Cum să scapi și pentru a preveni de la tenul gras

Tenul gras este rezultatul producției excesive de sebum din glandele sebacee, care sunt situate sub suprafața de skin-uri. Sebumul ajută la protejarea pielii și o menține hidratată, dar prea mult de ea poate duce la tenul gras, ceea ce poate duce în continuare la înfundarea porilor, acnee si puncte negre.

Dacă aveți tenul gras, știm că trebuie să fi încercat o mulțime de produse pentru a lupta, dar nu este ușor de a scăpa de ten gras. Tenul gras este groasă, aspră, și gras în aparență, și adevărul este că este greu de gestionat. Dar avem unele remedii pe care le puteți încerca pentru a lupta tenul gras.

Home remedii pentru tenul gras

Încercați acasă căi de atac menționate mai jos pentru a scăpa de ten gras.

1. Miere

Aplicarea de miere brut pe fata poate ajuta cu tenul gras. Mierea are proprietati antibacteriene si antiseptice, care pot beneficia tenul gras si predispus la acnee. Mai mult decât atât, ca mierea este un umectant, se poate păstra pielea umedă, dar obiceiul face uleios. Imprastiati un strat subțire de miere brut pe fata si se lasa sa se usuce timp de aproximativ 10 minute. Mai târziu, se clătește cu apă caldă.

2. Fulgi de ovăz

Folosind fulgi de ovăz la sol pe fata ta poate ajuta absorbi excesul de ulei si poate calma pielea inflamate. Poti amesteca faina de ovaz cu iaurt, miere, fructe sau piure, cum ar fi bananele, merele sau papaia. Puteți utiliza chiar și o pasta de fulgi de ovăz sol și apă pe față pentru a scăpa de ten gras. Se amestecă 1 lingura de fulgi de ovăz măcinat cu apă fierbinte pentru a forma o pastă. Puteți adăuga miere de albine pentru a-l, dacă doriți. Aplica amestecul pe fata si lasa-l pe timp de 10-15 minute. Mai târziu, se clătește cu apă caldă și se usuca.

3. albușuri de ou și Lămâi

albușuri de ou și lămâi poate ajuta strânge porii pielii. Lamaie poate ajuta chiar absorbi uleiul din fata ta. Se amestecă un albus de ou si o lingurita de suc de lamaie proaspat stors intr-un castron si se aplica pe fata ta. După ce se usuca, scoateți-o. Apoi se spală fața cu apă caldă și se usuca.

4. Migdale

migdale macinate poate exfolia pielea și de a absorbi excesul de ulei. Puteți face o mască de migdale prin amestecarea 3 linguri de migdale crude fin măcinate cu 2 linguri de miere. Aplica acest amestec pe față cu mișcări circulare și se lasă masca pe timp de 10-15 minute. Se clătește cu apă caldă și se usuca.

5. Aloe Vera

Aloe vera poate ajuta la vindecarea pielii cu fulgii cauzate de patch-uri de ulei. Cu toate acestea, aloe vera poate provoca o reacție alergică dacă aveți pielea sensibilă. Daca nu ai folosit aloe vera înainte, testați-l pe antebraț. Dacă nu observați orice reacție alergică, într-o zi sau două, puteți utiliza aloe vera. Doar aplica un strat subtire pe fata ta înainte de a merge la culcare și se spală fața ta în dimineața următoare.

6. Tomate

Tomatele contin acid salicilic, care pot ajuta absorbi excesul de ulei si unclog porii. Pentru a face o masca de tomate se amestecă o linguriță de zahăr, cu pulpa de o rosie. Se aplica pe fata cu mișcări circulare și se lasă masca timp de 5 minute. Se clătește cu apă caldă și se usuca.

7. Castravete

Castravetele conține 90% apă. Se poate hidrata și hidratează pielea fără a face gras. De asemenea, are proprietăți astringente naturale care ajuta la îndepărtarea murdăriei și piele moartă. Puteți freca câteva felii de castravete pe fata ta înainte de a merge la culcare. În dimineața următoare, se spală fața cu apă caldă.

8. otet de mere

Otetul de mere poate ajuta, de asemenea, cu tenul gras. Organic otet de mere contine enzime si bacterii esentiale care sunt benefice pentru piele. Cu toate acestea, ar trebui să utilizați întotdeauna diluat oțet de cidru de mere pentru părul și pielea. Se amestecă o lingură de oțet de mere într-o cană de apă și se bea în fiecare zi înainte de a merge la culcare.

Alte sfaturi pentru a avea grijă de pielea ta gras

Dacă aveți tenul gras, va trebui să fie foarte atenți atunci când aleg produsele pentru fata ta. Citiți sfaturile de mai jos pentru a alege produsele potrivite pentru pielea ta. De asemenea, afla cum poti avea grija de pielea ta gras.

Cum de a preveni ten gras

Schimbarile hormonale, de îngrijire a pielii săraci, stilul de viață nesănătos, stresul, și schimbările climatice pot duce la ten gras. De asemenea, puteți da vina pe genele tale, dacă aveți tenul gras. Acasă căi de atac menționate mai sus vă poate ajuta să scapi de ten gras. Dar, împiedicând-o, în primul rând ar fi o opțiune mai bună.

Pentru a controla producția de petrol, pentru a evita consumul de alimente nesănătoase, cum ar fi alimente prajite, alimente bogate in zahar si alimente procesate. De asemenea, urmați o rutina buna ingrijire a pielii. Utilizați produse pe bază de apă și machiaj pentru tenul gras. Verificați ingredientele produselor și să opteze pentru cele noncomedogenic, deoarece aceste produse sunt mai puțin susceptibile de a bloca porii. Evitați să atingeți fața ta, deoarece poate transfera impuritati pe fata, ceea ce poate duce la acnee. De asemenea, bea cel putin 3 litri de apă în fiecare zi, ca băut multă apă poate ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Urmărind acasă căi de atac și machiaj și înfrumusețare sfaturi menționate aici, puteți scăpa de ten gras. Înțelegeți motivele pentru pielea gras și urmați sugestiile oferite aici pentru a le preveni.