver. Det absorberar dem och hjälper till att omvandla dessa näringsämnen till energi för att stödja en väl fungerande alla celler, organ och system i kroppen. Det är också ansvarig för uppskattningsvis 80% av din immunitet!

Som ni förmodligen redan vet, är matsmältningssystemet en mycket viktig del av att upprätthålla din hälsa, men att ta väl hand om det kan vara svårt i den snabba värld vi lever i. Eftersom din kost är # 1 påverkande faktor för att upprätthålla matsmältning, kan det lätt skadas av Standard American Diet, eller SAD.

Den SAD är just det – SAD. Idag är de flesta människor i USA konsumerar stora mängder av högförädlade livsmedel inklusive raffinerad korn (kolhydrater), paketerade öknar och söta drycker och mycket små mängder av hela naturliga livsmedel som frukt, grönsaker och fisk. Det är på grund av detta att många människor lider av en mängd matsmältning alltifrån discomforts som gas, uppblåsthet och matsmältningsbesvär till farliga symptom på allvarligare matsmältningsbesvär, kronisk irritabilitet, hemorrojder och tarminflammation.

De 5 bästa eteriska oljor för matsmältningen

Om du lider av mag upprörd, kan eteriska oljor ge viss lättnad! Börja med dessa 5 eteriska oljor för bättre matsmältning:

Ingefära

Varm och kryddig, detta doftande olja härledd från en rhizom (rot). Roten själv har använts i kök över hela världen i århundraden för sin förmåga att minska symtomen av gemensamt magbesvär inklusive illamående, uppblåsthet och gas. Även känd för att stimulera matsmältningen, lugna och komfort.

Dragon

De unika förmåga dragon olja innehålla smörjmedel tarmväggarna för att stödja matsmältningen. Kan främja matsmältningen och absorption av näringsämnen, är det också involverad i elimineringen av toxiner. Ger också kraftfulla anti-svamp egenskaper för att hålla tarmparasiter bort.

pepparmynta

En av de mest välkända och mest använda eteriska oljor för matsmältningen. Peppermint är underbart doftande, stimulerande och uppfriskande. Också en potent olja som effektivt lindrar vanliga illamående, matsmältningsbesvär, och gas och stimulerar matsmältningen.

Kryddnejlika

Lugnande och betryggande att hela matsmältningssystemet, är kryddnejlika olja känt för att minska inflammation i intestinal foder. Detta kan hjälpa till att lindra magbesvär. lindrar också discomforts genom att koppla av glatt muskulatur vävnader i mag-tarmkanalen för att lindra kramper, illamående, gas och väderspänning. En unik förening som kallas eugenol, som finns i kryddnejlika olja är känd för att effektivt behandla svampinfektioner och candida (tarmparasiten) överväxt.

Olja av Oregano

En av de mest kraftfulla eteriska oljor för matsmältningen. Denna olja innehåller potenta antibakteriella föreningar anti-svamp och anti-parasit helande som rivaliserande over-the-counter rättsmedel för att upprätthålla en sund mag-tarmkanalen. Kunna döda patogena tarmbakterier som lever i matsmältningssystemet, är olja av oregano bäst när endast under tider av nöd att få regelbunden matsmältning tillbaka på rätt spår.

Hur eteriska oljor Arbetet för att lugna mag upprörd

Eteriska oljor innehåller växtbaserade kemiska beståndsdelar som är ansvariga för de kraftfulla helande fördelar. Dessa föreningar utlösa en reaktion i nervsystemet, skicka signaler till hjärnan. Dessa signaler kan inkludera lugnande och lugnande tarmkanalen, eller stimulerande matsmältningen genom att uppmuntra parasympatisk aktivitet. Varje olja är annorlunda, men bara några droppar av någon eterisk olja gör en stor inverkan.

Det finns 2 sätt att använda eteriska oljor för att stödja ett friskt matsmältningssystem:

  1. Aromatiskt. Vid användning i din diffusor, eller bara andas ut ur flaskan, ångorna bär aktiva kemiska molekyler i kroppen genom näsan. De stimulerar luktnerven, som ligger i näshålan. Denna nerv innehåller fibrer som skickar signaler direkt till din centrala nervsystemet. Det är det system genom vilket matsmältningen regleras.
  2. Lokalt. Din hud absorberar allt som du sätter på den. När den appliceras som en rub, lotion eller massage de aktiva föreningar som finns i eteriska oljor anger blodet för att stödja matsmältningssystemet.

Mag Massage Instruktioner: Från naveln, applicera olja och sedan massera in i huden med hjälp av en uppåtgående cirkelrörelser (tryck lätt med kuddar i fingertopparna, cirklar till höger). Detta kan också göras i ryggen, över levern och magen. Kom ihåg att alltid späda eteriska oljor i kokos eller mandelolja.

OBS: Använd inte några eteriska oljor för magbesvär eller någon annan hälsoproblem utan att först rådfråga din vårdgivare. Och vi rekommenderar att du aldrig använder dem internt.

Vad du bör tänka på

När du använder en produkt som du vet kommer att gå in i kroppen, måste du vara säker på att det är giftfri. När allt kommer omkring, du vill bara högsta kvalitet, rena råvaror för dig själv och din familj. Tyvärr finns det idag många eteriska oljor företag där ute som inte följer reglerade metoder om hur deras produkter odlas, extraheras och bearbetas.

Vid Healing Solutions är din hälsa och lycka vår högsta prioritet. Därför är varje sats av eteriska oljor som du hittar här innehåller endast 100% rena råvaror. Inga fyllmedel, inga kemikalier bara testat verifierade och certifierade terapeutiska eteriska oljor, för glada, friska magar!